Κατά πλειοψηφία πέρασε η διοργάνωση του πρώτου Πανευρωπαϊκού ημιμαραθωνίου δρόμου

Σε πρώτο πλάνο... ο αθλητικός τουρισμός

Κατά πλειοψηφία πέρασε από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της χρηματοδότησης της εταιρίας Sportevent για τη διοργάνωση του πρώτου ημιμαραθωνίου δρόμου στη Σύρο.

Ο αγώνας σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Φώσκολου είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 14 του μήνα, θα έχει Πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και θα κοστίσει στο Δήμο το ποσό των 8.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα υπήρχαν αρκετές αντιδράσεις από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, καθώς θεωρούν υπέρογκο αυτό το ποσό, μιας και όπως τόνιζαν υπήρχε ήδη ένας αγώνας ημιμαραθωνίου δρόμου, που κόστισε στο δήμο λιγότερα χρήματα και εννοούσαν την περσινή διοργάνωση. Βέβαια ήρθε η απάντηση ότι αυτός ο ημιμαραθώνιος έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα τον έχει αναλάβει μία εταιρία η οποία έχεις αρκετά μεγάλη εμπειρία και πως η Σύρος θα έχει πολλά οφέλη, απ' αυτήν την διοργάνωση.

Η Στήλη θέλοντας να ενημερωθεί ακόμη περισσότερο επικοινώνησε με τον πρόεδρο της επιτροπής αθλητισμού του δήμου Σύρου - Ερμούπολης Γουλιέλμο Πρίντεζη. Ο κ. Πρίντεζης μας διευκρίνισε ότι μέσα στο ποσό των 8.000 ευρώ περιλαμβάνεται η διαφήμιση του αγώνα, η αμοιβή του γραφείου, τα απαραίτητα χρονόμετρα για την μέτρηση χρόνου των αθλητών, η χάραξη των δρόμων, αλλά και όλα όσα ταξίδια χρειαστούν για τα μέλη της εταιρίας που θα έρθουν στη Σύρο για τις απαραίτητες ενέργειες από μέρος τους.

Στην ερώτηση που του θέσαμε αν όντως ο αριθμός των αθλητών που θα έρθει στη Σύρο είναι εγγυημένος, ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού του δήμου μας διευκρίνισε ότι θα υπογραφθεί συμβόλαιο με την εταιρία Sportevent που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα, αλλά και τον αριθμό των αθλητών που θα έρθουν στη Σύρο. Από εκεί και πέρα ο κ. Πρίντεζης άφησε να εννοηθεί πως αν δεν καλυφθεί ο απαραίτητος αριθμός αθλητών, τότε τα χρήματα που θα εισπράξει η εταιρία θα είναι μικρότερο από συμφωνηθέν.

Τέλος, η ονομασία του ημιμαραθωνίου δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο στις 14 Ιουνίου είναι "Στο δρόμο του Δημητρίου Βικέλα για την Σύρο".

Τουριστικά... οφέλη

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή, θέλει να τονώσει με την κίνησή της αυτή το κομμάτι που λέγετε αθλητικός τουρισμός, ώστε να έρθουν στο νησί επισκέπτες που θα ανακουφίσουν ή θα δώσουν κάποιες ανάσες στους τοπικούς επιχειρηματίες, σε μία περίοδο που αν και στα γύρο νησιά έχει ξεκινήσει ο τουρισμός, εδώ ακόμη είναι μία "νεκρή περίοδο". Η Σύρος το έχει ανάγκη και θέλεις τέτοιες διοργανώσεις, αλλά ότι γίνεται θα πρέπει να γίνεται κάτω από συντονισμένες ενέργειες και να υπάρχει και ο απαιτούμενος χρόνος προβολής. Για την διοργάνωση του ημιμαραθωνίου αν και δεν υπάρχει μεγάλο διάστημα προβολής και διαφήμισης, η δημοτική αρχή δείχνει αισιόδοξη πως θα είναι η διοργάνωση θα γνωρίσει την ανάλογη επιτυχία, θα έρθει ένας ικανοποιητικός αριθμός επισκεπτών - αθλητών και η Σύρος θα πάρει κάποιες βαθιές ανάσες.