Ο Διεθνής μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης μιλά αποκλειστικά στην WEB CAMERA της "Κοινής Γνώμης" για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σύρο... αλλά και για το μέλλον του, στους Ερυθρόλευκους

"Έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό"

Ο Διεθνής Μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης για ακόμη ένα καλοκαίρι βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του για διακοπές, μετά από μία δύσκολη και επίπονη σεζόν. Να θυμίσουμε σ' αυτό το σημείο πως οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος και έδωσαν πέντε παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Ακόμη η Ελληνική ομάδα διεκδίκησε στα ίσια την είσοδό της στο Final-Four της Euro league απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, με την πρόκριση να κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς με τα προηγούμενα χρόνια και να μην κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο, παρόλα αυτά για τον Συριανό αθλητή η χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή, αφού σύμφωνα με ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Αυτό βέβαια δεν πέρασε απαρατήρητο και αρκετές ομάδες κυρίως από την γειτονική τουρκιά (Εφές, Γαλατασαράι Φενέρμπαχτσέ), ακούστηκαν ότι θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο ίδιος απαντά μέσο της “Κοινής Γνώμης” ότι έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και σκοπεύει να το τιμήσει.

"Η Σύρος είναι ένα μέρος που έχω πολλές αναμνήσεις, έχω μεγαλώσει σ' αυτό το νησί και έρχομαι κάθε χρόνο, όποτε δηλαδή μου δίνεται η ευκαιρία. Από εκεί και πέρα οι στόχοι παραμένουν ίδιοι, προσπαθώ να ηρεμώ και να παίρνω ενέργεια για την επόμενη δύσκολη χρονιά".

* Είναι αλήθεια ότι ήταν μία δύσκολη χρονιά αυτή που ολοκληρώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, αφού φτάσατε μέχρι το τέλος της διαδρομής τους πρωταθλήματος. Θα ήθελα να μου πεις από την πλευρά σου πως την έζησες.

"Κάθε χρονιά είναι δύσκολο και ιδιαίτερα τώρα που τα παιχνίδια είναι πολλά περισσότερα. Τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια πλέον είναι περισσότερα κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και πιο πολλά ταξίδια και είναι πιο μεγάλος ο ανταγωνισμός. Σίγουρα χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια, αλλά αν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται".

“Όλοι οι αθλητές στάθηκαν στον ύψος τους”

* Πόσο δύσκολο είναι αυτό για εσάς, όταν καλείστε μέσα σε μία σεζόν να δώσετε τόσα πολλά παιχνίδια;

 

"Χρειάζεται ένας αθλητής να κάνεις μία πάρα πολύ καλή ζωή, επιπλέον προπόνηση κι όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, καθώς υπάρχουν πολλοί αγώνες, το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να είσαι καλά προπονημένος για να ανταπεξέλθεις σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Από την πλευρά μου εγώ κάθε χρόνο έρχομαι στη Σύρο γεμίζω τις μπαταρίες μου και πιστεύω ότι είμαι αρκετά καλά για όλη τη διάρκεια της χρονιάς".

* Είδαμε φέτος ότι το πρωτάθλημα είχε δραματικό χαρακτήρα, όλοι οι αγώνες ήταν αμφίρροποι καθώς κρινόντουσαν στις λεπτομέρειες. Φτάσατε στην πηγή, αφού επικρατήσατε τον τρίτο τελικό του Παναθηναϊκού, όμως νερό δεν καταφέρατε να πιείτε αφού η συνέχεια δεν ήταν αυτοί που περιμένατε.

"Έτσι είναι, όλοι οι αγώνες ήταν πάρα πολύ δυνατοί και αμφίρροποι. Από εκεί και πέρα δεν τα καταφέραμε, καθώς είχαμε αρκετές ατυχίες φέτος. Τώρα, συνεχίζουμε, να έχουμε όλοι την υγεία μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

* Τα παιχνίδια αυτά, αλλά και η εξέλιξή τους όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, διαφημίζουν το άθλημα;

"Θεωρώ ότι φέτος δεν έγιναν πάρα πολλές ακρότητες και στα δύο γήπεδα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γενικά ο κόσμος δείχνει, να συνέλθετε, αλλά και δείχνει ότι έχει βελτιωθεί κάπως και να ξεφεύγει από τις ακρότητες. Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, πιστεύω ότι έγιναν πάρα πολλοί καλοί αγώνες, όλοι οι αθλητές στάθηκαν στον ύψος τους και δυστυχώς από την πλευρά μας δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

* Κλείνοντας έχουν ακουστεί αρκετά όλο αυτό το χρονικό διάστημα για ενδιαφέρον ομάδων κυρίως από την Τουρκία, που θα σε δούμε του χρόνου, αν μπορείς να μου πεις βέβαια.

"Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, ισχύει αυτό δεν έχει αλλάξει κάτι και σκοπός μου και αποκλειστικός στόχος είναι όχι μόνο να συνεχίσω του χρόνου, αλλά και για όσα χρόνια ακόμη παίξω μπάσκετ να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα που θέλω".