Ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης βρέθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία του Ν.Ο. Σύρου

Συγκίνησε με την παρουσία του

Στο γραφείο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου βρέθηκε χθες το απόγευμα ο χάλκινος Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης. Ο Έλληνας Παραολυμίονίκης τιμήθηκε από τον ιστορικό όμιλο για την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό. Στο Νεώσοικο βρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου, αθλητές, προπονητές, αλλά και απλοί πολίτες αυτού του νησιού, ώστε να τιμήσουν με την παρουσία τους τον αθλητή.

Ο αντιπρόεδρος του Ν.Ο. Σύρου Γιάννης Σιγάλας κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Παραολυμπιονίκη Γιάννη Κωστάκη για την παρουσία του στον Όμιλο και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην προσπάθεια που κάνει. Ακόμη τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του αθλητές δίνουν δύναμη και κουράγιο σε όλους τους Έλληνες.

Στη συνέχεια μίλησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Γρυπάρης: “Εγώ αρχικά θέλω να μεταφέρω τις ευχές του προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Σύρου κ. Ισίδωρου Μαμίδη, καθώς για επαγγελματικούς λόγους απουσιάζει από το νησί της Σύρου. Επίσης είπε: “Ελπίζουμε αυτές οι επισκέψεις να μην σταματήσουν εδώ, αλλά να συνεχιστούν, καθώς δεν το θέλουμε μόνο εμείς, αλλά το θέλει και η νεολαία του νησιού που αντλούν δυνάμεις από σένα Γιάννη. Το 2004 βρέθηκε ο κ. Κωστάκης στη Σύρο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, στο Ολυμπιακό προπονητήριο της Ερμούπολης. Η πολύ καλή δουλειά που έκανε τότε είχε τεράστια αποτελέσματα αφού κατάφερε να διακριθεί και να ανέβει στο βάθρο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χάρηκα για τις επιτυχίες που είχαν οι Έλληνες αθλητές, που πέρασε από τη Σύρο, καθώς οι κόποι μας δικαιώθηκαν. Εμείς σαν παράγοντες δεν έχουμε μόνο φίλους, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που μας πικραίνουν, με διάφορα σχόλεια. Έχουμε γράψει σαν όμιλος 120 χρόνια ιστορία και πιστεύουμε ότι οι επόμενες γενιές θα συνεχίσουν αυτή την ιστορία και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος θα παραμείνει ζωντανός και θα συνεχίσει να υπάρχει”.

Από την πλευρά του ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης είπε: “Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε. Το 2004 κάναμε έναν μήνα προετοιμασία εδώ στη Σύρο και η πολύ καλή δουλειά που έγινε, φάνηκε από τα αποτελέσματα των αγώνων, καθώς η ομάδα κολύμβησης σάρωσε τα μετάλλια. Η προετοιμασία που κάνατε τότε είναι σε όλους χαραγμένη στην μνήμη μας, καθώς δεν έχουμε ξεχάσει πόσο ωραία περάσαμε και πόσο καλή ήταν η φιλοξενία. Πιστεύω όλη αυτή τη θετική ενέργεια που μας δώσατε την δείξαμε στους αγώνες, με τις επιδώσεις μας. Τώρα, συνεχίζουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, αν και τα οικονομικά είναι πάρα πολύ δύσκολα. Για να καταλάβει ο κόσμος θα πω μόνο ότι σε λίγο έχουμε κάποιους αγώνες στη Νάουσα και τα έξοδα θα πληρωθούν από τον κάθε αθλητή ξεχωριστά. Από τη στιγμή έχουμε επιλέξει να κάνουμε πρωταθλητισμό και αγαπάμε αυτό που κάνουμε, πληρώνουμε όλα τα έξοδα που έχουμε. Όπως είπα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στα σχολεία, δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας, αλλά όλα αυτά τα κάνουμε για να πιάσουμε τα όρια, ώστε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον Καναδά τον Αύγουστο. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν γίνεται υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αγωνιζόμαστε συνεχώς, αλλά και για να κρατηθούμε σε ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό χρειάζεται μεγάλη υπομονή και μεγάλη προσπάθεια.

Πιστεύω στα παιδιά δώσαμε αρκετά ερεθίσματα κι αυτό φάνηκε μέσα από τις ερωτήσεις που μας έκαναν. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο ώστε να πούμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Όποτε χρειαστεί στο μέλλον να έρθουμε να μιλήσουμε ξανά στα παιδιά, μη διστάσετε να μας το ζητήσετε. Εξάλλου, εγώ είμαι πολύ συχνός επισκέπτης του νησιού, καθώς έχω αγαπήσει τη Σύρο και έρχομαι όποτε μπορώ. Είμαι από τη Κύθνο και για τη Σύρο τρέφω πάρα πολύ μεγάλη αγάπη”.

Ποιος είναι ο Γιάννης Κωστάκης

Ο Γιάννης Κωστάκης γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1971 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την κολύμβηση για αποκατάσταση, καθώς διέθετε την αγάπη προς το υγρό στοιχείο καθώς είχε ασχοληθεί με το Θαλάσσιο Σκι πριν το ατύχημά του. Ξεκίνησε να διακρίνεται από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης το 2002 όπου σημείωσε μια 4η θέση. Στους Αγώνες της Αθήνας κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο στην κατηγορία S3.
Ενδιαφέρεται για μουσική, φωτογραφία και computers. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει σπουδάσει Λογιστική. Ο προπονητής του είναι ο Παναγιώτης Παϊπέτης. Ο Γιάννης είναι τετραπληγικός μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα και χρησιμοποιεί αμαξίδιο.

 

  • Διακρίσεις

Παραολυμπιακοί Αγώνες

1. 2004 Κολύμβηση 100μ ελεύθερο S3 3ος

Παγκόσμια Ρεκόρ

  1. Κολύμβηση 50m πεταλούδα, S3, 25 Ιουνίου 2005
  2. Κολύμβηση 200m μεικτή Ατομική, SΜ3, 25 Ιουνίου 2005
  3. Κολύμβηση 50m πεταλούδα, S3, 31 Μαΐου 2003

Παγκόσμια Πρωταθλήματα

  1. 2002 Κολύμβηση 50m ελεύθερο S3 5ος
  2. 2002 Κολύμβηση 200m ελεύθερο S3 4ος
  3. 2002 Κολύμβηση 100m ελεύθερο S3 3ος
  4. 1998 Κολύμβηση 50m πεταλούδα S3 5ος

Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

  1. 1999 Κολύμβηση 50m ελεύθερο S3 6ος
Ετικέτες: