Συνάντηση Σιγάλα με την διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης

  • Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, 2023 - 06:17

Σημαντικά θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο Σαντορίνης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος του νησιού Αντώνης Σιγάλα, με την διοικητή του Νοσοκομείου. Λένα Μπορμπουδάκη. 

Η συνάντησή τους είχε τόσο ενημερωτικό χαρακτήρα, όσο και πρακτικό, καθώς συζητήθηκαν ζητήματα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η πρόσληψη γιατρών, η μονάδα τεχνητού νεφρού, αλά και η απόκτηση από το Δήμο στέγης 25 διαμερισμάτων για τις ανάγκες των ιατρών.

Αντώνης Σιγάλας: “Είμαι σίγουρος ότι το Νοσοκομείο μας επιτέλους γρήγορα θα αναβαθμιστεί”

Ο δήμαρχος Σαντορίνης μετά τη συνάντηση με την κ. Μπορμπουδάκη, σε δήλωση του έδειξε αρκετά ικανοποιημένος, “Είχα τη χαρά σήμερα να υποδεχθώ την  κ. Λένα Μπορμπουδάκη. Αφού με ενημέρωσε για την πορεία των προσλήψεων στο Νοσοκομείο, ικανοποιήθηκα τόσο με τις μελέτες του 2ου τμήματος τεχνητού νεφρού και 2ου χειρουργείου αλλά και με την χρηματοδότηση της επέκτασης του φυσιοθεραπευτηρίου που ήδη έχουν δρομολογηθεί.” ενώ ο κ. Σιγάλας ανέφερε επίσης ότι από το Δήμο Θήρας έχει ήδη δοθεί εντολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργο Δαρζέντα να προχωρήσει στην διαδικασία απόκτησης από το Δήμο στέγης 25 διαμερισμάτων για τις ανάγκες των ιατρών. Κλείνοντας τόνισε, “Είμαι σίγουρος ότι το Νοσοκομείο μας επιτέλους γρήγορα θα αναβαθμιστεί, για το συμφέρον και κυρίως την υγεία όλων μας.”

Η πρόσκληση για ιατρικό προσωπικό

Να θυμίσουμε ότι μέσα στον Δεκέμβριο το Νοσοκομείο είχε κάνει πρόσκληση για να βρεθούν υποψήφιοι Ιατροί Συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, για τη σύναψη συνεργασίας με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για έως ένα έτος για την υποστήριξη της παροχής των υπηρεσιών υγείας στην ανώνυμη εταιρεία μονάδων υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) και συγκεκριμένα στο Γ.Ν.Θ.

Οι ειδικότητες αφορούσαν σε Παθολόγο, Καρδιολόγο, Αναισθησιολόγο, Γυναικολόγο, Μικροβιολόγο, Γενικό Ιατρό, Γενικό Χειρουργό και Ορθοπεδικό. 

Η παροχή των υπηρεσιών των εξωτερικών συνεργατών θα γίνεται εντός του ωραρίου λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, σε κυλιόμενο ωράριο, εφημερίες, όπως αυτό εκάστοτε καθορίζεται από τα μηνιαία προγράμματα, σύμφωνα με τις ανάγκες για την προσήκουσα και απρόσκοπτη λειτουργία του. Η επιλογή των εξωτερικών συνεργατών θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης των βιογραφικών σημειωμάτων που θα υποβάλλουν σε συνάρτηση με ατομική συνέντευξη στην οποία θα κληθούν από Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής, η οποία συγκροτείται με απόφαση Δ.Σ. της Εταιρείας.

Μονάδα τεχνητού νεφρού Σαντορίνης

Σε καλό στάδιο βρίσκεται και η δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού καθώς έγινε επαναπρόσκληση συλλογής προσφορών για την συμμετοχή στην εκπόνηση αρχιτεκτονικής & ηλεκτρομηχανολογικής ανάλυσης σε επίπεδο οριστικής μελέτης για την ανακατασκευή/ αναδιάταξη χώρων για να δημιουργηθεί επαυξημένη μονάδα τεχνητού νεφρού στο Γ.Ν. Θήρας.

Αντικείμενο της πρόσκλησης είναι η συλλογή προσφορών για την εκπόνηση οριστικής μελέτης: αρχιτεκτονικής και ηλεκτρομηχανολογικής ανάλυσης εσωτερικών χώρων του Γ. Ν. Θήρας, με βάση την οποία θα υλοποιηθεί το έργο της κατασκευής της επαυξημένης μονάδας τεχνητού νεφρού.