Παρουσίαση του «Μεγάλου μας Τσίρκου» από τη Θεατρική Ομάδα Θήρας «ΕΝ ΟΔΩ»

Ο «Μεγάλος» Θίασος της Σαντορίνης

  • Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020 - 06:15

Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο» - σταθμός τόσο για το νεοελληνικό θέατρο, όσο και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία, ζωντάνεψε στον πολιτιστικό χώρο του Μουσείου Βιομηχανικής Τομάτας στη Σαντορίνη από τη νεοσύστατη Θεατρική Ομάδα Θήρας «ΕΝ ΟΔΩ».

Περισσότεροι από 400 θεατές επιβράβευσαν με το θερμότερο χειροκρότημά τους το μεγάλο τόλμημα των εμπνευστών και των άνω των 60 συντελεστών της παράστασης, που υπέγραψαν σκηνοθετικά ο Αντώνης Γάκης και ο Ιάκωβος Συρίγος.

Η Θεατρική Ομάδα Θήρας «ΕΝ ΟΔΩ» ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα τον Σεπτέμβριο του 2019 με τον ιδρυτή της και σκηνοθέτη της Δρ. Αντώνη Γάκη να υλοποιεί ένα όνειρο ζωής για εκείνον αλλά και όπως φάνηκε για πολλούς ακόμη.

Μέσα από τα αχαρτογράφητα μονοπάτια της ομαδοσυνεργατικής σχηματίστηκε μια ομάδα ανθρώπων που κατάφερε να υπερνικήσει κάθε πανδημία και εμπόδιο τεχνητό και φυσικό και να παρουσιάσει ένα σπάνιο έργο που με τη διαχρονική αξία του προβληματίζει και αγγίζει με την ίδια χροια΄το κοινό.

Όπως σημειώνει η ομάδα «το Μεγάλο μας Τσίρκο είμαστε όλοι εμείς, όλοι όσοι πάλεψαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία για να μπορούμε να συλλογούμαστε ελεύθεροι. Όλοι μας ίσως θέλουμε να γίνουμε πρωθυπουργοί ενδόμυχα, αλλά τη δύναμη του λαού ας μην την απεμπολήσουμε ποτέ. Ας ξεκινήσουμε το σεργιάνι μας με τους στίχους του Ιάκωβου, τις μουσικές του Σταύρου, τη φωνή του Νίκου, ας ονειρευτούμε με την πένα του Καμπανέλλη, με τις επαναστατικές χορδές του Ξαρχάκου, με το όνειρο του Ξυλούρη. Για την Τζένη που έφυγε κι όμως, είναι εδώ παρέα με τον Κώστα της για κάθε ανώνυμο δημιουργό».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη της παράστασης, η Ομάδα απένειμε τιμητικές διακρίσεις στο Ίδρυμα ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, στο ‘’Μουσείο Βιομηχανικής Τομάτας Δ. Νομικού’’ και στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, Μπάμπη Κουλούρα.