Οι πρωταθλητές Ευρώπης ήρθαν στη Σύρο και όλο το νησί τους υποδέχθηκε με ανοικτές αγκάλες

“Χρυσά παιδιά”

Οι δις πρωταθλητές Ευρώπης ήρθαν στη Σύρο και από την πλευρά του όλο το νησί τους τίμησε με την αγάπη του και την φιλοξενία του. Την Τετάρτη το βράδυ, στην Α' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου πραγματοποιήθηκε φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, έπειτα την πρωτοβουλία που πήρε ο παίκτης του Ολυμπιακού και Συριανός Γιώργος Πρίντεζης. Ο “ερυθρόλευκος” παίκτης πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα φιλικό παιχνίδι του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν στους Νεφροπαθείς Σύρου και στο Γεροκομείο Αγίου Παντελεήμονα. Τη σκέψη του αυτή την μοιράστηκε με συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό και αμέσως οι, Κώστας Παπανικολάου, Δημήτρης Μαυροειδής, Δημήτρης Κατσίβελης, Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Κώστας Σλούκας δέχθηκαν να συμμετάσχουν σ' αυτήν την προσπάθεια. Αυτές οι κινήσεις κάνουν τους μεγάλους παίκτες, και οι αθλητές του Ολυμπιακού έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, πόσο σπουδαίοι αθλητές είναι, καθώς διαθέτουν ήθος και τεράστια αγάπη για τον συνάνθρωπό τους. Όλο το νησί την Τετάρτη ήταν στο πόδι, καθώς είχε την τιμή να φιλοξενήσει έξι συνολικά πρωταθλητές Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια του φιλανθρωπικού αγώνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού τιμήθηκαν από το Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, για την προσφορά τους στον Ολυμπιακό, αλλά γενικότερα στον Ελληνικό αθλητισμό. Ακόμη, τους παίκτες του Ολυμπιακού τους βράβευσε η ΕΣΚ Κυκλάδων (ήταν συν διοργανώτρια), με τον πρόεδρος της Γιάννη Κεράνη και η Θύρα 7 Σύρου.

Τέλος, με την ομάδα της Σύρου έπαιξαν οι: Σιδερής Ρούσσος, Λούης Γαδ, Αντώνης Βαμβακούσης, Αντώνης Δεκαβάλας, Βαγγέλης Δρόσος, Μάριος Μαραγκός, Πέτρος Πάπιτσης, Άκης Γαδ, Σταύρος Οικονομίδης, Ηλίας Μανδηλαράς, Λουκάς Φρέρης και Λευτέρης Καραμολέγκος.

Φαντασμαγορική γιορτή

Πριν την έναρξη του φιλικού μεταξύ των παικτών του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού και των επίλεκτων Σύρου, πραγματοποιήθηκε φιλικό παιχνίδι μεταξύ των ακαδημιών Σύρου, του Α.Ο. Ερμούπολης και του Άρη Σύρου. Μετά το τέλος του αγώνων, οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει έναν διαγωνισμό μεταξύ των παιδιών, ώστε οι τέσσερις νικητές να πλαισιώσουν την ομάδα των πρωταθλητών Ευρώπης. Ακόμη στην ομάδα των πρωταθλητών, ήταν και οι δύο συνδιοργανωτές Μάκης και Μαρίνος Πρίντεζης, οι οποίοι είναι Δημοσιογράφοι από τη Σύρο και εργάζονται σε μέσα των Αθηνών.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ήταν εξαιρετικές, αφού όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και γι' αυτό, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ακόμη, στη Σύρο βρέθηκαν και οι χορεύτριες του Ολυμπιακού, που ομόρφυναν ακόμη περισσότερο με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Τιμήθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας έκανε πράξη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και βράβευσε πριν την έναρξη του αγώνα, με το χρυσό μετάλλιο της πόλης τον αθλητή του Ολυμπιακού Γιώργο Πρίντεζη. Αυτή είναι η πρώτη βράβευση με χρυσό μετάλλιο του ενιαίου Δήμου και γίνεται σε έναν από τους καλύτερους Συριανούς αθλητές που έχει βγάλει ποτέ η πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ο Πρίντεζης άλλωστε έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές πόσο πολύ αγαπά τον τόπο του, με τελευταία πράξη αυτή του τελικού της Ευρωλίγκας, που κατά τη διάρκεια της απονομής του βαρύτιμου τροπαίου, ο Πρίντεζης είχε στα χέρια του πανό της Σύρου. Η κίνηση αυτή συγκίνησε όλους τους κατοίκους του νησιού (Ολυμπιακούς και μη) καθώς όλη η Ευρώπη είδε το όνομα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Γιώργος Πρίντεζης: “ Η εκδήλωση είχε σκοπό, να βοηθήσουμε τα δύο ιδρύματα”

“Η δική μου πρωτοβουλία δεν θα είχε ισχύει αν τα παιδιά δεν ερχόντουσαν στη Σύρο και αν δεν υπήρχαν άτομα να τρέξουν για όλη αυτή τη εκδήλωση. Όλη η εκδήλωση πήγε πάρα πολύ καλά, ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος από όλα όσα είδε, τόσο από εμάς, όσο και από τα παιδιά των ακαδημιών. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο ώστε να βοηθούσαμε όλο και πιο πολλά ιδρύματα, που έχουν πραγματική ανάγκη. Πολλά χρόνια είχα να νιώσω τόσο άνετα, καθώς παίξαμε σαν παρέα, χωρίς άγχος για τη νίκη. Όλα τα παιδιά το δέχθηκαν αμέσως, ήρθαν στη Σύρο και είναι προς τιμήν τους αυτό και πιστεύω ότι το διασκέδασαν όσο εγώ κι ο κόσμος”, αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πρίντεζης, για την πρωτοβουλία του να καλέσει τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό και τα έσοδα από τη εκδήλωση να πάνε στους Νεφροπαθείς Σύρου και στο Γεροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα.

Για αν σημαίνει κάτι αυτή η κίνηση, ο παίκτης των Ερυθρολεύκων είπε: “Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, ήταν ένα παιχνίδι που το χαρήκαμε όλοι και επίσης, ήταν μία ευκαιρία οι μικροί αθλητές να έρθουν ακόμη πιο κοντά στο μπάσκετ. Ακόμη η εκδήλωση είχε σκοπό, να βοηθήσουμε τα δύο ιδρύματα και τίποτα παραπάνω”.

 

Κώστας Σλούκας: “ Ήταν μία πάρα πολύ ωραία εκδήλωση”

Ο σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε για τη συμμετοχή του στον φιλανθρωπικό αγώνα, “Είναι αρχικά τιμή για εμάς που βρισκόμαστε εδώ και μπορούμε να βοηθήσουμε με το δικό μας τρόπο, σ' αυτήν την προσπάθεια που γίνεται. Ήταν μία πάρα πολύ ωραία εκδήλωση και είμαστε πολλοί χαρούμενοι που είμαστε κι εμείς μέσα σ' αυτήν”. Στη συνέχεια ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στο γεγονός, αν οι αθλητές πρέπει να παίρνουν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθούν όλο και πιο πολύ το κοινωνικό σύνολο: “Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται να κάνει ώστε να βοηθήσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό σύνολο. Άλλωστε γι' αυτό είμαστε κι εμείς εδώ, για να βοηθήσουμε με τη σειρά μας τη προσπάθεια του φίλους μας, Γιώργου”.

Βαγγέλης Μάντζαρης: “Όλος ο κόσμος μας αγκάλιασε σαν να είμαστε δικά τους παιδιά”

“Για μας είναι μεγάλη τιμή και χαρά που βρεθήκαμε εδώ, ώστε να δώσουμε ακόμη περισσότερη χαρά στον κόσμο που αγαπά το μπάσκετ. Με το που ήρθαμε στη Σύρο, όλος ο κόσμος μας αγκάλιασε σαν να είμαστε δικά του παιδιά, μας περιποιήθηκαν και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε λίγη χαρά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Ο αγώνας που κάνει ο Γιώργος μαζί με τους φορείς του νησιού είναι πολύ σημαντικός και μακάρι να μπορούσαμε αυτό να το κάναμε κάθε μέρα, ώστε να βάλουμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι στον αγώνα κατά της κρίσης και να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στη βοήθεια ευπαθών ομάδων”, είπε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Κώστας Παπανικολάου: “ Μπράβο στον Γιώργο που το σκέφτηκε, αλλά και το υλοποίησε”

Για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο και η άμεση θετική απάντηση στην πρόταση που τους έγινε από το Γιώργος Πρίντεζη, μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου. “Όλα τα παιδιά που βρεθήκαμε εδώ, δεχθήκαμε αμέσως να έρθουμε στη Σύρο και συμβάλουμε κι εμείς με τη σειρά μας σ' αυτήν την καλή πράξη. Μπράβο στον Γιώργο που το σκέφτηκε, αλλά και το υλοποίησε. Ακόμη, ένα μπράβο αξίζει σε όλους όσους έτρεξαν για την εκδήλωση, καθώς την έφεραν εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κόσμος της Σύρου, αλλά και πολλοί χορηγοί στάθηκαν στο πλευρό του Γιώργου, στο πλευρό των ανθρώπων που έτρεξαν όλη αυτήν την εκδήλωση. Το γήπεδο ήταν γεμάτο από κόσμος και τελικά η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη. Είναι χαρά να μπορείς να βοηθάς κάποιους ανθρώπους και σ' αυτό θέλαμε να συμβάλουμε κι εμείς. Ο αθλητής δεν πρέπει να παίζει μόνο και να απολαμβάνει το άθλημά του, αλλά να είναι και άνθρωπος πάνω από όλα, κι αν μπορεί να βοηθήσει σε μία τέτοια κινήσει είναι κάτι πολύ ωραίο και αξίζει να το κάνει”.

Για την υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι Ερυθρόλευκοι φίλαθλοι, αλλά και οι κάτοικοι της Σύρου ο Παπανικολάου είπε: “Ξέραμε πάνω κάτω τι συμβαίνει στη Σύρο, ο Γιώργος μας είχε ενημερώσει γι' αυτό. Είναι όμορφο να βλέπεις αυτήν την επιβράβευση στο πρόσωπο των ανθρώπων, γι' αυτά όλα που έχεις πετύχει. Είναι όμορφο για εμάς που είμαστε εδώ, νιώθουμε οικεία, νιώθουμε ωραία και περάσαμε πάρα πολύ καλά. Ήταν ένα όμορφο βράδυ που το απόλαυσε όλος ο κόσμος”.

Ακόμη ο σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνουν τα μικρά παιδιά ώστε να φτάσουν στο επίπεδο του ίδιου και των συμπαικτών του, “Δεν υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείς να δώσεις, καταρχήν, μιας και βρέθηκα εδώ, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους προπονητές και των δύο ομάδων, για την δουλειά που κάνουν. Κυρίως θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητής της Ερμούπολης τον Ανδρέα Μαύρο, όπου είναι πάρα πολύ καλός μου φίλος και κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Είναι ωραίο να είσαι σε ένα νησί και να δουλεύεις με παιδιά ακαδημιών. Αυτό που μπορώ να πω στους μικρούς αθλητές, είναι ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, κάτω το κεφάλι και να ακούν τους προπονητές τους. Φυσικά πάνω από όλα είναι η οικογένεια και να αγαπούν τους γονείς τους, αλλά και να μην παρατούν τα μαθήματά τους”.