Ανοιχτή συνάντηση για τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στην Πάρο

“Προεκλογική φιέστα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες”

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ Πάρου

Την “πλάτη” τους στη χθεσινή ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στην Πάρο και οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων” γύρισαν τόσο οι δημοτικές παρατάξεις, όσο και οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, οι οποίες δε δίστασαν να χαρακτηρίσουν την πρωτοβουλία του Δημάρχου, Μάρκου Κωβαίου “προεκλογική φιέστα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες”.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, είχαν προσκληθεί τα πολιτικά κόμματα, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ο Δήμαρχος Αντιπάρου, η 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, η Διοικούσα Επιτροπή Κέντρου Υγείας Πάρου, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, ο πρόεδρος του Βελεντζείου Ιδρύματος και το Συντονιστικό των Φορέων Πάρου – Αντιπάρου για την Υγεία.

ΣΥΡΙΖΑ: “Κομματικής έμπνευσης σύσκεψη για την υγεία”

Ωστόσο η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς πέρα από την ηχηρή απουσία του Συντονιστικού και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, η συνάντηση “αμαυρώθηκε” από την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου και της αντιπροσωπείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αφού κατήγγειλε την “κομματικής έμπνευσης σύσκεψη για την υγεία”, αποχώρησε από το Δημαρχείο.

Στο σχετικό έγγραφό του, ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου σημειώνει πως η δημοτική αρχή θυμήθηκε να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Υγείας και Περίθαλψης στην Πάρο τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι έχει ζητηθεί τόσο από δημοτική παράταξη όσο και από το Συντονιστικό της Υγείας μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο από τον περασμένο Οκτώβριο, συνεδρίαση η οποία δεν έγινε ποτέ παρά τις δεσμεύσεις του δήμου.

“Επισημαίνουμε ότι η εσπευσμένη σημερινή σύσκεψη, τρεις μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, που συμπίπτει με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νέας Δημοκρατίας και την παρουσία υποψηφίων βουλευτών της στη Πάρο, είναι εκ του πονηρού και στοχεύει στη δημιουργία ακροατηρίου για μικροπολιτικούς σκοπούς και όχι στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στο χώρο της Υγείας.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω σας θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις των Παριανών και Αντιπαριωτών τόσο στη Πάρο όσο και στην Αθήνα, με κορυφαία την οργάνωση του Τοπικού Δημοψηφίσματος που είχε καθολική συμμετοχή.

Η Συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ αγνόησε το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος με συνέπεια τη τραγική και θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας σήμερα, με σοβαρές ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και το αξονικό τομογράφο εκτός λειτουργίας από το 2014. Για όλα τα παραπάνω καταγγέλλουμε τη μικροπολιτική συμπεριφορά των εμπνευστών της σημερινής εκδήλωσης που χρησιμοποίησαν τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας για να καρπωθούν Κομματικά Οφέλη”, κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου.

ΚΚΕ: “Εξάρτηση του Δημάρχου Πάρου από την κυβερνητική πολιτική”

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απείχε από τη συγκεκριμένη συνάντηση – προεκλογική φιέστα. Πριν από δυο περίπου μήνες ο Δήμαρχος Πάρου δεσμεύτηκε για μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στην Πάρο. Αυτή η συνεδρίαση μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Αντίθετα πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τα πολιτικά κόμματα ώστε αυτά να εκθέσουν τις απόψεις τους για την Υγεία, μόλις 3 μέρες πριν από τις εκλογές. Είναι δικό του φυσικά πρόβλημα να πείσει τον παριανό λαό, ότι η συνάντηση αυτή δεν σχετίζεται με την προεκλογική επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και την δυνατότητα επαφής του με τοπικούς παράγοντες και φορείς. Είναι δικό του επίσης θέμα να πείσει τους παριανούς πολίτες ότι δεν είναι υποχείριο αυτών που πολιτικά στήριξαν την εκλογή του”, σημειώνει. Δεν παραλείπει μάλιστα να υποστηρίξει ότι “πίσω από την πολιτική ανεξαρτησία που ο ίδιος επικαλείται, βρίσκεται η εξάρτηση του από την κυβερνητική πολιτική που ο τόπος και ο λαός μας εκτός από δυστυχία δεν έχουν τίποτε άλλο να περιμένουν. Να θυμίσουμε τις υποσχέσεις κατασκευής νοσοκομείου από τον πρώην Υπουργό και νυν Επίτροπο στην ΕΕ Δ. Αβραμόπουλο; Τις πρόσφατες κυβερνητικές υποσχέσεις για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου, που αποδείχθηκαν κάλπικες; Τον αξονικό τομογράφο που ήρθε επειδή κλείσανε τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ στην Αθήνα και σαπίζει στα αζήτητα; Την κάλυψη των κενών του Κέντρου Υγείας που κινδυνεύει να μείνει χωρίς κανένα γιατρό;”.

Μ. Κωβαίος: “Ζητάμε συστρατιώτες”

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος τόνισε ότι στόχος της συνάντησης ήταν η δέσμευση των πολιτικών κομμάτων λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών για την επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος που απασχολεί τα τελευταία χρόνια το νησί. “Από την κουβέντα βγήκε ότι όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε πέρα από κομματικές γραμμές για αυτό το σοβαρό θέμα. Εγώ ζητάω συστρατιώτες, ενώ αυτοί το έβλεπαν ως άγρα ψήφων” ανέφερε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι μελλοντικά θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση για να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα.

Σημειώνεται ότι από τη συνάντηση απουσίαζε και ο Διευθυντής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Κυκλάδων Αθανάσιος Παπαρούπας, ο οποίος δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ότι δεν παρέλαβε καμία απολύτως πρόσκληση.

Με τη σειρά του, ο εικεφαλής του Συντονιστικού των Φορέων για την Υγεία, Κώστας Αργουζής εξήγησε ότι τα σημαντικά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πάρου, όπως η απουσία παθολόγου από τις 6 Ιανουαρίου 2015 και η επικείμενη λήξη σύμβασης εργασίας του καρδιολόγου και του γυναικολόγου, δεν μπορούν να λυθούν σε μία συνάντηση προεκλογικού χαρακτήρα.

Ετικέτες: