Χθες το πρωί ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο της βελτίωσης της Α’ κλειστής αίθουσας κατέβασε τις σκαλωσιές χωρίς όμως να υπάρξει ολοκλήρωση των εργασιών

Ορατός ο φόβος κλεισίματος της Α' αίθουσας

Αβέβαιο πλέον είναι το μέλλον της Α' κλειστής αίθουσας του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, αφού οι εργασίες "πάγωσαν" και οι σκαλωσιές κατέβηκαν. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής αθλητισμού του Δήμου κ. Πρίντεζης, οι πιθανότητες πλέον είναι μοιρασμένες, με τον κίνδυνο η Α΄ αίθουσα να παραμείνει κλειστή τη νέα σεζόν.

Αυτό σημαίνει πως αν δεν υπάρξουν άμεσες εξελίξεις, οι ομάδες θα μείνουν χωρίς "στέγη", αφού η δεύτερη αίθουσα έχει ταραφλέξ και για να γίνει χρήση του γηπέδου θα πρέπει κάθε φορά να γίνονται εργασίες απεγκατάστασης και εγκατάστασης του.

Τώρα, όσον αφορά στην Α' αίθουσα του αθλητικού κέντρου, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο κ. Πρίντεζης, τα έργα ξεκίνησαν ώστε να δώσουν λύση στο πρόβλημα που υπήρχε κυρίως στην οροφή του γηπέδου, όμως η εξέλιξη των εργασιών έφερε στην επιφάνια χρόνια προβλήματα και κακοτεχνίες.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το κλειστό να βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση και για πρώτη φορά υπάρχει κίνδυνος να παραμείνει η αίθουσα κλειστή. Αν σε περίπτωση που καθυστερήσουν κι άλλο οι εργασίες τότε το πρόβλημα θα διογκωθεί και θα μιλάμε για οριστικό κλείσιμο, αφού τα σίδερα είναι "γυμνά" και αυτή τη στιγμή τα “τρώει” η υγρασία και η αλμύρα της θάλασσας.

Σήμερα, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Πρίντεζη, θα υπάρξει συνάντηση με τον Δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, Σταύρο Γουσγουνέλη, κατά την οποία θα συζητηθεί εκτενέστερα το θέμα της Α΄ κλειστής αίθουσας.

 

"Μοιρασμένες οι πιθανότητες"

Ο πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γουλιέλμος Πρίντεζης, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για το "πάγωμα" των εργασιών στην Α' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου, αλλά και για την επόμενη ημέρα, που το μέλλον αυτής είναι αβέβαιο.

"Τα πάντα είναι στον αέρα, η επισκευή που είχε γίνει πριν από κάποια χρόνια δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Μίλησα με την εταιρία που έχει αναλάβει την συντήρηση της Α' κλειστής αίθουσας και με ενημέρωσαν πως και να συνεχιστούν οι εργασίες δεν θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, γιατί η κατάσταση του κλειστού είναι τραγική. Τα πάντα είναι στον αέρα, δηλαδή είχαν πάρει τα λεφτά για να κάνουν την επισκευή και έκαναν ότι ήθελαν, έβαλαν τα τεράστια σίδερα, αλλά όμως δεν έκαναν κάποιο θεμέλιο για να πατήσει πάνω και να στηριχθούν. Όλα αυτά στηρίζονται στις παλιές κατασκευές, δηλαδή, οι παλιές είναι σαν να μην υπάρχουν. Έκαναν τότε από το χώμα και πάνω. Τώρα όλα αυτά έχουν υποστεί καθιζήσεις, με τα σίδερα να είναι στον αέρα. Πιθανόν σήμερα να γίνει κάποια συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Σταύρο Γουσγουνέλη, για να συζητήσουμε αυτό το θέμα".

Για το πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος η Α' κλειστή αίθουσα να μην ανοίξει τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο υπεύθυνος αθλητισμού του δήμου είπε: "Τα πάντα είναι ρευστά, όλα είναι πενήντα - πενήντα. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, αν καταφέρουμε και κατεβάσουμε το κλιμάκιο του Υπουργείου, γιατί με όλα αυτά που γίνονται μας λένε συνέχεια να περιμένουμε. Μιλάμε σχεδόν μία με δύο φορές την εβδομάδα, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις έχουν παγώσει το θέμα αυτό. Είμαστε στην αναμονή. Αν κατέβουν και γίνει μελέτη, μπορεί να την σώσουμε χρονιά. Αυτό που έχει γίνει τώρα, είναι ότι δεν υπογράφουν οι τεχνικές υπηρεσίες για την στατικότητα του κτιρίου. Γιατί άνοιξαν το θεμέλιο και είδαν ότι όλα είναι στον αέρα. Είχε γίνει παρέμβαση να φτιαχτεί και οι εργασίες έγιναν από το χώμα και πάνω. Δηλαδή, ήταν τσάμπα όλο αυτό που έκαναν. Δεν έγινε κάποιο θεμέλιο να πιάσει και να γίνει σωστή στήριξη. Το γήπεδο είναι στον... αέρα. Ο εργολάβος άνοιξε το κομμάτι το οποίο βρίσκεται προς τα γήπεδα του τένις και πήραμε δοκίμιο για να δούμε το μπετό, το παλιό με το νέο, σε τη φάση βρίσκονται".

Ετικέτες: