Η Μύκονος επικράτησε με 2-1 του Ajax στο γήπεδο της Τήνου και απέκτησε προβάδισμα για τη συνέχεια

Αγχωτική νίκη

Ένα ακόμη ωραίο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τήνου, για τα μπαράζ του πρωταθλήματος. Η Μύκονος επικράτησε με 2-1 του Αίαντα Σύρου και απέκτησε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια της σειράς. Έτσι, μετά τον Παμμηλιακό που επικράτησε με 1-0 του Πανθηραϊκού και η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη έχει τρεις βαθμούς, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής. Το παιχνίδι ήταν σχετικά καλό, καθώς ο δυνατός άνεμος δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο καθώς εκτός από τα δύο τέρματα που σημειώθηκαν και οι ευκαιρίες για γκολ ήταν ίδιες και για τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε, καθώς η Μύκονος απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, αφού εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον αέρα που είχε υπέρ της. Η ομάδα του κ. Παχατουρίδη βρέθηκε πιο κοντά στον γκολ περισσότερες φορές και με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσαλμά πήρε μια δίκαιη νίκη.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του κ. Πούλου προσπάθησε να παίξει όσο καλύτερα μπορούσε, κοίταξε την ομάδα της Μυκόνου στα μάτια, όμως λόγω απειρίας δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλό απ' αυτήν την αναμέτρηση.

Οι Μυκονιάτες με την προβολή του Καρατζά στο 10' άνοιξαν το σκορ και ο Ajax με το κοντινό πλασέ του Μουράι στο 22' έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες είχαν από μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά ο Ρούσσος έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για λογαριασμό του Αίαντα, στο 33'. Στο 43' ο Κυπριτίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Συριανό έπειτα το τραγικό λάθος του Αναγνωστόπουλου, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Συριανού τερματοφύλακα.

Στην επανάληψη το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 78' με πέναλτι. Ο Μανέτας ανατράπηκε από τον Μουράι και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τσαλμάς νίκησε τον Συριανό και έβαλε εκ νέου την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρηση και η Μύκονος με το τρίποντο αυτό έπιασε στην κορυφή τον Παμμηλιακό.