Συνέδριο πρόληψης και προαγωγής υγείας στη Σύρο

Με στόχο την ανάδειξη βέλτιστων εργαλείων πρόσβασης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες υγείας, μέσω της πρόληψης και της προαγωγής υγείας πραγματοποιείται φέτος το 5ο ετήσιο συνέδριο για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, το οποίο θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου καθώς και του δικτύου πρόληψης και προαγωγής υγείας του νομού Κυκλάδων. Η συνέργεια όλων των πυλώνων της κοινωνίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί και να διεξαχθεί με επιτυχία η συνάντηση, κρίνεται σημαντική η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των δικτύων και των κοινωνικών φορέων του τόπου. Η συμβολή τους αποτελεί για τους συνδιοργανωτές συμβολική και ουσιαστική πράξη καθώς η πρόληψη και η προαγωγή υγείας αποτελεί θέμα που η υλοποίηση του διαπερνά όλο το κοινωνικό ιστό. Παρ όλο που οι πολίτες έχουν βρεθεί σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, η ανάγκη αναζήτησης τρόπων διατήρησης και βελτίωσης της υγείας προς όφελος των ίδιων των πολιτών αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι επιδιώκεται η υλοποίηση τριών πιλοτικών προγραμμάτων προσυμπτωματικών ελέγχων στον πληθυσμό της Σύρου που αφορούν στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη αδένα και στην εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου, τα οποία στη συνέχεια θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.