Σύσκεψη της Γραμματείας Σύρου του ΠΑΜΕ για την Υγεία

Τρίτη 31 Μαρτίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο
  • Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2015 - 17:00

Η κατάσταση στην Υγεία, τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, έχει γίνει εκρηκτική. Οι ασθενείς πλέον θεωρούνται πελάτες, ενώ η ίδια η λειτουργία των νοσοκομείων βασίζεται στη λογική του κέρδους. Η ολοένα και μεγαλύτερη μείωση της χρηματοδότησης για την Υγεία έχει δημιουργήσει μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία, κενά στο νοσηλευτικό, το ιατρικό και το βοηθητικό προσωπικό και παράλληλα την είσοδο των εργολάβων στα νοσοκομεία και κακοπληρωμένο προσωπικό με ωράρια λάστιχο, για την κάλυψη κάποιων βασικών αναγκών.

Αυτή η κατάσταση απεικονίζεται και στα νοσοκομεία της περιοχής μας. Οι ελλείψεις τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όσο και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αυτές τις μέρες έβγαλαν ακόμα μια φορά στην επιφάνεια τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό αλλά και σε εξοπλισμό. Η ακόμα μεγαλύτερη μείωση της χρηματοδότησης του Γ.Ν. Σύρου απειλεί την ομαλή λειτουργία του ως έχει, πόσο μάλλον επιτρέπει την λειτουργία του με τρόπο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους δωρεάν αλλά και τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου.

Σας προσκαλούμε στη σύσκεψη για την Υγεία, την Τρίτη 31 Μάρτη, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο.

Η γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του Νοσοκομείου και παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει σύσκεψη με φορείς, σωματεία και εργαζόμενους για το ζήτημα της Υγείας γενικά αλλά και του Νοσοκομείου ειδικότερα Τρίτη 31 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο. Χρειάζεται τα προβλήματα του Νοσοκομείου να βγουν έξω από τα τείχη του. Είναι επιτακτική ανάγκη το ζήτημα της Υγείας να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και πάλης σε κάθε σωματείο και φορέα του νησιού, να αγκαλιαστεί από κάθε εργαζόμενο, γιατί η Υγεία είναι Κοινωνικό Αγαθό, δεν είναι ατομική ευθύνη του καθενός.

 

 

Ετικέτες: