Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Σύρος: Ο Β. Κικίλιας για το ψηφιακό Νοσοκομείο και την προσέλκυση ιατρών στα νησιά

Την "είσοδο" του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου πλήρως στην ψηφιακή εποχή και τη σύγχρονη λειτουργία του, που καταγράφονται ως σημαντικότατες εξελίξεις σήμερα και επιτεύχθηκαν μέσω της υλοποίησης σημαντικών προγραμμάτων και της αξιοποίησης χρηματοδοτήσεων (ΕΣΠΑ και ΠΔΕ) εξήρε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Σύρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο θέατρο “Απόλλων” για την παρουσίαση του πρώτου ψηφιακού Νοσοκομείου στον Ελλαδικό χώρο και στο Αιγαίο, ο ίδιος παρακολούθησε τις λεπτομέρειες των έργων - συνολικού ύψους 1,6 εκ. ευρώ - που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να χαρίσουν στη Νοσηλευτική δομή μία εξαιρετικά σύγχρονη λειτουργία, τα οφέλη της οποίας αποκομίζουν πρωτίστως οι πολίτες.

Στην εκδήλωση ο κ. Κικίλιας απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός, όπως και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλης Ζουλουφός.

Προηγήθηκε η ιστορική αναδρομή για το Νοσοκομείο Σύρου και τη δημιουργία του από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα, ο οποίος δήλωσε παρουσία του Υπουργού πως στηρίζει κατηγορηματικά την απόφαση περί ανέγερσης νέου Νοσοκομείου, όπως αυτή εκφράστηκε προσφάτως σαν όραμα - στόχο μέσα από τη σημερινή Διοίκηση και τον κ. Ζουλουφό.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειακός σύμβουλος, Μάκης Δαδάος, ενώ αμέσως μετά μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και ο εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας Σύρου, π. Αντώνης Βουτσίνος.

Και τα τρία πρόσωπα υπογράμμισαν την προσπάθεια της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αλλά και της κυβέρνησης – όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν – να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσα στην μεγάλη κρίση της πανδημίας, συγχαίροντας δημοσίως τον Υπουργό Υγείας.

Ειδικότερα, για τις εξελίξεις στο κομμάτι της μετατροπής του Νοσοκομείου Σύρου σε ψηφιακό, τοποθετήθηκαν αναλυτικότερα ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Γ.Ν. Σύρου, Δημήτρης Ρούσσος, αλλά και ο Αντώνης Βουτσίνος από την Ε.Υ.Δ. της Περιφέρειας, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό των βουλευτών Κυκλάδων της ΝΔ, Γ. Βρούτση και Φ. Φόρτωμα, αλλά και με το Δήμαρχο να παραδίδει ως δώρο στον Βασίλη Κικίλια ένα πήλινο τηγανόσχημο σκεύος που συνδέεται με την ιστορία της Σύρου και των Κυκλάδων.

Επίσκεψη και δηλώσεις στο Νοσοκομείο

Αμέσως μετά ο Υπουργός Υγείας μετέβη στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Σύρου και παραχώρησε λιτές δηλώσεις. Ανάμεσα σε άλλα, γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται να θέσει οργανωμένα μία σειρά μέτρων – κινήτρων για την προσέλκυση ιατρών στις νησιωτικές δομές. Για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δε και το σοβαρό ζήτημα των κινήτρων σημείωσε πως θα υπάρξει διαβούλευση και με την πλευρά της Αυτοδιοίκησης.

Tέλος, ο κ. Κικίλιας έκανε αναφορά στην πορεία του προγράμματος "Γαλάζια Ελευθερία" στα νησιά, ενώ εξήρε τις προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτών για τις υπηρεσίες τους στους πολίτες την περίοδο της πανδημίας. 

Υπογραμμίζεται πως το Σάββατο το πρωί ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στα εμβολιαστικά κέντρα της Σύρου.