Τα πρόσωπα του Φεστιβάλ ΑΝΩ που ξεκινά απόψε Δευτέρα 16 Αυγούστου

  • Δευτέρα, 16 Αυγούστου, 2021 - 13:33

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

ξεκινά απόψε Δευτέρα, 16 Αυγούστου, στις 8.15 μ.μ., με το ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου του Πολωνού οργανίστα Μπάρτος Γιακούμπτσακ, σε απ' ευθείας μετάδοση από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, στις σελίδες του Φεστιβάλ ΑΝΩ σε YouTube και Facebook και σε ζωντανή προβολή με ελεύθερη είσοδο στον υπαίθριο χώρο του Ξενοδοχείου Ολυμπία στον Φοίνικα.

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ:

Μπάρτος Γιακούμπτσακ (εκκλησιαστικό όργανο), Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μουσικής “Fryderyk Chopin” της Βαρσοβίας και συνεργάτης της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου.

Σοφία Καρβουνά (υψίφωνος), Σολίστ και μέλος της Μικτής Χορωδίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Παύλος Τριαντάρης (εκκλησιαστικό όργανο), Οργανίστας της ενορίας Chingford του Λονδίνου.

Δημήτριος Γκόγκας (τρομπέτα), Κορυφαίος Α’ στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Ουρανία Γκάσιου (εκκλησιαστικό όργανο), Οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Γαλλικής Προτεσταντικής εκκλησίας του Λονδίνου.

Άγγελος Σιωράς (κόρνο), Κορυφαίος Ά στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Γιούλη Βεντούρα (εκκλησιαστικό όργανο), Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος και του μπαρόκ συνόλου CORDE VARIANTI.

Οι τέσσερις συναυλίες της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία κοινού εντός του ναού, αλλά με απευθείας διαδικτυακή μετάδοση (live streaming) μέσα από τις σελίδες του Φεστιβάλ σε YouTube και Facebook. Επιπλέον, η πρώτη και η τελευταία συναυλία του Φεστιβάλ θα προβληθούν ζωντανά σε ανοιχτούς χώρους του νησιού με δυνατότητα πρόσβασης όλων των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Τηρώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τις συναυλίες προλογίζει ο μουσικός παραγωγός και σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ ΑΝΩ, Νίκος Κανελλόπουλος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, θα φιλοξενηθεί έκθεση της Πολωνικής Πρεσβείας που θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο για το πρώτο σύγχρονο γραπτό σύνταγμα της Ευρώπης, το οποίο εφαρμόστηκε στην Πολωνία το 1791 και ήταν το δεύτερο στον κόσμο μετά το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.anofestival.gr

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δήμος Σύρου Ερμούπολης

ΔΩΡΗΤΗΣ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΧΟΡΗΓΟΙ

Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

FAST FERRIES

BLUE STAR FERRIES

SKY EXPRESS

Ετικέτες: