Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης μιλά για τις μεγάλες διοργανώσεις που θα φιλοξενήσει η Σύρος το προσεχές καλοκαίρι

Αθλητικές εκδηλώσεις Παγκόσμιου επιπέδου έρχονται στη... Σύρο

Ο πρόεδρος της επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης μίλησε για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχει αναλάβει η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με μεγαλύτερη φυσικά το 3on3 στην πλατεία Μιαούλη και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβρύχιας Αλιείας.

"Έχουμε μπει στον σωστό δρόμο πιστεύω, γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τον Δήμο και κυρίως από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ώστε να έρθουν αυτές οι μεγάλες διοργανώσεις στο νησί μας, μιας κι όλες είναι υψηλού επιπέδου" είπε αρχικά ο κ. Πρίντεζης.

Η Σύρος εδώ και χρόνια έπρεπε να είχε ρίξει το βάρος στης στο αθλητικό κομμάτι ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο και κυρίως στον αθλητικό τουρισμό. Αυτό ήταν κάτι που πιστεύω το ζητούσε και όλο ο κόσμος του νησιού. Αυτήν την προσπάθεια κάνει τώρα η δημοτική αρχή και το καλοκαίρι αναμένεται να είναι... καυτό.

Μπορεί να μην έχει ακουστεί πολύ όμως απ' αυτό το Σαββατοκύριακο ουσιαστικά ανοίγουν οι μεγάλες διοργανώσεις, αφού στο Κολυμβητήριο της Ερμούπολης θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής. Ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση, που στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα έρθουν αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Γ.Π. "Στις 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής ο οποίος τείνει να γίνει θεσμός. Αυτό γιατί έχουμε την πισίνα που μας βοηθά στο να μπορούμε να διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα. Τώρα, δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα αυτόν έχουν όλοι οι Σύλλογοι που εντάσσονται στο δυναμικό της Ομοσπονδίας και αναμένεται να υπάρχει αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Μάλιστα υπάρχει ανάμεσά μας κι ένας αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ο Γιάννης Ξανθάκης ο οποίος έχει πάρει μέρος σε Ευρωπαϊκούς αγώνες με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας. Ο αθλητής του Ν.Ο. Σύρου έχει πάρει μέρος σε αγώνες στην Ιταλία και είναι ένα νέο παιδί, με μεγάλο μέλλον μπροστά του".

Τ ο κολυμβητήριο πιστεύω είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αυτόν τον αγώνα.

Γ.Π. "Το κολυμβητήριο είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και το προσωπικό δίνει καθημερινά τον καλύτερό του εαυτό, ώστε να διατηρηθεί η πισίνα σ' αυτήν την καλή κατάσταση. Βέβαια υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα, αλλά αυτά πάντα θα υπάρχουν".

Αθλητές τόσο από τον όμιλο όσο κι από άλλες περιοχές είναι ήδη στη Σύρο και κάνουν την προετοιμασίας του ενόψει του αγώνα στις 22 Μαΐου.

Γ.Π. "Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία και ήδη παιδιά από διαφόρους ομίλους κάνουν προπονήσεις στο κολυμβητήριο ώστε την ερχόμενη Κυριακή να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στη Σύρο αναμένεται να έρθουν αρκετοί αθλητές, αφού υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με το άθλημα αυτό και η Σύρος θα κερδίσει απ' αυτή τη διοργάνωση".

«Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στις 10 Ιουνίου»

Στις 10 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις του αγώνα του τριάθλου. Οι αγώνες βέβαια θα διαρκέσουν τρεις μέρες και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Ιουνίου. Μία εκδήλωση που η Σύρος περιμένει να κερδίσει... πολλά. Βέβαια είναι και μία εκδήλωση η οποία θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για πρώτη φορά.

Γ.Π. "Είναι ένας αγώνας ο οποίος θα διαρκέσει πράγματι τρεις ημέρες και έχουν προγραμματιστεί πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων στο διάστημα αυτό. Στόχος όλων είναι ο αγώνας αυτός να μπει στην καρδιά και στο μυαλό των αθλητών, να έρθουν να δουν τη Σύρο και την επόμενη χρονιά να κάνουμε κάτι πιο δυνατό, μιας και ο κ. Μητρόπαπας ο οποίος είναι υπεύθυνος του αγώνα, έρχεται στο νησί μας τα τελευταία 19 χρόνια και αγαπά τη Σύρο. Έχει ήδη δουλέψει πολύ γι' αυτήν την διοργάνωση, αφού θέλει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, ώστε αυτή η διοργάνωση του χρόνου να προσεγγίσει περισσότερους αθλητές. Μεγάλο στοίχημα είναι οι εθελοντές της διοργάνωσης και πραγματικά είναι ένα κομμάτι το οποίο μας έχει εκπλήξει. Από την πλευρά μας δεν έχουμε πιάσει κανέναν να έρθει, όμως ο αριθμός που μέχρι στιγμή έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του είναι αρκετά ικανοποιητικός, αφού θέλουν αρκετοί να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν σ' αυτήν την προσπάθεια. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό, αφού βλέπουμε χωρίς μεγάλη προσπάθεια, ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και θέλουν να βάλουν κι αυτοί το δικό τους... λιθαράκι. Είναι έντονο το στοιχείο του εθελοντισμού και είναι κάτι που κι εμείς οι ίδιοι δεν τον πιστεύουμε. Σ' αυτό το σημείο θέλω να εκφράσω ένα μικρό παράπονο και θα μιλήσω αποκλειστικά και μόνο για μένα. Θέλω να αναφερθώ στον εμπορικό σύλλογο ο οποίος δεν μπορώ να γνωρίζω το γιατί, αλλά δεν έγινε αρωγός της διοργάνωσης αυτής. Πραγματικά ήταν κάτι το οποίο δεν το περιμέναμε, μιας και μα ενημέρωσαν πως οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν δέχθηκαν να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Τους λόγους πραγματικά δεν τους γνωρίζω και δεν μπορώ να φανταστώ γιατί έχει συμβεί αυτό, το μόνο που ξέρω είναι ότι μας απάντησαν αρνητικά και πέσαμε όλοι από τα... σύννεφα. Πιστεύω ότι την μέρα διεξαγωγής των αγώνων τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά και η πόλη να είναι ζωντανή, γιατί θα προσελκύσει ο αγώνας πάρα πολύ κόσμο. Εκείνες τις μέρες θα υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός επισκεπτών και πιστεύω η πόλη να δείξει τον καλό της εαυτό. Σε αντίθεση με τον σύλλογο επαγγελματιών του κέντρου που είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας και συμμετέχουν ενεργά στο πρώτο τρίαθλο".

«Οι δρομείς Σύρου είναι ένα πολύ δυναμικό πολιτιστικό σωματείο»

Μία εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθεί στη Σύρο το "Syros run", μία διοργάνωση μικρότερου βεληνεκούς, όμως δεν παύει να είναι ένας αγώνας ο οποίος μπορεί να προσεγγίσει αθλητές από όλη την Ελλάδα. Άλλωστε έχει γίνει διαφήμιση και αρκετοί αθλητές θα θελήσουν να πάρουν μέρος.

Γ.Π. "Οι δρομείς Σύρου είναι ένα πολύ δυναμικό πολιτιστικό σωματείο, που ταξιδεύει σε πολλά μέρη της Ελλάδος και διαφημίζουν και τα παιδιά αυτά με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας. Το δρομικό κίνημα είναι πολύ δυνατό στην Ελλάδα και αναπτύσσετε συνεχώς και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ανθρώπους που αγαπούν αυτό το κίνημα. Μην ξεχνάμε πως οι δρομείς είναι και επίσημα σύλλογος. Στη διοργάνωση αυτή χορηγός είναι η "wind" και καλύπτει όλον τον αγώνα, με την συμμετοχή του δήμου να είναι ελάχιστη. Ο αγώνας θα γίνει στην παραλία κι όχι στην πλατεία που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια, εκεί θα στηθεί η αψίδα και έχει διάφορες αποστάσεις ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος όλοι όσοι το επιθυμούν. Φυσικά θα υπάρχει και αγώνας για μικρά παιδιά που κι εκεί περιμένουμε μεγάλη συμμετοχή. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον κ. Ζαμπρούνη ο οποίος πιστεύει στο νησί μας και εύχομαι να μην τον διαψεύσουμε. τα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι θα πάμε για κάτι μεγαλύτερο.

