Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την παρουσία της συνεργασία του Πάγου με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σύρος 2002

Τέθηκαν υψηλοί στόχοι

Την Μεγάλη τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Νησάκι” η συνέντευξη Τύπου των διοικήσεων του Πάγου και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου 2002. Όπως είναι ήδη γνωστό, Πάγος και Α.Π. Σύρος 2002 μετά από αρκετές συζητήσεις που υπήρξαν μεταξύ τους, συμφώνησαν για μία συνεργασία που σκοπό θα έχει την καλύτερη εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Έτσι, το πιλοτικό πρόγραμμα όπως αρχικά έχει ονομαστεί αυτή η συνεργασία θα ξεκινήσει με την μετακίνηση αθλητών μεταξύ της Α. Π. Σύρος 2002 και του Πάγου. Ο Πάγος σύμφωνα μετά όσα είπε ο πρόεδρος του σωματείου Λεονάρδος Ρούσσος, στόχο όλων είναι η όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη ενδυνάμωση του ανδρικού τμήματος, ώστε να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Ο Γενικός Γραμματέας του Πάγου Μάρκος Δαλέζιος συντόνιζε την συνέντευξη Τύπου, αλλά ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους το χρονικό των συζητήσεων, αλλά και τους στόχους της ομάδας που έχουν τεθεί.

Τέλος, αυτή η συνεργασία μόνο καλό θα φέρει στο Συριανό ποδόσφαιρο, αφού τόσο ο κ. Κάμπαξης και η Α.Π. Σύρος 2002, όσο και ο Πάγος έχουν πλούσια ιστορία στα εγχώρια του νησιού. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, αφού έχουν να επιδείξουν πάνω από όλα, ήθος και συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια.

 

Βάζουμε υψηλού στόχους”

Ο πρόεδρος του Πάγου Λεονάρδος Ρούσσος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του είπε τα εξής: “Με μεγάλη μας χαρά δεχθήκαμε τη πρόταση του κ. Κάμπαξη, ώστε από τα τμήματα υποδομής, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές να έρχονται στο ανδρικό ποδοσφαιρικό τμήμα του Πάγου. Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία που ήρθε έπειτα από πολύ κόπο, υπομονή, επιμονή και πίστη για μία καλύτερη ομάδα, την οποία θέλουμε να δημιουργήσουμε με Συριανούς ποδοσφαιριστές. Βάζουμε υψηλού στόχους, όμως για να επιτευχθούν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και των διοικητικών συμβουλίων, των προπονητών, αλλά ιδιαίτερα των ποδοσφαιριστών. Στόχος αυτής της συνεργασία είναι να αποδώσει καρπούς. Χρειάζεται όλοι να καταβάλουν πολύ δουλειά, αλλά και πίστη σ' αυτό το όραμα που έχουμε. Θα παλέψουμε τόσο όσο χρειάζεται ώστε αυτή ομάδα να ξεφύγει από τα στενά όρια του Πάγου αν θέλετε να το πω έτσι. Εμείς δεν λέγαμε ποτέ μεγάλα λόγια. Η ακαδημία του κ. Κάμπαξη ήρθε να μας υποστηρίξει με τα νέα αυτά παιδιά και εμείς θα έχουμε την υπομονή να δουλέψουμε με αυτούς τους ποδοσφαιριστές και στο μέλλον αν υπάρχει κάτι καλό θα το κυνηγήσουμε ακόμη περισσότερο”.

 

Εύχομαι να είναι η απαρχή για μία συνεχόμενη με βάθος χρόνου συνεργασία”

Ο Δημήτρης Κάμπαξης τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, ότι οι προσπάθειες για συνεργασία με κάποιο Συριανό σωματείο είχαν ξεκινήσει από το 2006. “Η προσπάθειά μας για συνεργασία με κάποιο σωματείο της Σύρου, είχε ξεκινήσει από το 2006, ίσως οι συνθήκες δεν ευνοούσαν κάποια συνεργασία για την οποία μιλάμε σήμερα (χθες). Δεν είχαμε βρει κάποιο πρόσφορο έδαφος ώστε να κάνουμε κάποια συνεργασία. Μιλάμε για παιδιά μικρής ηλικίας και που θέλουμε να έχουν μια συνέχεια. Θέλουμε τα παιδιά να έχουν μια σωστή διαπαιδαγώγηση τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που κάναμε αυτές τις συζητήσεις (6-7 μήνες), βρήκαμε τη χημεία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για ένα πάρα πολύ καλό σχεδιασμό. Δεν είναι κάτι πρόχειρο, υπάρχει σχεδιασμός με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί μια ομάδα, ανταγωνιστική, καλή που να εκπροσωπείται επάξια κατά κύριο λόγο από παιδιά του νησιού μας και όχι να διασκορπίζονται δεξιά κι αριστερά. Θέλαμε να κάνουμε μία τέτοιου είδους συνεργασία ώστε τα παιδιά που βγαίνουν από το παιδικό και εφηβικό να έχουν μια συνέχεια. Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, όμως εύχομαι να είναι η απαρχή για μία συνεχόμενη με βάθος χρόνου συνεργασία”.