Το πρώτο τριήμερο πολυπολιτισμικό μουσικό φεστιβάλ ανοίγει της πύλες του στην παραλία του Κέδρου στη Δονούσα

Yupiyaya, μακριά από τον αστικό θόρυβο

  • Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 2017 - 06:23

Πλησιάζοντας στην καρδιά του καλοκαιριού, η Δονούσα έχει να αναμένει το δικό της φεστιβάλ στην άμμο, αφού το πρώτο μουσικό φεστιβάλ «Yupiyaya», παίρνει φέτος σάρκα και οστά.

Το Yupiyaya είναι μία τριήμερη μουσική γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί στη Δονούσα από την Παρασκευή, 30 Ιουνίου έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου, στην παραλία του Κέδρου και όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της, “φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για την καλοκαιρινή περίοδο. Μερικοί από τους καλύτερους στο είδος τους Έλληνες DJs θα «ντύσουν» ηχητικά το μαγευτικό σκηνικό, πλαισιωμένοι από αξιόλογες ζωντανές εμφανίσεις. Σ’ ένα απ’ τα ομορφότερα μικρά νησιά του αρχιπελάγους, το Yupiyaya υπόσχεται μια υπέροχη μελωδική εμπειρία και τον καμβά για ένα ονειρικό καλοκαιρινό τριήμερο”.

Όπως σημειώνεται στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η επιθυμία να δημιουργήσουμε ένα αντάμωμα πολυπολιτισμικών ήχων μακριά απ’ τον αστικό θόρυβο ήταν η βασική αφορμή για τη γέννηση του Yupiyaya. Και τι μέρος θα ήταν ιδανικότερο για κάτι τέτοιο από ένα μοναχικό νησί στη μέση του Αιγαίου, την υπέροχη Δονούσα. Μουσικά το Yupiyaya θα σεργιανίσει σε μελωδίες από διαφορετικά μεταξύ τους είδη που τα ενώνει όμως μια μαγική αόρατη κλωστή παρουσιάζοντας ένα πολύχρωμο αμάλγαμα. Τις τρεις αυτές μέρες και νύχτες ο πελαγίσιος αέρας θα γεμίσει με ηχοχρώματα από Balearic, Disco, Electronica, Afro, Funk, Jazz, Dub/Reggae, Cosmic, Electro και House».

Στο πλαίσιο του Yupiyaya ζωντανές εμφανίσεις θα πραγματοποιήσουν οι:

·         Molimo (Roman Agora)

·         King Elephant (Inner Ear, Baby Guru)

·         Peter and The Wolf / Πέτρος Σακελλίου & Γιώργος Λαιμός και

·         Sofia Sarri (Inner Ear)

ενώ παράλληλα, θα συμμετέχουν οι Djs:

·         Blue Lagoon (Kormoranos)

·         Chevy (Needless, six d.o.g.s)

·         Dimitri Papaioannou (Spiti Bar)

·         Diskotekken / Π.Μένεγος (En Lefko, Laternative) & Χ.Αγγελόπουλος (Best Radio)

·         Mr. Z (Needless, Μπιτ Παζάαρ)

·         Pan (six d.o.g.s)

·         Street Outdoors Soundsystem / Jiles John & Polatof

·         Super Mario (Amola Calimba)

Τέλος, από την ομάδα αναφέρεται, πως «καθώς σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας είναι το μέρος αυτό καθαυτό κι η ατμόσφαιρά του και προκειμένου να προσφέρουμε στο θεατή όσο τις το δυνατό ιδανικότερες συνθήκες για να απολαύσει την εκδήλωση στο μέγιστο βαθμό, ο αριθμός εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι περιορισμένος».