Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή φορά ποδηλατοδρομία από τον Σύλλογο Στερεοελλαδιτών Σύρου

Κάθε χρόνο περισσότεροι

Την τρίτη συνεχή ποδηλατοδρομία πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος που είναι στις 5 Ιουνίου.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και τερμάτισαν στο Νησάκι. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στην ποδηλατοδρομία, καθώς πήραν μέρος αθλητές όλων των ηλικιών. “Είναι η τρίτη ποδηλατοδρομία που διοργανώνουμε, επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος που είναι στις 5 Ιουνίου. Το ποδήλατο είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να μετακινούμαστε, γι' αυτό και είναι συμβολική η συμμετοχή μας. Έχουμε συμμετοχή από μικρού και μεγάλους και μας ενδιαφέρει πάρα πολλοί τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες να μάθουν να έχουν μια ασφαλής οδήγηση με το ποδήλατο. Γι' αυτό και αποφασίσαμε φέτος μαζί με τη ποδηλατοδρομία να δώσουμε και κάποιες οδηγίες του ΚΟΚ. Επίσης, έχουμε διαπιστώσει ότι στη Σύρο δεν είναι ασφαλής η οδήγηση με ποδήλατο. Η αερόβια άσκηση όπως είναι αυτή του ποδηλάτου, αυτομάτως ανεβάζει την ποιότητα της ζωής μας”, αυτά είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου Ελένη Τσιώλη Καραντώνη.

Τέλος για το αν είναι ευχαριστημένη από τη συμμετοχή του κόσμου σ' αυτή την εκδήλωση η πρόεδρος του Συλλόγου είπε: “Εκείνο που έχουμε διαπιστώσει σ' αυτή την τριετία που ξεκίνησε για πρώτη φορά αυτό, είναι ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης. Μπορεί από μία μεριά να είναι ένας οικονομικός τρόπος μετακίνησης, αλλά βλέπουμε για κάποιους που ασχολούνται συστηματικά με το άθλημα, είναι πραγματικά τρόπος ζωής και το απολαμβάνουν”.

 

Ετικέτες: