10ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Ο κύβος ερρίφθη από την πρόεδρο του Σύρος 2002 Άννα Κάμπαξη και το 10ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου άνοιξε και επίσημα την αυλαία του, με την παρουσίαση των ομάδων που πραγματοποιήθηκε χθες σε μία ζεστή εκδήλωση στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

Η Σύρος λοιπόν γιορτάζει μεταξύ 19 και 22 Ιουνίου, όπου 741 παιδιά (ρεκόρ συμμετοχών) από 16 ομάδες και 450 γονείς θα κατακλύσουν την πρωτεύουσα και όλοι μαζί θα χαρούν στο 10ο επετειακού χαρακτήρα Πανκυκλαδικό Τουρνουά.

Την γιορτή του μικρού ποδοσφαιριστή που φέτος έχει κεντρικό μήνυμα ''Σέντρα στην προσφορά... πάσα στην αλληλεγγύη'' τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής Δήμου Σύρου Ερμούπολης, το μέλος της ΕΠΣ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης, πρόεδροι, μέλη, αθλητές και γονείς των σωματείων της Σύρου και για πρώτη φορά φέτος ο ΠΣΑΠ που θα είναι επίσημος υποστηρικτής του Πανκυκλαδικού που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Πούλιο.

Μάλιστα από τον κ. Πούλιο ανακοινώθηκε ότι όλα τα παιδιά θα παραλάβουν και θα φορέσουν ένα βραχιολάκι που θα αναγράφει το σύνθημα ''Βάλε τέρμα στην βία'', ενώ ο ΠΣΑΠ τις μέρες του τουρνουά θα φέρει κοντά στα παιδιά τους πρωταθλητές Ευρώπης Γιούρκα Σεϊταρίδη και Άγγελο Μπασινά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή αναδρομή στα προηγούμενα Πανκυκλαδικά μέσα από ένα βίντεο με πάνω από 200 φωτογραφίες. Ακολούθησαν οι ομιλίες και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι ομάδες που θα λάβουν μέρος, όπου να σημειωθεί ότι ο ΑΟ Κύθνου και ο Πανναξιακό λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά. Από την πλευρά της η διοργανώτρια αρχή πέρασε το δικό της μήνυμα για ένα Πανκυκλαδικό , που θα έχει επιμορφωτικό χαρακτήρα για γονείς, προπονητές, παιδιά δεν θα περιέχει ίχνος ανταγωνισμού.

<