Και πάμε στο κυρίως... μενού που εδώ θα είναι στραμμένα όλα τα φώτα της δημοσιότητας, αφού στη Σύρο το διάστημα 12-17 Ιουλίου θα βρεθούν αστέρες του Παγκόσμιου Μπάσκετ. Γίνεται προσπάθεια να έρθουν στη Σύρο όσοι περισσότεροι μεγάλοι αστέρες του μπάσκετ γίνεται κι να σημειώσουμε σ' αυτό το σημείο πως τα πάντα οφείλονται στον Συριανό διεθνή μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Γιώργο Πρίντεζη. Είναι μία διοργάνωση την οποία ο παίκτης του Ολυμπιακού ήθελε να την πραγματοποιήσει από πέρσι, όμως οι συνθήκες τότε δεν ευνόησαν την διεξαγωγή του. Με καθυστέρηση λοιπόν ενός χρόνου, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και ο κόσμος μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες θα δει την Σύρο και την μαγευτική εικόνα παίκτες Παγκόσμιου επιπέδου να αγωνίζονται μπροστά στο Δημαρχείο του νησιού.

Γ.Π. "Οι προσπάθειες του Γιώργου Πρίντεζη έχουν ξεκινήσει εδώ κι ένας χρόνο με τον Θάνο Φώσκολο, ήταν κάπως αργά και δεν προλαβαίναμε να κλείσουμε όλα τα απαραίτητα ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτή η διοργάνωση. Τώρα οι ενέργειες ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβρη και αυτή τη στιγμή έχουμε έρθει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, να πραγματοποιείται όντως το μεγάλο όνειρο του άσου του Ολυμπιακού και ταυτόχρονα Συριανού του Γιώργου Πρίντεζη. Από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου θα διεξαχθεί το πρώτο 3on3 "Aegean Ball Festival" και ήδη έχουν προσκληθεί μεγάλοι αθλητές του χώρου. Πιστεύω ότι περισσότεροι από 15 αστέρες του Μπάσκετ θα έρθουν στη Σύρο για την συγκεκριμένη διοργάνωση και ο κόσμος θα μείνει ευχαριστημένος και τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους. Είναι μία πάρα πολύ καλή διαφήμιση για το νησί μας, οι χορηγοί είναι μεγάλων διαστάσεων και μας βοηθούν στα πάντα. Στην πλατεία Μιαούλη θα στηθούν οκτώ γήπεδο μπάσκετ, με ένα κεντρικό με ηλεκτρονικά μάτριξ και κανονικό παρκέ. Να πούμε στο σημείο αυτό πως στην Αμερική το 3on3 παίζεται κανονικά στους δρόμους, είχαμε σκεφτεί να βάλουμε κάποια γήπεδα στους γύρο δρόμους της πλατείας, όμως λόγω διαστάσεων δεν μας παίρνει και θα μείνουμε μόνο στην πλατεία. Θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες, το μπάσκετ θα ξεκινά από το πρωί και θα γίνονται αγώνες μέχρι το βράδυ. Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι μεγάλος. Ακόμη δεν το έχουμε ανακοινώσει καλά και ήδη τα τηλέφωνα κτυπούν συνεχώς. Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλά σωματεία τόσο των Κυκλάδων, όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πλέον κινούμαστε σε αυτούς τους ρυθμούς".

«Αθλητές Παγκόσμιου επιπέδου θα έρθουν στην Σύρο»

Είναι μία μεγάλη ευκαιρία και αυτές οι μεγάλες διοργανώσεις να γίνουν θεσμό και κάθε χρόνο να έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε από κοντά αθλητές παγκόσμιου επιπέδου.

Γ.Π. "Αυτές οι διοργανώσεις, εκτός από την υποβρύχια σκοποβολή το οποίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, θέλουμε να "πάρουμε απ' αυτές" και να τις κάνουμε θεσμό. Δηλαδή τόσο το 3on3, το τρίαθλο και το Σύρος run και να γνωρίζουμε πως κάθε καλοκαίρι θα έχουμε αυτές τις εκδηλώσεις στο νησί μας. Είναι πάρα πολύ καλές διοργανώσεις και μπορούν να διαφημίσουν το νησί μας σε όλον τον κόσμο. Ιδιαίτερα το 3on3 θα ακουστεί παντού γιατί θα έρθουν μεγάλοι αθλητές. Έχουμε πάρει ήδη την αιγίδα της ΕΟΚ, του ΕΟΤ και πάμε να πάρουμε την έγκριση της FIBA και είμαστε πολύ κοντά και θα έχουμε τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ. Επίσης μας έχουν ζητήσει τα δικαιώματα ήδη 3 χώρες και όπως καταλαβαίνεται με τον τρόπο αυτόν ξεφεύγουμε από τα όρια τα Ελληνικά. Σε λίγο θα ανοίξουν και οι δηλώσεις συμμετοχής και θα μπορεί ο κόσμος να εγγράφετε για να πάρει μέρος σ' αυτήν την μεγάλη γιορτή. Είναι ένα μεγάλο γεγονός με μεγάλους αστέρες του Παγκόσμιου μπάσκετ".

Κλείνοντας θα μιλήσουμε και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβρύχιας Αλιείας. Μπορεί σαν άκουσμα να μην συγκινεί πολλούς, όμως η Σύρος είναι δεδομένο ότι θα κερδίσει πολλά απ' αυτήν την διοργάνωση. Αθλητές θα έρθουν στο νησί πολύ νωρίτερα από την διεξαγωγή του αγώνα και οι τοπικές επιχειρήσεις θα πάρουν μία ακόμη ανάσα ενόψει του... δύσκολου χειμώνα.

Γ.Π. "Από την Παγκόσμια Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας ανατέθηκε τον Μάιο του 2014 στην Ελληνική Ομοσπονδία η διοργάνωση του 30ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος. Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση και θα διεξαχθεί στο νησί μας. Αυτός είναι ο κορυφαίος θεσμός του αθλήματος και το σπορ αυτό έχει μεγάλη ιστορία στη χώρα μας και στο νησί μας. Στο πρωτάθλημα θα λάβουν 25 κράτη και έχει κλειδώσει εκεί. Τα σκάφη που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι περίπου 90 με 100 και αρκετοί αθλητές θα έρθουν πολύ νωρίτερα από τη διεξαγωγή του αγώνα. Στη Σύρο έχουν έρθει βέβαια ήδη κάποιες εθνικές ομάδες και έχουν κάνει αναγνώριση του χώρου και έχουν μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μην ξεχνάμε πως ο βυθός είναι μοναδικός και οι αθλητές θα μείνουν ευχαριστημένοι. Μην ξεχνάμε πολλοί από τους αθλητές δεν έχουν πέσει σε τέτοια νερά και θα αντικρίσουν για πρώτη φορά τα νερά του Αιγαίου. Ο αγώνας αυτός έχει μεγάλη διαφορά όταν πραγματοποιείται στον Ατλαντικό. Στη Σύρο επίσης θα έρθουν κάποια κανάλια από διάφορες χώρες και το νησί θα κερδίσει απ' αυτή τη διοργάνωση. Ο Ναυτικός Όμιλος τέλος έχει την εμπειρία για να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την διοργάνωση. Ο αγώνας είναι μεταξύ 15 και 19 Σεπτέμβρη. Ο Νίκος Καμπάνης έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε η Σύρος να πάρει αυτήν την διοργάνωση, αφού αγαπά τον τόπο του και πάντα προσπαθεί να την βοηθά".