Δωρεά αναβάθμισης και προσφοράς

Υλικοτεχνικό εξοπλισμό, παρέδωσαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στελέχη της Alpha Bank, στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία».

Παρουσία του Διοικητικού Διευθυντή του νοσοκομείου, κ. Νίκου Τρίτζαλη, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργου Μαραγκού, των ενδιαφερομένων ιατρών, καθώς και στελεχών των τοπικών υποκαταστημάτων της Alpha Bank, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Διοικήτριας, το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Μαΐου, η παράδοση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που η τράπεζα δώρισε στο Γ.Ν. Σύρου, στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος  “Μαζί, με στόχο την υγεία” ποπυ υλοποιείται, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Αγονη Γραμμή Γόνιμη”. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο πλαίσιο του προγράμματος, έγιναν δωρεές, σε εξοπλισμό και φάρμακα, στις δομές υγείας της Μήλου, της Σερίφου, της Σχοινούσας, της Νάξου, ενώ στις 30 Μαΐου, τα στελέχη της Alpha και της ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», θα επισκεφτούν και το Κέντρο Υγείας Σίφνου.

Ο Διευθυντής του Ουρολογικού Τμήματος, κ. Ιωάννης Γαβριήλ, παρέλαβε μηχάνημα, το οποίο βοηθά στη διάγνωση αποφράξεων του ουροποιητικού, με τον ίδιο να σημειώνει, πως «καταλαβαίνουμε άμεσα, εμείς οι ουρολόγοι, κατά πόσον ο ασθενής χρειάζεται επέμβαση ή συντηρητική θεραπεία», ενώ ευχαρίστησε τα στελέχη της τράπεζας και της ΑΜΚΕ, εκ μέρους όλων των Κυκλαδιτών, επισημαίνοντας, πως εργαλεία όπως αυτό, διευκολύνουν τη ζωή ιατρών και ασθενών.

Ο κ. Σ. Λημναίος, ορθοπεδικός, παρέλαβε το ορθοπεδικό τρυπάνι, το οποίο χρησιμοποιείται στις χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να τοποθετηθούν λάμες και βίδες στα κόκαλα. Όπως τόνισε, σε σχέση με τα αιτήματα άλλων νησιών, αυτά της Σύρου, μπορεί να είναι για περισσότερο εξειδικευμένο ή ακριβό εξοπλισμό, ωστόσο τόνισε, πως το Γ.Ν. Σύρου αποτελεί νομαρχιακό νοσοκομείο, το οποίο είναι αποδέκτης πολλών περιστατικών από όλα τα γύρω νησιά και άρα οι ανάγκες του είναι περισσότερο ειδικές.

Από την πλευρά των στελεχών της τράπεζας, τονίστηκε, πως η Alpha Bank προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στις νησιωτικές ανάγκες, συμφωνώντας με τον κ. Λημναίο, πως «πολλά μικρά νησιά ζητούν απλά αναλώσιμα. Την προηγούμενη εβδομάδα βρεθήκαμε στη Σχοινούσα, όπου το υλικό που μας ζητήθηκε ήταν φάρμακα, γάζες, επίδεσμοι, καθώς δεν υπήρχε η βασική κάλυψη».

Παίρνοντας το λόγο, ο Διοικητικός Διευθυντής του Γ.Ν. Σύρου, ευχαρίστησε την τράπεζα και την ΑΜΚΕ για την προσφορά, η οποία «αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας, τις οποίες η Διοίκηση καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε να τις φτάσει σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο. Τα αποτελέσματα και οι εντυπώσεις του κόσμου για το τι μπορεί να καταφέρει αυτό το νοσοκομείο είναι γνωστές σε αυτούς που μένουν εδώ. Έχει εξοπλισμό επαρκή, ωστόσο δεν σταματάμε να επιδιώκουμε ακόμη καλύτερο εξοπλισμό. Ήδη, για το Ουρολογικό Τμήμα έχουμε ζητήσει και εντάξει στο ΕΣΠΑ μηχάνημα λιθοτριψίας, με στόχο να φέρουμε και επιστημονικό προσωπικό πέραν του ιατρικού».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Μαραγκός, τόνισε, ότι «κάθε αναβάθμιση σε υποδομές και κατ’ επέκταση στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νησιωτικό χώρο, είναι πολύ σημαντική γιατί, δημιουργείται ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, όχι μόνο στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες των νησιών μας. Ιδιαίτερα η Σύρος, το τελευταίο διάστημα έχει καταφέρει να αναβαθμίσει τις υποδομές στο νοσοκομείο της. Εδώ και κάποιους μήνες, λειτουργεί, με έδρα τη Σύρο, μόνιμη πτητική βάση του ΕΚΑΒ, για όλες τις Κυκλάδες. Άρα, όπως είπαν προηγουμένως και οι γιατροί ξέρουν ότι τα περιστατικά είναι πιο απαιτητικά, όσον αφορά στην υποστήριξή τους. Τέτοιος εξειδικευμένος εξοπλισμός, βοηθάει τον γιατρό αφενός, ενώ αφετέρου δίνει μία εικόνα προς τα έξω, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, όσο και στους επισκέπτες, ότι ο επισκέπτης είναι ασφαλής».

Τέλος, συνηγορώντας στα λεγόμενα του Δημάρχου και ο κ. Τρίτζαλης, υπογράμμισε, πως «το καλοκαίρι περισσότερος κόσμος αναζητεί να έρθει για διακοπές, συνδυάζοντάς τις με το νοσοκομείο. Η αναβάθμιση της υγείας φέρνει και τουρισμό και είναι πυλώνας στήριξης του νησιού», καθώς όπως ανέφερε, οι επισκέπτες με οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, αναζητούν νησί με αξιοπρεπή μονάδα υγείας.

Ετικέτες: