Το κλείσιμο του αγώνα "Τρίγωνο Κυκλάδων 2013"

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο αγώνας Ιστ. Αν. Θάλασσας με την επωνυμία "Τρίγωνο Κυκλάδων 2013" για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνδιοργάνωση του Ν.Ο. Σύρου, Ν.Ο. Τήνου και Ν.Ο. Πάρου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι συμμετοχές ήταν λίγες, αρκετές όμως για να δώσει στα πληρώματα την χαρά της άμιλλας και του συναγωνισμού.

Ο Αγώνας αυτός, που μας ενώνει ιστιοπλοϊκά με τα γειτονικά μας νησιά, μας δίνει την αίσθηση ότι μπορούμε να διαβούμε θάλασσες και να συναντηθούμε σπάζοντας την απομόνωση της νησιωτικής μας ταυτότητας.

Είναι λοιπόν χρέος μας να αναπτύξουμε γέφυρες επικοινωνίας μέσα από τον αθλητισμό, τον κοινό πολιτισμό που έχουν οι Κυκλάδες εδώ και χιλιάδες χρόνια, την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού μέσα από την συνεργασία των τοπικών κοινωνιών.

Στην τελετή απονομής στον Νεώσοικο στα γραφεία του Ν.Ο.Σ. παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Πουσσαίος που απεύθυνε θερμό χαιρετισμό σημειώνοντας την σημασία που έχουν τέτοιες εκδηλώσεις για την ανάπτυξη των Κυκλάδων. Επίσης παρεβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Μώτος που μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Δεκαβάλλα.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Σκευοφύλακας, νέος Περιφερειακός Λιμενάρχης ευχήθηκε την επόμενη χρονιά ο Αγώνας αυτός να γίνει ευρύτερα γνωστός και να έχουμε περισσότερες συμμετοχές.

Την απονομή του 3ου μπράτσου έκαναν ο Λιμενάρχης Σύρου, και ο κ. Γρυπάρης Δημήτρης, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Ακολούθησε συνεστίαση για τους φίλους του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και τα πληρώματα των σκαφών, που παραβρέθηκαν στην απονομή.

Η Γενική κατάταξη στο σύνολο του αγώνα είναι:

1ος: ΟΥΣΥΡΑ, Κυβερνήτης Γρυπάρης Γιάννης, Ν.Ο.Σύρου.

2ος: ΜΑΡΠΗΣΣΑ, Κυβερνήτης Παπανδρέου Μαρία, Ν.Ο.Πάρου.

3ος: ΓΟΛΕΜΗΣ, Κυβερνήτης Πετρόπουλος Δημήτρης, Ν.Ο.Τήνου.

Αποτελέσματα 3ου μπράτσου Πάρου- Σύρου

1ος: ΟΥΣΥΡΑ, Κυβερνήτης Γρυπάρης Γιάννης, Ν.Ο.Σύρου.
2ος: ΜΑΡΠΗΣΣΑ, Κυβερνήτης Παπανδρέου Μαρία, Ν.Ο.Πάρου.

 

 Αποτελέσματα 2ου μπράτσου Τήνου -Πάρου

1ος: ΜΑΡΠΗΣΣΑ, Κυβερνήτης Παπανδρέου Μαρία, Ν.Ο.Πάρου.

 2ος: ΟΥΣΥΡΑ, Κυβερνήτης Γρυπάρης Γιάννης, Ν.Ο.Σύρου.
3ος: ΓΟΛΕΜΗΣ, Κυβερνήτης Πετρόπουλος Δημήτρης, Ν.Ο.Τήνου

 Αποτελέσματα 1ου μπράτσου Σύρου-Τήνου

1ος: ΟΥΣΥΡΑ, Κυβερνήτης Γρυπάρης Γιάννης, Ν.Ο. Σύρου
2ος: ΜΑΡΠΗΣΣΑ, Κυβερνήτης Παπανδρέου Μαρία, Ν.Ο. Πάρου
3ος: ΓΟΛΕΜΗΣ, Κυβερνήτης Πετρόπουλος Δημήτρης, Ν.Ο. Τήνου

 Η απονομή του 1ου σκέλους έγινε στην Τήνο με την παρουσία φίλων του Ν.Ο.Τ. και την παρουσία επισήμων που έκαναν τις απονομές. Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Τ. Κ. Κώστας Αρμάος, παλαίμαχος ιστιοπλόος με μακρά προσφορά στο άθλημα, τόνισε την σημασία που έχει για τις Κυκλάδες η συνέχιση του αγώνα ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 2013, που ενώνει τα νησιά μας και είναι ο μοναδικός ιστιοπλοϊκός αγώνας Ανοιχτής Θαλάσσης για τις Κυκλάδες.

Η απονομή του 2ου σκέλους έγινε στα γραφεία του Ν.Ο. Πάρου και είχε μεγάλη συμμετοχή από φίλους της ιστιοπλοΐας και τους επισήμους του νησιού.

Ακολούθησε δεξίωση μετά από την ομιλία και το καλωσόρισμα του Προέδρου του Ν.Ο.Π. Κ. Πώλου Λευτέρη, που έδωσε το μήνυμα – ευχή για την επόμενη χρονιά, να έχουμε περισσότερες συμμετοχές και να συνεχιστεί η συνεργασία των Ομίλων μας και σε άλλες διοργανώσεις.

Τα πληρώματα των σκαφών του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ΟΥΣΥΡΑ με Κυβερνήτη Γρυπάρη Γιάννη και ΚΑΤΡΙΟΝΑ με Κυβερνήτη τον Πρόεδρο του Ν.Ο. Σύρου Κ. Μαμίδη Σιδερή που έδειξε πραγματικά ναυτοσύνη σε δύσκολες καιρικές συνθήκες , μιας και το μικρό σκάφος του ομίλου ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε αγώνα, απόλαυσαν τους αγώνες και ευχαριστούν για τις ωραίες στιγμές που τους χάρισαν οι Τηνιακοί και οι Παριανοί κατά την διάρκεια της φιλοξενίας τους στα νησιά τους.

Πηγή: www.nosyrou.gr

Ετικέτες: