Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος

Η Σύρος... τρέχει

Το Syros Run έχει μπει στην τελική του ευθεία, αφού το ερχόμενο Σάββατο στις 18:30 οι αθλητές θα πάρουν θέσει κάτω από την αψίδα ώστε να δοθεί η εκκίνηση του πρώτου αγώνα. Περισσότερα από 900 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι διοργανωτές περιμένουν πλέον οι αθλητές να ξεπεραστεί το... φράγμα των 1000 αθλητών, μικρών και μεγάλων. Η Σύρος προετοιμάζεται για την πολύ μεγάλη γιορτή καθώς ένας μεγάλος όγκος ατόμων θα πάρει μέρος στην εκδήλωση. ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Σύρου Τάκη Παπουτσάς μίλησε στην Κοινή Γνώμη για τους αγώνες δρόμου του Σαββάτου. "Η προετοιμασία του αγώνα έχει ήδη ξεκινήσει, αφού σε μερικά εικοσιτετράωρα οι αθλητές θα πάρουν θέση στην εκκίνηση. Η εκκίνηση θα δοθεί στην παραλία της Ερμούπολης όπως και όλοι οι αγώνες έχουν την ίδια αφετηρία. Φέτος αποφασίσαμε να δώσουμε τις εκκινήσεις στην νέα παραλιακή μας ζώνη, όπου το λιμάνι της Ερμούπολης πραγματικά έχει αλλάξει όψη. Στο αγώνα δεν θα πάρουν μέρος αθλητές μόνο από τη Σύρο, αφού ήδη υπάρχουν περίπου 200 συμμετοχές εκτός νησιού. Αν υπολογίσουμε και τους συνοδούς τότε πιστεύω ότι κάνουμε μία καλή αρχή. Άλλωστε στόχος του αγώνα είναι να προσεγγίσει κόσμο από διάφορα μέρη της Ελλάδα. Οι αγώνες δρόμου είναι για αθλητές για όλα τα γούστα, αφού όπως έχουμε τονίσει δεν κάνουμε πρωταθλητισμό. Σίγουρα οι πρώτοι θα βραβευτούν, όμως μπορούν να πάρουν μέρος κι αθλητές ή απλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών οι οποίοι θέλουν να βγάλουν τη διαδρομή περπατώντας. Οι χορηγοί μας έχουν σταθεί δίπλα μας και έχουν κάνει τα πάντα ώστε ο αγώνας να στεφθεί με επιτυχία. Αν δεν υπήρχαν οι χορηγοί μας δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε εις πέρας τον αγώνα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνεισφορά τους".

Για τον αριθμό των συμμετοχών ο πρόεδρος των δρομέων είπε: "Έχουμε ξεπεράσει τον αρχικό μας στόχο ο οποίος ήταν 700 συμμετοχές. Μέχρι στιγμή έχουν δηλώσει πάνω από 900 και μέχρι την ημέρα του αγώνα ίσως να ξεπεράσουμε και τον αριθμό ρεκόρ των 1000 αθλητών. Θα πρέπει να πούμε στο σημείο αυτό πως όλες οι ηλικίες μπορούν να πάρουν μέρος. Θέλουμε έναν αγώνα που να μπορούν να προσπαθήσουν όλοι. Είναι σημαντικό νησί, ένας τέτοιος αγώνας να γίνει θεσμός, αφού οι τοπικές επιχειρήσεις θα κερδίσουν από τους επισκέπτες που θα έρθουν στο νησί. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να δούμε ένα ωραίο θέαμα".

Για τις παροχές ο κ. Παπουτσάς είπε: "Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν μετάλλια τερματισμού και στους ενήλικες που θα πάρουν μέρος θα δοθεί ένα μπλουζάκι του αγώνα. Επίσης έχουν προβλεφθεί από χυμούς έως μπαλόνια. Θα υπάρχουν διάφορα χάπενινγκ, ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι".

 

Ετικέτες: