Οι περιπέτειες του νεαρού Φαέθοντα στη Δήλο

  • Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:09

Το Mykonos Art Festival ταξιδεύει στη Δήλο! Παρασκευή 9/9. 

ΦΑΕΘΩΝ ΟΒΙΔΙΟΣ | ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Ώρα έναρξης 19.00. 

Τρεις ερμηνευτές αποδίδουν την περιπέτεια του νεαρού Φαέθοντα, νόθου γιου του Ήλιου και της Κλυμένης, που αναζήτησε τον πατέρα του, οδήγησε το ηλιακό του άρμα και μετά από μια ξέφρενη πορεία στον ουρανό καταποντίστηκε, πυρπολώντας τα δάση, στερεύοντας ποτάμια και πηγές και προκαλώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου οικουμενική καταστροφή. Την αφήγηση - άλλοτε διαλογική, άλλοτε χορική - θα συνοδεύει ζωντανά με τους ήχους κρουστών, ένας δεξιοτέχνης στο είδος μουσικός. Θεατρική παράσταση που αφορά στο γνωστό μύθο του Φαέθοντα, όπως καταγράφεται στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου (μετάφραση Θεόδωρος Παπαγγελής) και στα σωζόμενα αποσπάσματα της τραγωδίας του Ευριπίδη (μετάφραση Γιώργος Σαμπατακάκης). 

Η παράσταση θα δοθεί στο φως της μέρας: οι ερμηνευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα κείμενα, με σκηνικό τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του αρχαιολογικού χώρου. 

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΉ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Έφη Θεοδώρου ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Μαρία Σκουλά, Αντρέας Κωνσταντίνου, Λάμπρος Κωνσταντέας 

ΜΟΥΣΙΚΉ: Σόλης Μπαρκή ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Άγγελος Μέντης 

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ, APPARAT ATHEN ΑΜΚΕ

 

 Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά

 ΛΌΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΈΝΩΝ ΘΈΣΕΩΝ, ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΊ ΣΕΙΡΆ  ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑΣ. 

 

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. 

 

Η παράσταση είναι με ελεύθερη είσοδο. Αναχώρηση από την Χώρα (Δηλιανά) στις 17.30, επιστροφή από τη Δήλο στις 20.30 (διάρκεια ταξιδιού 30').

 Κόστος μεταφοράς με το πλοίο: 22 ευρώ 

Ετικέτες: