Ο Α.Ο. Πάρου νίκησε στον τελικό του πρωταθλήματος τον Πανναξιακό με 45-44 και σήκωσε το κύπελλο του πρωταθλητή

Το πρώτο της ιστορία του

Ένα μεγάλο παιχνίδι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν περίπου 700 φίλοι του μπάσκετ, αφού Α.Ο. Πάρου και Πανναξιακός πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις, κατά τη διάρκεια του τελικού του Final-4 των παίδων. Το παιχνίδι από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα πήγαινε πόντο – πόντο και κρίθηκε εννέα δεύτερα πριν το φινάλε της αναμέτρηση, με 45-44. Η ομάδα του κ. Καζακίδη έπαιξε πάρα πολύ καλά καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως λίγο έλειψε να το πληρώσει, αφού κάποια λάθη έφεραν την ομάδα της Νάξου κοντά στο σκορ. Ο Γ. Βάρσος προσπάθησε από την πλευρά του να ανατρέψει την εις βάρος κατάσταση της ομάδας του και με συνεχόμενα τρίποντα, όχι μόνο εξάλειψε τη διαφορά τον δέκα πόντων υπέρ της ομάδας της Πάρου, αλλά και να δώσει το προβάδισμα στον Πανναξιακό με 41-44, 44 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Από εκεί και πέρα οι Ναξιώτες έκαναν τρία τραγικά λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους Παριανούς με ελεύθερες βολές του Σκιαδά, να περάσουν μπροστά 2 δεύτερα πριν το φινάλε και να πάρουν το πρωτάθλημα Κυκλάδων, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

ΤΕΛΙΚΟΣ

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ – ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 45-44

Τα Δεκάλεπτα: 17-14, 24-24,35-35,45-44

Διαιτητές: κ. Γουτσίκας, κ. Θεοδωσίου.

ΑΟ Πάρου ( Καζακίδης): Καλακώνας, Ζουμής, Καπετανέας , Χερουβίμ 7, Δεκαβάλλας 8, Σκιαδάς 4, Παπαχατζής 19, Καλόγειρος 3, Σιφναίος 4, Μπιζάς, Δούζας.

Πανναξιακός ΑΟΝ (Δαμιανίδης): Ρώτας, Μαγγιώρος, Βάρσος Γ. 12, Βασιλάκης Π. 6, Δαβιλάς Δ., Αρτσάνος Ν. 5, Βάρσος Α. 5, Βαρθακοκίλης Σ. 10, Βασιλάκης Δ., Βαρθακοκίλης Α.6 πόντοι, Ποτικιάν.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ – ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 44-63

Τα Δεκάλεπτα:9-15,17-31,29-48,44-63

Διαιτητές : Μαρουδιάς, Θεοδωσίου

ΑΟ Μυκόνου ( κ. Σκόρδος): Πολός, Δακτυλίδης, Μαργαρίτης 3, Κυπριτίδης 10, Νάζος, Νασάι, Κονταρίνης 3, Μπασαλλίου 12, Ζίντο, Χούλης 9, Λερίος, Καρδάσης 4.

Πανναξιακος ΑΟΝ (Δαμιανίδης): Ζαλώνης, Μαγγιώρος 3, Βάρσος Γ. 14, Βασιλάκης Π. 15, Δαβιλάς Δ. 3, Αρτσάνος, Βάρσος Α. 15, Βαρθακοκίλης Σ. 15, Μαργαρίτης, Βαρθακοκίλης Α., Ποτικιάν.

Α.Ο. Πάρου – Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 51-39

Τα Δεκάλεπτα: 12-13,27-19,43-32,51-39

Διαιτητές: Μαρουδιάς, Ταχματζίδου

ΑΟ Πάρου (Καζακίδης): Καλακώνας, Ζουμής, Καπετανέας 4, Χερουβίμ 6, Δεκαβάλας 8, Σκιαδάς 4, Παπαχατζής 11, Καλόγειρος 2, Σιφναίος 12, Μπιζάς 4, Δούζας.

ΑΟ Ερμούπολης (Μάυρος): Γουσγουνέλης, Δάσκος, Τσιώλης 13, Δαλέζιος, Παλαιτσάκης, Βλάμης, Σαβρακίδης 6, Αμανατίδης 4, Γκίζης, Μιχαλόπουλος, Οικονομίδης 5, Γουτσίκας 11.

Συγχαρητήρια Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. Στον Α.Ο. Πάρου

Η εξαιρετική πορεία του παιδικού τμήματος μπάσκετ του Α.Ο.Π. στο φετινό Κυκλαδικό Πρωτάθλημα επιστεγάστηκε με την μεγαλειώδη εμφάνιση της παριανής ομάδας στον τελικό του FINAL 4 όπου έφτασε αήττητη, επικρατώντας του Πανναξιακού με 44 – 45 στο κλειστό γυμναστήριο της Ερμούπολης.

H Κ.Δ.Ε.Π.Α. Πάρου με επιστολή της συγχαίρει τα παιδιά του ομίλου, που κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή των Κυκλάδων.

Αναλυτικά η συγχαρητήρια επιστολή:

“Συγχαίρουμε θερμά την άξια διοίκηση του Α.Ο. Πάρου, το προπονητικό τιμ, τους γονείς αυτών των παιδιών που με θυσίες και κόπους τα στήριξαν, μα πάνω από όλα συγχαίρουμε και καμαρώνουμε για τους νεαρούς αθλητές, που με την αξία τους και την προσπάθειά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο πέτυχαν τη σπουδαιότερη νίκη παριανής ομάδας κατηγορίας παίδων σε Κυκλαδικό πρωτάθλημα.

Πιστεύουμε ότι η επιτυχία αυτή σηματοδοτεί το έναυσμα για την οριοθέτηση ακόμη υψηλότερων στόχων όχι μόνο από τον Α.Ο.Π., αλλά συνολικά του παριανού μπάσκετ, ενώ παράλληλα αποτελεί μοχλό πίεσης προς πάσα κατεύθυνση ώστε επιτέλους να αποκτήσουμε στο νησί μας τις απαραίτητες υποδομές με πρώτη προτεραιότητα την απόκτηση κλειστού γυμναστηρίου, που θα βοηθήσει στην συστηματικότερη και ποιοτικότερη καλλιέργεια του αθλήματος”.

Όλα τα αποτελέσματα:


ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ 20-60
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ 73-43
ΠΑΙΔΩΝ ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ 44-63
ΠΑΙΔΩΝ ΑΟ ΠΑΡΟΥ - ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 51-39
ΜΙΚΡΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ 56-24
ΠΑΙΔΩΝ ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ - ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 43-49
ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ – ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 48-73
ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ - ΑΟ ΠΑΡΟΥ 44-45