Ξεκίνησαν τα Εσωτερικά Τουρνουά Μπάσκετ του Άρη Σύρου

Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά

Ξεκίνησαν εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα τα Εσωτερικά Τουρνουά Μπάσκετ κατηγοριών Mini και Pro-mini, από την ομάδα του Άρη Σύρου και αφορά την ακαδημία. Τα τουρνουά θα έχουν διάρκεια έως τα τέλη Μαΐου και θα έχει αγωνιστική δράση σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Σκοπός και στόχος αυτών των αγώνων είναι να καλυφθεί το κενό αγωνιστικής δραστηριότητας που υπάρχει στο νησί της Σύρου, αλλά και των Κυκλάδων γενικότερα, για αυτές τις αναπτυξιακές ηλικίες ελλείψει αντίστοιχων πρωταθλημάτων και να εγκλιματίσει τους αθλητές σε συνθήκες παιχνιδιού.

Η περσινή αντίστοιχη προσπάθεια που ομολογουμένως είχε μεγάλη επιτυχία, κατέδειξε ότι τα παιδιά ευχαριστιούνται ιδιαίτερα αυτήν την διαδικασία και συνάμα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό αποκομίζοντας πλούσια αγωνιστικά και κοινωνικά εφόδια.

Το πλάνο που κατέστρωσε ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ Λευτέρης Λαζαρίνος μαζί με τον προπονητή Μάριο Δρακάκη προβλέπει πλήρη αγωνιστική και στις δύο ηλικιακές κατηγορίες κάθε εβδομάδα με εναλλάξ αναμετρήσεις και σύστημα βαθμολογίας (νίκη = 2 β., ήττα = 1 β.).

Στο τέλος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί final-4 με αντιπάλους στα ημιτελικά τους 1ο - 4ο και 2ο - 3ο της τελικής βαθμολογίας, στα δύο νικηφόρα παιχνίδια και κατόπιν μικρό και μεγάλο τελικό.

Οι δύο πρώτες ομάδες του τουρνουά ως επιβράβευση θα συμμετάσχουν σε έναν αγώνα εκτός Σύρου. Συνάμα, έχουν αθλοθετηθεί κύπελλο για τους νικητές και μετάλλια για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες.

Στην κατηγορία mini θα συμμετάσχουν οι ομάδες: ARIS SPEED, ARIS IS MY LIFE, ARIS GR και ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ, ενώ σε αυτή των pro-mini οι ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΡΗΣ, ΜΠΑΛΕΣ ΑΡΗΣ και ΑΡΗΣ LAKERS.