Η αγκινάρα έχει την τιμητική της στην Τήνο

  • Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2016 - 13:57

Στο χωριό Κώμη θα πραγματοποιηθεί η 11η Γιορτή Αγκινάρας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τήνου 2016.

Μια γιορτή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο των τηνιακών προϊόντων, τον γαστρονομικό πολιτισμό του νησιού, καθώς και τη φιλόξενη διάθεση που διακρίνει τους Τηνιακούς.

Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Γιορτή γίνεται στην Κώμη, ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού (και ανάμεσα στα 5 μεγαλύτερα), αλλά και φημισμένο για τη νόστιμη αγκινάρα -αλλά και πατάτα-, όπως και για τα καλοκαιρινά κηπευτικά που παράγει.

Η Κώμη που βρίσκεται στη μέση σχεδόν της Τήνου, αποκαλύπτεται στον επισκέπτη, όπως και κάτω από τα σκληρά φύλλα της αγκινάρας αποκαλύπτεται μία μαλακή σάρκα στο χρώμα της ώχρας με ιδιαίτερη γεύση.

Κάθε χρόνο οι γυναίκες του χωριού Κώμη βάζουν τα δυνατά τους και καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν ντόπιους και επισκέπτες δημιουργώντας παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές με βάση τις αγκινάρες, τις οποίες προσφέρουν οι παραγωγοί του χωριού. Ιδιαίτερες γεύσεις, σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές, προσφέρονται στους λάτρεις του φαγητού, υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Η γιορτή της αγκινάρας ανοίγει για φέτος την καλοκαιρινή αυλαία εκδηλώσεων, το Σάββατο 4 Ιουνίου που θα είναι πλούσια σε γιορτές και δρώμενα.