Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Ίος, Κέα, Κύθνος, Νάξος, Πάρος, Σίκινος, Τήνος και Φολέγανδρος εντός της προκήρυξης

Ανοίγει ο δρόμος για κάλυψη ιατρικών θέσεων

  • Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2015 - 06:10

Προκήρυξη για υποβολή αιτήσεων, για την κάλυψη 186 θέσεων γιατρών σε μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ, σε Κέντρα και Περιφερειακά Ιατρεία άγονων και νησιωτικών περιοχών, εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Τη σχετική προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης και αφορά σε 186 θέσεις ιατρών, σε Κέντρα Υγείας και ΠΠΙ άγονων και νησιωτικών περιοχών, ανάμεσα στις οποίες και 12 νησιά των Κυκλάδων. Πρόκειται για τις νοσηλευτικές μονάδες του πρωτοβάθμιου δικτύου σε Αμοργό, Ανάφη, Άνδρο, Ίο, Κέα, Κύθνο, Νάξο, Πάρο, Σίκινο, Τήνο και Φολέγανδρο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από τις 14 έως και τις 29 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην προκήρυξη, το Υπουργείο Υγείας, αποφάσισε την ανάρτηση των κενών θέσεων σε Γ.Ν-Κέντρα Υγείας, Π.Ε.Δ.Υ-Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και Π.Ε.Δ.Υ-Περιφερειακά Ιατρεία στις άγονες και νησιωτικές περιοχές που προέκυψαν από την Προκήρυξη της 23ης Ιουλίου 2015 για την κάλυψή τους από:

α) Ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου με την ιδιότητα θητεία και

β) Ιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου.

Για τη συμμετοχή στην προκήρυξη, διευκρινίζονται τα παρακάτω:

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γιατροί με θητεία (οι οποίοι και προηγούνται), καθώς και οι γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου.

2. Ειδικευόμενοι ιατροί, που κατέχουν θέση με παράταση, μπορούν να λάβουν μέρος στην παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος. Το ίδιο ισχύει και για τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που υπηρετούν με παράταση της θητείας τους.

3. Ιατροί που είχαν καταθέσει αιτήσεις για την συμμετοχή τους σε προκηρύξεις – προσκλήσεις ενδιαφέροντος από το 2011 μέχρι και σήμερα, θα καταθέσουν μόνο συμπληρωματική αίτηση χωρίς να επισυνάψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εκτός αυτών που ήταν ελλιπή). Στην περίπτωση αυτή θα γίνεται μνεία προς την υπηρεσία μας σε ποια προκήρυξη είχε κατατεθεί η αίτηση και για ποια κατηγορία ιατρών (υπόχρεοι ή επί θητεία).

4. Τα αναγραφόμενα στοιχεία στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος καταχωρούνται ως έχουν εκτός εάν από τον έλεγχο της υπηρεσίας προκύψουν διαφορετικά στοιχεία.

5. Σε περίπτωση που σε πτυχίο προερχόμενο από κράτος μέλος της Ε.Ε. δεν αναγράφεται ούτε χαρακτηρισμός, ούτε βαθμός και δεν προκύπτει από τα κατατεθέντα δικαιολογητικά, θεωρείται από την υπηρεσία μας ότι ο βαθμός είναι το 5 και ο βαθμολογικός χαρακτηρισμός καλώς. Επίσης εάν προκύπτει βαθμολογία η αντιστοίχισή της με της ημεδαπής πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγ. 8 Α της αριθ. Α2γ/Γ.Π οικ. 26519/6-4-2015 Υπουργικής Απόφασης ( ΦΕΚ 736 Β)

6. Για τις κατηγορίες των κοινοτικών υπηκόων που αναφέρονται στην παρ.Β.1. της αριθμ.Α2γ/ΓΠοικ.26519/06-04-15 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 736 Β) πλην των Ελλήνων και όσων εμπίπτουν στις περιπτώσεις α, β και γ της ίδιας παραγράφου, απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού τους είναι η επαρκής γνώση της Ελληνικής γλώσσας και ιατρικής ορολογίας η οποία βεβαιώνεται από το Κ.Ε.Σ.Υ.

7. Η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου είναι σύμφωνα με την αριθμ.Α2γ/Γ.Π. οικ.26519/6-4-2015 «Αντικατάσταση της αριθ. Α2γ/Γ.Π οικ. 112324/24-12-2014 Υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 3687 B)» (ΦΕΚ 736 Β).