«Κοκομπλόκο πακόμπλι» από τη Δημιουργική Σκηνή 8-16

60 παιδιά, 3 μήνες δημιουργίας

Τη μυστική συνταγή για να ανακτήσει τη χαμένη της ευτυχία μία πολιτεία που κάποτε ήταν πλημμυρισμένη από τις χαρούμενες φωνές των κατοίκων της, αποκάλυψαν χθες το απόγευμα στην Ενοριακή Αίθουσα Βάρης οι μαθητές της Δημιουργικής Σκηνής, εφαρμόζοντας όλα όσα διδάχτηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες.

Την ιστορία της παράστασης με τον πρωτότυπο τίτλο «Κοκομπλόκο πακόμπλι» επινόησαν και κατέγραψαν τα παιδιά του εργαστηρίου δρώμενων, τα οποία συμμετείχαν εξίσου ενεργά στη σκηνοθεσία, τη μουσική επιμέλεια και τα κοστούμια, ενώ είχαν επίσης την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

Τη σκηνογραφία του δρώμενου, καθώς και τις κατασκευές για το μπαζάρ ανέλαβαν τα παιδιά του εργαστηρίου σκηνικών, εμπνεόμενα από το έργο, πειραματιζόμενα με διάφορα υλικά και αποτυπώνοντας το καλό και το κακό με τον δικό τους τρόπο.

Στα άδυτα της θεατρικής παραγωγής

Τους τρεις τελευταίους μήνες, τα 60 παιδιά της Δημιουργικής Σκηνής εισχώρησαν στον κόσμο της θεατρικής παραγωγής από το πρώτο σημείο ως το τελευταίο, ανακάλυψαν τα ταλέντα τους, εξασκήθηκαν στη συνεργατικότητα και την αλληλεγγύη μέσα στη μεγάλη ομάδα, αλλά το κυριότερο, πέρασαν όμορφα και δημιουργικά.

Ειδικότερα, τα παιδιά ήταν χωρισμένα σε δύο ομάδες εργαστηρίων που συντόνισαν η Γεωργία Ματσούκα και η Χριστίνα Πρίντεζη και συμμετείχαν σε κάθε πτυχή της σκηνικής παρουσίασης: τη σύλληψη της ιδέας, την μετατροπή της σε κείμενο, τη σκηνοθετική και ενδυματολογική γραμμή. Επίσης, ανέλαβαν την έμπνευση και την κατασκευή των σκηνικών, καθώς και την κατασκευή μικροαντικειμένων σχετικών με το έργο.

Η Δημιουργική Σκηνή διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και υλοποιήθηκε από την Εν.Το.Πο.Σύρο.

Από την πλευρά της, η κ. Ματσούκα ευχαρίστησε όλους όσοι αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, μεταξύ αυτών, τους γονείς των παιδιών για την υπομονή και την έμπρακτη συμμετοχή τους, την Καθολική Επισκοπή Σύρου για την παραχώρηση της αίθουσας, τους χορηγούς επικοινωνίας και την Αγνή Θαλασσινού για τις συμβουλές της σχετικά με το μακιγιάζ των παιδιών.