Στο πρόγραμμα της φετινής «Ιατρικής Απόβασης» του ΕΕΦΙΕ επτά νησιά των Κυκλάδων

«Απόβαση» με στόχο την ιατρική στήριξη

Απόβαση… ιατρών θα πραγματοποιηθεί σε επτά νησιά των Κυκλάδων, στο πλαίσιο της «Ιατρικής Απόβασης», που οργανώνει κάθε καλοκαίρι από το 1997 η ΕΕΦΙΕ σε συνεργασία με τοπικές μονάδες υγείας και ΟΤΑ νησιών και τουριστικών προορισμών της χώρας.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά βοήθειας στους Ιατρούς και στο προσωπικό των Μονάδων Υγείας, καθώς και η ενίσχυση του έργου τους κατά τους θερινούς μήνες, οπότε και οι ανάγκες για ιατρικά χέρια είναι αυξημένες λόγω της τουριστικής προσέλευσης. Φέτος, το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση 2015» θα λάβει χώρα από 20 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου. Σε κάθε προορισμό αποστέλλονται 2 φοιτητές ανά εβδομάδα.

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) είναι μη αστική, μη κυβερνητική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από φοιτητές προς φοιτητές, η οποία συνιστά το μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο επιστημονικό φορέα φοιτητών ιατρικής στην Ελλάδα με περίπου 4500 μέλη και πλούσιο επιστημονικό και ιατροκοινωνικό έργο και αναγνώριση από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Ελλάδας.

Τα νησιά των Κυκλάδων, στα οποία θα κάνουν «απόβαση» οι φοιτητές της ιατρικής αυτό το καλοκαίρι, είναι η Μήλος, η Πάρος, η Ίος, η Σέριφος, η Κύθνος, η Τήνος και η Φολέγανδρος.