Ησαΐας Ματιάμπα και Μύρων Στρατής σε μία συναυλία πολλών.. «ρίχτερ» στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης

Λαϊκή ροκ και άλλες μουσικές… κυβιστήσεις

Από το ροκ στο λαϊκό και από τα 90’s στα παραδοσιακά, ο Μύρων Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα ταξίδεψαν το κοινό, που κατέκλυσε την πλατεία Μιαούλη, την Κυριακή 27 Αυγούστου, στη Σύρο.

Με σκηνικό το μεγαλοπρεπές Δημαρχιακό Μέγαρο του Έρνστ Τσίλλερ και μπροστά σε μία αναπάντεχα κατάμεστη, από ανθρώπους όλων των ηλικιών, πλατεία Μιαούλη, τα ιστορικά μάρμαρα του 19ου αιώνα σείστηκαν από τη δυναμική, νεανική και ξεσηκωτική συναυλία των, διαφορετικών, αλλά και τόσο ταιριαστών πάνω στη σκηνή, καλλιτεχνών.

Οι δύο καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και η εμφανέστατη χημεία τους, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας ξεκάθαρα παρεΐστικης ατμόσφαιρας, την οποία το κοινό απόλαυσε και διατήρησε μέχρι τέλους.

Ο Μύρων Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα, παρουσίασαν τις δυναμικότερες από τις προσωπικές τους επιτυχίες, χωρίς όμως να μείνουν μόνο εκεί, αφού ξεκινώντας με γενναίες δόσεις κλασσικών ροκ/metal κομματιών, προκάλεσαν «σεισμό» στην Ερμούπολη, με το κοινό να ακολουθεί στην ένταση τις πασίγνωστες μελωδίες. Προς μεγάλη έκπληξη μικρών και μεγαλύτερων, τη ροκ συνόδευσαν άψογα, ελληνικά τραγούδια-ορόσημα της δεκαετίας του ’90, αλλά και των 00’s, από το «Ρίτα-Ριτάκι» των αδελφών Κατσιμίχα και τη «Μούρη» του Νίκου Καρβέλα, έως το «Έλα μου» του Σάκη Ρουβά και το «Ξέρω τι ζητάω» του ελληνικού girl-band, Hi-5, με το κοινό να ξεσηκώνεται σε κάθε ρεφρέν και να γελά με την ψυχή του, σε κάθε μίμηση ή ξεκαρδιστική στιχομυθία του διδύμου, το οποίο βρισκόταν σε τρελά κέφια.

Παρ’ όλα αυτά, οι μουσικές… στροφές δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς Μύρων και Ησαΐας, αποφάσισαν να εντρυφήσουν και στην παραδοσιακή μουσική, ξεκινώντας με νησιώτικα, που το κοινό λάτρεψε και χόρεψε στη μέση της πλατείας, προχωρώντας σε γνωστά ηπειρώτικα και κάνοντας μία τελευταία σύζευξη του κλαρίνου με την ηλεκτρική κιθάρα, που ξετρέλανε τους εκατοντάδες ντόπιους και επισκέπτες του νησιού, που δε σταμάτησαν να χειροκροτούν και να επευφημούν τους καταξιωμένους τραγουδιστές, καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Η «αυλαία» έπεσε με πιο χαλαρούς, ρομαντικούς ρυθμούς, με τους δύο καλλιτέχνες να παρουσιάζουν την ορχήστρα και να αποχωρούν με τους ήχους από αγαπημένες μπαλάντες.

Κατά γενική ομολογία, η συναυλία του Μύρωνα Στρατή και του Ησαΐα Ματιάμπα, που εκπλήρωσε και με το παραπάνω την υπόσχεσή της για την παρουσίαση ενός κεφάτου, εξαντλητικού, νεανικού προγράμματος για όλες τις ηλικίες, συνεπήρε και ενθουσίασε το κοινό της Σύρου, το οποίο και τους αποχαιρέτησε με ένα θερμό χειροκρότημα διαρκείας.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2017», σε παραγωγή της εταιρείας προώθησης και επικοινωνίας του Συριανού, Χρήστου Πανοηλία, «Action Εστί».