Ο Όμιλος Inner Wheel Σύρου τίμησε τον δις πρωταθλητή Ευρώπης, Γιώργο Πρίντεζη

"Κύματα" αγάπης και ευγνωμοσύνης

Τον Συριανό καλαθοσφαιριστή του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού, Γιώργο Πρίντεζη τίμησε ο Όμιλος Inner Wheel Σύρου, ως ένδειξη θαυμασμού και ευγνωμοσύνης για την μεγάλη αγάπη του προς την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, που τον καθιστά άξιο πρεσβευτή του νησιού στο εξωτερικό.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεστιάσεων του Ξενοδοχείου “Ερμής”, η οποία κατακλύστηκε από φίλους και οπαδούς του νεαρού αθλητή που έσπευσαν να τον συναντήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, η Διοικητής της 247 Περιφέρειας I.W. Σίσσυ Αυγερινού – Λιούτα, η πρόεδρος του ΟΠΑΚ Άννα Βαφία, ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου “Άγιαξ Σύρου”, ο βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του νησιού. Χρόνο από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ξέκλεψαν ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Πάπιτσης για να συγχαρούν τον Γιώργο Πρίντεζη και να του ευχηθούν κάθε επιτυχία στην επαγγελματική του καριέρα.

Ένδειξη θαυμασμού και ευγνωμοσύνης

“Είναι η 2η συνεχή χρονιά και η 3η στην ιστορία του, που ο ιστορικός Ολυμπιακός κατακτά το Ευρωπαϊκό κύπελλο στο μπάσκετ, στη διοργάνωση του FINAL FOUR και αυτό κάνει χαρούμενους και υπερήφανους όλους τους Έλληνες, αλλά συγχρόνως μέσω του Γιώργου, γίνεται γνωστό το νησί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”, δήλωσε στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Inner Wheel Σύρου, Σοφία Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια, η κ. Σίσσυ Αυγερινού – Λιούτα απένειμε στο Συριανό αθλητή την αναμνηστική πλακέτα του Ομίλου. “Θεωρούμε ότι σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα της ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχειας, νέοι όπως ο Γιώργος Πρίντεζης που έχουν επιτυχίες κατόπιν μεγάλης προσπάθειας θα πρέπει να επιβραβεύονται από όλους μας”, υπογράμμισε.

Οικονομική ενίσχυση της Στέγης Ανηλίκων Σύρου

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου, “ψυχή” της οποίας είναι η Μαρία Φωστέρη. Το έργο που επιτελείται στη Στέγη είναι αναγνωρίσιμο στην ελληνική κοινωνία, γεγονός που επαληθεύεται από την τέταρτη θέση που κατέλαβε σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή, ανάμεσα στα δέκα καλύτερα κοινωνικά έργα πανελλαδικά. Κατά συνέπεια, ο Όμιλος Inner Wheel Σύρου αποφάσισε να κάνει πράξη το φετινό σύνθημα της χρονιάς του I.W. που είναι “Βοηθώντας τώρα τα παιδιά σ' όλο το κόσμο να έχουν καλύτερο μέλλον”.

Γ. Πρίντεζης: Υποστηρικτικής πρωτοβουλιών με επίκεντρο των άνθρωπο

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε συγκινημένος από την αγάπη των συμπατριωτών του, τονίζοντας παράλληλα το σπουδαίο ρόλο καλοκάγαθων πρωτοβουλιών, φιλανθρωπικού χαρακτήρα. “Είναι σημαντικό να βοηθάμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και επιτελούν πολύτιμο έργο στην κοινωνία”, είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ακόμα ότι η ευγένεια και η μεγαλοψυχία των Συριανών, οι οποίοι του συμπεριφέρονται ακόμα σαν τον μικρό Γιώργο που μεγάλωσε κοντά τους και όχι σαν τον παίκτη μίας πρωταθλήτριας ομάδας είναι τα στοιχεία εκείνα που ενδυναμώνουν τα συναισθήματά του για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. “Η αντιμετώπιση τους προς εμένα είναι ίδια και αυτό, με κάνει πολύ χαρούμενο”, τόνισε.

Εκτός από την κίνηση του να δείξει σε όλη την Ευρώπη το πανό της Σύρου μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου, ο Γιώργος Πρίντεζης έχει αποδείξει πολλάκις την αγάπη του προς τη Σύρο. Στο πλαίσιο αυτό, πήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ενός φιλικού παιχνιδιού στο νησί, κοινωνικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή πέντε ακόμα παικτών από την ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 19:00 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου. Στο παιχνίδι θα πάρουν μέρος οι Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Μαυροειδής, Δημήτρης Κατσίβελης και Γιώργος Πρίντεζης. Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν στο Σύλλογο Νεφροπαθών Σύρου και στο Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα.

“Όσο ο αθλητισμός στην Ελλάδα προσφέρει επιτυχίες με διεθνή εμβέλεια και υπάρχει αναγνωρισιμότητα, πρέπει όσο μπορούμε να βοηθάμε σε όλα τα επίπεδα”, κατέληξε.