Στην τελική ευθεία για το μεγάλο θαλάσσιο γεγονός του καλοκαιριού

Πρόβα τζενεράλε για την 9η Πανελλήνια Συνάντηση Φουσκωτών Σκαφών στη Σύρο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 9η Πανελλήνια Συνάντηση Φουσκωτών Σκαφών, η οποία διοργανώνεται στη Σύρο το τριήμερο 20-22 Ιουνίου από τον Όμιλο Φουσκωτών & Ταχύπλοων Σκαφών.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική είσοδος των σκαφών στο λιμάνι της Ερμούπολης, με τη συμμετοχή των ρυμουλκών του Νεωρίου, των ερασιτεχνών αλιέων και φυσικά του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών της Σύρου. Κατά τη διάρκεια των προβών, τα ρυμουλκά σχημάτισαν μία γέφυρα, κάτω από την οποία πέρασαν τα υπόλοιπα σκάφη, ενώ παράλληλα έγινε δοκιμαστικό πόντισμα πέντε καλαδουριών.

Σημειώνεται, ότι σήμερα στις 7 το πρωί θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το στήσιμο του λιμανιού, των ρεμέτζων, καθώς και της γραμματείας. Αμέσως μετά, θα γίνει και το στήσιμο των περιπτέρων στην πιάτσα των ταξί στην παραλία, τα οποία για τις ανάγκες της συνάντησης θα σταθμεύουν προσωρινά μπροστά από το κατάστημα της Eurobank.

Οδηγίες σχετικά με την 9η Πανελλήνια συνάντηση ομίλων φουσκωτών σκαφών, εξέδωσε το Λιμεναρχείο Σύρου, το οποίο παρακαλεί τους ιδιοκτήτες σκαφών κατά τη διάρκεια της συνάντησης να έχουν τεταμένη την προσοχή τους για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή των πλοιάρχων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων τα οποία καταπλέουν στο λιμένα Ερμούπολης Σύρου κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα να εισέρχονται εντός του λιμένος με την ελάχιστη δυνατή ταχύτητα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν φθορές ή ζημίες στα ναυλοχούντα στο λιμένα φουσκωτά σκάφη.