Αθλητής του συλλόγου TAE KWON DO Ερμούπολης Σύρου κλήθηκε στην αποστολή της Ένωσης TAE KWON DO Νοτίου Ελλάδος

Αγιασμός με σημαντικές ανακοινώσεις

  • Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, 2016 - 06:09
  • /   Eνημέρωση: 2 Νοε. 2016 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Αθλητικός Σύλλογος TAE KWON DO Ερμούπολης Σύρου πραγματοποίησε, παρουσία πλήθους κόσμου, τα εγκαίνια των νέων κτιριακών του εγκαταστάσεων.

Τον αγιασμό για την νέα αγωνιστική περίοδο 2016-2017 τέλεσε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β΄, Αρχιμανδρίτης π. Μακάριος Χειλάς.

Στη ζεστή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας κ. Δημήτριος Νταλαχάνης και ο Πρόεδρος της Ένωσης TAE KWON DO Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ) κ. Γεράσιμος Καρανταγλής.

Ο κ. Καρανταγλής ανακοίνωσε ότι ο αθλητής του συλλόγου Κοκολαντωνάκης Νικόλαος, κατόπιν πολύμηνης παρακολούθησης και αξιολόγησής του, κλήθηκε και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας της  Ένωσης  TAE KWON DO Νοτίου Ελλάδος, η οποία θα λάβει μέρος σε διεθνές πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο εξωτερικό σε άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία κατά την περίοδο από 01-02-2017 έως 31-03-2017.

Μετά το τέλος του αγιασμού ο πρόεδρος της Ένωσης TAE KWON DO Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ) κ. Γεράσιμος Καρανταγλής μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για το άθλημα. "Το TAE KWON DO είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα και είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο. Πλέον έχει διαδοθεί και στην Ελλάδα, αφού όλο και περισσότεροι νέοι έρχονται κοντά μας. Οι δύο Ενώσεις, Νοτίου και Βορείου Ελλάδας προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού και οι σύλλογο όσο περνά ο καιρός ανεβαίνουν επίπεδο. Το άθλημα όπως είναι γνωστό έχει φέρει στη χώρα μας πάρα πολλές διακρίσεις και Ολυμπιακά μετάλλια. Ας ελπίσουμε στην Ολυμπιάδα στο Τόκιο να έχουμε εκπρόσωπο από τη χώρα μας καθώς στις δύο προηγούμενες αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στην προετοιμασία και δεν καταφέραμε να πάμε".

Για το αν έχει το άθλημα την ανταπόκριση που πρέπει ο κ. Καρανταγλής είπε: "Το TAE KWON DO πλέον είναι άθλημα και ο όλο και περισσότερος κόσμος έρχεται κοντά μας. Το TAE KWON DO διαθέτει όλα τα στοιχεία της αυτοάμυνας και της προστασίας, αλλά πλέον η προπόνησή μας γίνεται σε αγωνιστικό πλαίσιο. Χρειάζεται έτσι σωστή προπόνηση ώστε να υπάρχει αρμονία του σώματος και του μυαλό, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι μία σωστή συνάρτηση και να έχει ο αθλητής όλα εκείνα τα στοιχεία που να προστατεύει τον εαυτό του, αλλά και να μπορεί να κερδίζει τον αντίπαλο αθλητή".

 

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με το TAE KWON DO.

"Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν θα τραυματιστεί γιατί το άθλημα αυτό είναι πάρα πολύ ασφαλές. Επίσης θα του δοθεί η ευκαιρία από μικρή ηλικία να καλλιεργήσει την προσωπική του ευεξία, ασφάλεια, επιμονή, υπομονής, σεβασμού πράγματα τα οποία είναι πολύ βασικά στο άθλημα του TAE KWON DO. Είναι ένα άθλημα το οποίο διαμορφώνει χαρακτήρα, αυτό όσον αφορά τις παιδικές ηλικίες. Στους μεγαλύτερους προσφέρει το "ευ αγωνίζεσθαι", κι αν είναι παιδιά που πηγαίνουν ακόμη σχολείο μπορεί να τους δώσει μόρια για κάποια σχολή".

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης TAE KWON DO Νοτίου Ελλάδος μίλησε και για το Σύλλογο της Σύρου. "Ο Σύλλογος της Σύρου είναι ένας από τους καλούς συλλόγους που κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά και ο προπονητής Δημήτρης Μαντζανάρης προσφέρει πάρα πολλά στον χώρο. Βέβαια μην ξεχνάμε πως κάθε επαρχιακός σύλλογος έχει προβλήματα κυρίως μετακίνησης καθώς είναι μακριά από το κέντρο, όμως με καλή θέληση όλα τα προβλήματα ξεπερνιούνται. Τέλος, εκτός από την επίσκεψή μου στον αγιασμό του Συλλόγου ήλθα να κάνω και μία ανακοίνωση που αφορά έναν αθλητή από την Σύρο, όπου τον παρακολουθούμε καιρό και είδαμε πως έχει τις δυνατότητες και πως συμπεριελήφθη στην αποστολή της  Ένωσης  TAE KWON DO Νοτίου Ελλάδος".