Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Υπ. Υγείας για τον επίσημο διορισμό του νέου Διοικητή στο Γ. Νοσοκομείο Σύρου

Από σήμερα Διοικητής ο Μιχάλης Ζουλουφός

Άμεσα μεταβαίνει στο νησί για να πραγματοποιήσει τον κύκλο των επαφών του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και με φορείς και Αρχές του τόπου

Σήμερα πραγματοποιείται η ορκωμοσία των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων της χώρας στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά από τη δημοσίευση των σχετικών ΦΕΚ για τον διορισμό τους, με τη Σύρο να υποδέχεται στην ευθυνοφόρα θέση τον Συριανό, Μιχάλη Ζουλουφό.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επισφραγίστηκε με την έκδοση της απόφασης του κ. Κικίλια στο ΦΕΚ της 16ης Ιανουαρίου του 2020 (αρ. Φύλλου 23), κατόπιν της γνωστοποίησης του ονόματός του, στην επίσημη αρχική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, την 23η Δεκεμβρίου του 2019.

Ο κ. Ζουλουφός αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντά του από σήμερα, οπότε και επίσημα λήγει η θητεία της πρώην Διοικήτριας, Μαργαρίτας Μπουραντά στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Υπενθυμίζεται πως στη συγκεκριμένη θέση είχε προταθεί αρχικά ο Κωνσταντίνος Παράσχος, ο οποίος όμως δεν δέχθηκε τελικώς τον διορισμό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο ίδιος αναμένεται να μεταβεί στο νησί εντός των επόμενων ημερών, αφού πρωτίστως προηγηθούν οι απαραίτητες επαφές του με το Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, στην οποία υπάγεται το Βαρδάκειο και Πρώιο Νοσοκομείο Σύρου.

Πρέπει να τονισθεί πως, με σχετικό ΦΕΚ στις 14 Ιανουαρίου του 2020 (αρ. Φύλλου 15), διορίστηκε επίσημα ως αναπληρώτρια διοικήτρια στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου, η Καλλίτσα Φραγκίσκου, η οποία βρέθηκε στη θέση που μέχρι πρότινος ήταν διορισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση ο Κώστας Απιδόπουλος.

Στην έναρξη της θητείας του στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου, ο Μιχάλης Ζουλουφός θα πραγματοποιήσει όλο το επόμενο διάστημα επαφές με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως επίσης θα αναπτύξει την επικοινωνία και τις συναντήσεις του με τους φορείς και τις Αρχές του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο ίδιος διαδέχεται την κα Μπουραντά, η πορεία της οποίας στέφθηκε με επιτυχία σε επίπεδο παραγωγικότητας και αποδοτικότητας στο Νοσοκομείο Σύρου, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και τα βήματα προόδου της Νοσηλευτικής Μονάδας στο νησί, τα οποία και κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί με σχετικά ρεπορτάζ.

Οι δημοσιεύσεις στο ΦΕΚ

Ειδικότερα, για τον κ. Ζουλουφό και τον διορισμό του, το απόσπασμα του σχετικού ΦΕΚ, αυτούσιο έχει ως εξής: “Αποφασίζουμε: Α. Τη λήξη της θητείας της κοινής Διοικήτριας των διασυνδεόμενων ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ και ΠΡΩΙΟ» και ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ - ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ «ΝΑΞΟΥ», αρμοδιότητας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ του Χρήστου, με Α.Δ.Τ.: ΑΖ 569129. (Αριθμ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 1271042491/15-1-2020). Β. Διορίζουμε τον ΖΟΥΛΟΥΦΟ ΜΙΧΑΗΛ του Εμμανουήλ, με Α.Δ.Τ.: ΑΙ 420407, πτυχιούχο του τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Birmingham (Αγγλία), κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου στην Παραγωγή και Διαχείριση Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Manchester (Αγγλία), ως κοινό Διοικητή στα διασυνδεόμενα ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ και ΠΡΩΙΟ» και ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ - ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ, αρμοδιότητας 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ. του ν. 3528/2007, με βαθμό 1ο, με τριετή θητεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 4052/2012”.

Παρομοίως, το ΦΕΚ για την αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, κα Καλλίτσα Φραγκίσκου έχει ως ακολούθως: “Αποφασίζουμε: Α. Τη λήξη της θητείας του Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. - Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, αρμοδιότητας της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας, ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Γεωργίου , με Α.Δ.Τ.: AM 415710. (Αριθμ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 8636711394/9-1-2020). Β. Διορίζουμε την ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΣΑ του Δημητρίου, με Α.Δ.Τ.: ΑΟ 447914, Πτυχιούχο Χημικό Μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ως Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. - Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, αρμοδιότητας 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ. του ν. 3528/2007, με βαθμό 2ο, με τριετή θητεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 4052/2012”.

Άμεσα το νέο 5μελες ΔΣ. Στη θέση του αντιπροέδρου ο Χρ. Καφτηράνης

Η θητεία του Μιχάλη Ζουλουφού ξεκινά επισήμως από σήμερα, οπότε και ο ίδιος ορκίζεται στην Αθήνα. Οι αποφάσεις για το Νοσοκομείο Σύρου για ένα μικρό διάστημα κάποιων ημερών θα λαμβάνονται με σχετικές πράξεις από τον ίδιο, οι οποίες θα εγκριθούν μάλιστα από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο όταν αυτό συγκροτηθεί σε σώμα και συνεδριάσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το 5μελές νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από τον κ. Ζουλουφό στη θέση του προέδρου, καθώς επίσης από την κα Φραγκίσκου, όπως και από τον εκπρόσωπο των ιατρών αλλά και των νοσηλευτών του Γ. Νοσοκομείου Σύρου. Έγκυρες πληροφορίες της “Κοινής Γνώμης” θέλουν για τη θέση του αντιπροέδρου του Νοσοκομείου να προορίζεται κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από τις Κυκλάδες και τη Σύρο και συγκεκριμένα, ο Χρήστος Καφτηράνης, ο οποίος είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων.

Τα ανωτέρω, αναμένεται να επιβεβαιωθούν άμεσα, οπότε και θα υπάρξει επίσημη νέα ενημέρωση.

Βιογραφικό νέου Διοικητή

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση του Υπ. Υγείας, ο Μιχάλης Ζουλουφός γεννήθηκε στη Σύρο το 1979 και είναι έγγαμος και πατέρας μιας κόρης. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Σύρου και είναι πτυχιούχος Φυσικής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην «Παραγωγή και Διαχείριση Ηλεκτρικής Ενέργειας». Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη συμβουλευτική ενεργειακών έργων και μελετών συγχρηματοδοτουμένων έργων από το 2005. Ομιλεί άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Επίσης, είναι πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος Επιμελητηρίου Κυκλάδων από το 2017, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και προεδρεύων Διοικητικού Συμβουλίου Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου από το 2014 έως το 2016. Θήτευσε στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ως δημοτικός σύμβουλος από το 2011 έως το 2019.