Ανοίγει Συμβουλευτικός Σταθμός για την άνοια στη Μήλο

Με γνώμονα την αύξηση του αριθμού των ατόμων που πάσχουν από άνοια, τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να λειτουργήσει Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στη Μήλο, με στόχο τόσο την ενημέρωση των δημοτών και την πρόληψη της άνοιας όσο και την έγκαιρη διάγνωση της. 

Στο συμβουλευτικό σταθμό θα παρέχεται πλήθος υπηρεσιών που αφορούν προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης για την άνοια καθώς και ειδικά εργαστήρια σε επαγγελματίες δομών και υπηρεσιών ΠΦΥ και ψυχικής υγείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα ενώ διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Όσον αφορά στο πρόγραμμα υλοποιείται από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών σε συνεργασία με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (στο πλαίσιο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων) και τη CMT Προοπτική με την Νευρολόγο και Ψυχίατρο Δρ. Παρασκευή Σακκά να είναι επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος. 

Τέλος ζητείται η συνεργασία των τοπικών φορέων με τον Δήμο Μήλου να στηρίζει ήδη την προσπάθεια παρέχοντας τον χώρο όπου θα στεγάζεται ο Συμβουλευτικός Σταθμός καθώς και επαγγελματίες υγείας που θα διαθέσει έτσι ώστε να εκπαιδευθούν για την ενίσχυση και διατήρηση της παρέμβασης στην άνοια.

<

Ετικέτες: