Καυστική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Θήρας και διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο Θήρας

"Το νοσοκομείο αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνο"

Για μία ακόμη φορά οι ελλείψεις και τα κενά στον τομέα της Υγείας των Κυκλάδων, ξεσηκώνουν "κύματα" διαμαρτυριών. Αυτή τη φορά, η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας καλεί τον κόσμο του νησιού, να ξεσηκωθεί και να δώσει το "παρών" έξω από το Νοσοκομείο, στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 20:00. Τα αιτήματα είναι συγκεκριμένα και αφορούν στη στελέχωση του νοσοκομείου, αλλά και στη σωστή λειτουργία του.

Δ. Τούλης: “Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Δεν έχουμε Νοσοκομείο”

Το μέλος και εκ των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Θήρας, Δημήτρης Τούλης, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" και έθεσε το θέμα της υποστελέχωσης, επισημαίνοντας ότι "το αίτημα μας είναι συγκεκριμένο και είναι ένα. Μπας και δουλέψει το ρημάδι γιατί πάνε να το κλείσουν, μπας και έρθουν γιατροί και προσωπικό. Δεν υπάρχει άλλο αίτημα, δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες, δεν υπάρχει τίποτα. Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Δεν έχουμε Νοσοκομείο και δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο". Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στην ανταπόκριση του κόσμου που περιμένει στην σημερινή εκδήλωση, τονίζοντας, πως “σε σχέση με την προηγούμενη φορά θεωρώ ότι υπάρχει πολύ πιο μεγάλο ενδιαφέρον, διότι τα πράγματα πλέον είναι πολύ χειρότερα. Δηλαδή αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ χειρότερο σημείο, από όταν είχαμε κάνει την πρώτη μας διαμαρτυρία και συγκέντρωση πέρσι. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν και θεωρούμε ότι είμαστε ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Το νοσοκομείο αυτή τη στιγμή και με τη δική μας οπτική, θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνο.”

"Φοβόμαστε ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου"

Παράλληλα ο κ. Τούλης αναφέρθηκε στις εξαγγελίες που είχαν γίνει στη διάρκεια της χρονιάς για προσλήψεις γιατρών, κάτι το οποίο δεν έγινε πράξη. “Αυτό ξεκίνησε από μία συνάντηση που είχαμε κάνει πέρσι το χειμώνα, όταν και είχε αλλάξει ξανά η διοίκηση, καθώς οι διοικήσεις στο Νοσοκομείο μας αλλάζουν σχεδόν κάθε χρόνο. Όταν ήρθε η τωρινή η διοικήτρια, η κυρία Μπορμπουδάκη,  είχαμε κάνει μία συνάντηση και είχε έρθει και το διοικητικό συμβούλιο της Α.Ε.Μ.Υ. που διοικεί το Νοσοκομείο. Τότε, μας είχαν πει για την περιβόητη ανακοίνωση των 5.000 ευρώ ως μισθό για τον κάθε γιατρό που θα έρχονταν στο Νοσοκομείο, για να καλύψουμε κάποιες πολύ σημαντικές ειδικότητες που δεν υπήρχαν. Είχαμε μείνει στο ότι υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον αλλά τελικά αυτό αποδείχτηκε μία φούσκα, καθώς βγήκε η προκήρυξη και δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι. Τώρα ανέβασαν την προκήρυξη αυτή τη φορά με 10.000 ευρώ και πάλι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και εμείς απορούμε για το λόγο. Φοβόμαστε ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου. Μάλιστα στην κ.  Μπορμπουδάκη,  στη συνέντευξη που είχαμε κάνει,  ίσως της είχε ξεφύγει η εξής φράση, ότι αν δεν καλυφθούν και με την εξαγγελία των 5.000 ευρώ οι θέσεις, θα είναι μονόδρομος η ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου”

Στα πανηγύρια ναι, στη συμπαράσταση όχι

Σε μία πρόσφατη ανάρτηση ενός άλλου μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής, της Φλώρας Δαμίγου, έγινε μία αναφορά στη συμμετοχή του κόσμου. Η κ. Δαμίγου ανέβασε κάποιες φωτογραφίες από την τότε διαμαρτυρία για το Νοσοκομείο και από κάποια πανηγύρια στο νησί της ίδιας περιόδου, και ανέφερε: "Στην πρώτη και την δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε περίπου τα 200 άτομα από τους 20.000 και βάλε μόνιμους κατοίκους του νησιού μας να φωνάζουν για την υποστελέχωση του νοσοκομείου μας ! Στην τρίτη βλέπουμε πως μαζεύεται ο κόσμος σε ένα πανηγύρι , σε ένα μόνο χωριό της Σαντορίνης !! Συμπέρασμα : συμπολίτες αυτού του νησιού , στις χαρές θα είναι όλοι μαζί και όλοι θα γλεντάτε , όμως στα δύσκολα που περνάμε όλοι μας πολλές φορές θα είναι οι γιατροί και το προσωπικό αυτού του νοσοκομείου που πάει για κλείσιμο! Θα αφήσετε να περάσει και άλλος καιρός χωρίς να έχουμε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο μας; Ακόμα και για τις πιο απλές εξετάσεις στέλνουν κόσμο στα ιδιωτικά! Κάποτε γίναμε πολλοί και φωνάξαμε και μας άνοιξαν αυτό το στολίδι , μην τα παρατάμε μας έχουν ανάγκη!

Αυτήν την στιγμή που μιλάμε η διοικήτρια του νοσοκομείου ήρθε που έλειπε μέρες στην Αθήνα , για λίγο πήρε την αναρρωτική της και έφυγε! Ο διευθυντής κ. Καραγιάννης έχει παραιτηθεί! Μικροβιολόγος ακόμα δεν υπάρχει! Ο αναισθησιολόγος που έφεραν πάλι για λίγες μέρες φεύγει και θα κάνα έρθει τον Αύγουστο. Συμπολίτης μας πήγε έκανε αξονική στο πόδι που είχε θέμα , ο ορθοπεδικός του νοσοκομείου του είπε ότι είναι μια χαρά δεν βλέπει κάτι με αποτέλεσμα να πονάει και να αναγκαστεί  να πάει στο ιδιωτικό και εκεί του έβαλαν μπότα γιατί είχε κάταγμα , και δυο βδομάδες στάσιμο για να φτιάξει! Θα αφήσουμε και άλλο στα χέρια ανίκανων να κάνουν τσιφλίκι το νοσοκομείο μας; Αυτό που αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια για να ανοίξει; Όλοι μαζί να κάνουμε μια δραστική κινητοποίηση για να καταλάβουν όλοι κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος ότι πλέον ο λαός της Σαντορίνης δεν κάνει άλλο υπομονή. Εδώ και τώρα να στελεχωθεί όχι μόνο από γιατρούς αλλά και από προσωπικό το νοσοκομείο μας!!!"

Το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής

Στο κάλεσμά προς όλους του κατοίκους της Σαντορίνης η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών αναφέρει τα εξής: 

"Μεσούσης της τουριστικής περιόδου, με αυξημένα όλα τα προβλήματα, ένα σοβαρό πρόβλημα όπως της ΥΓΕΙΑΣ στο νησί μας(βλέπε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) συνεχίζει για επτά χρόνια να δίνει έναν αγώνα άνισο μεν, σε αδιέξοδο δε!!! Τα τελευταία χρόνια παρά τις υποσχέσεις των διοικήσεων του νοσοκομείου όσο και των εκάστοτε κυβερνόντων, το νοσοκομείο αδυνατεί να παίξει το ρόλο γιά τον οποίο με τόσο κόπο και χρήμα δημιουργήθηκε!

Το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε είναι οι υποσχέσεις από την κυβέρνηση και τους εκάστοτε κομματικούς παρατρεχάμενους! Το νοσοκομείο, βρίσκεται σε καθεστώς λειτουργίας με παγκόσμια πρωτοτυπία!!!ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!! ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ!!! Για τον λόγο αυτό, απευθυνόμαστε ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της Σαντορίνης! Το νοσοκομείο τους ανήκει! ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!Και το μόνο που μένει είναι να φωνάξουμε όλοι μαζί, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ;;; Ας ενώσουμε όλοι τις φωνές μας γιά ένα Νοσοκομείο με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ! ΚΑΛΟΥΜΕ τους κατοίκους της Σαντορίνης στις 20/7/23 και ώρα 20:00 έξω από το νοσοκομείο, ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ!!!"