Η Μύκονος την Κυριακή φιλοξενεί την Αναγέννηση Γέρας για την πρώτη αγωνιστική των μπαράζ ανόδου

Να μπει με το δεξί

Η Μύκονος την Κυριακή θα υποδεχθεί στο γήπεδο του Κόρφου την Αναγέννηση Γέρας και θέλει μόνο νίκη, ώστε να ξεκινήσει με το δεξί της υποχρεώσεις στα μπαράζ ανόδου. Η αποχώρηση του Πανσαμιακού από τα μπαράζ, φέρνει σε δύσκολη θέσει όλες τις ομάδες, αφού δεν επιτρέπει πλέον καμία γκέλα. Η ομάδα που θα εμφανιστεί ποιο έτοιμη σ' αυτή τη διαδικασία θα πάρει την πρώτη θέση του ομίλου και σαν μπόνους το εισιτήριο για την Γ' Εθνική. Οι ομάδες μεταξύ τους είναι άγνωστες και γι' αυτό στα περισσότερα παιχνίδια τα πρώτα λεπτά αναμένεται να είναι καθαρά αναγνωριστικά. Η Μύκονος από την πλευρά της έχει προετοιμαστεί κατάλληλα γι' αυτή τη διαδικασία καθώς θέλει να εκπληρώσει ένα όνειρο πολλών ετών.

Ο προπονητής του Α.Ο. Μυκόνου Θεόφιλος Παχατουρίδης μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και τα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική κατηγορία. Ο κ. Παχατουρίδης δεν έκρυψε πως η ομάδα του έχει αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα μπαράζ και την άνοδο στην Εθνική κατηγορία.

* Θα ξεκινήσουμε κ. Παχατουρίδη αυτή τη συνέντευξη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα ήθελα να μου πείτε για την πορεία σας στο πρωτάθλημα Κυκλάδων, αλλά και πως είδατε από την πλευράς της και τις υπόλοιπες ομάδες.

“Το πρωτάθλημα ήταν σε γενικές γραμμές αναβαθμισμένο. Οι περισσότερες ομάδες ήταν αξιόλογες κατά γενική ομολογία. Για το πως φτάσαμε στην πρώτη θέση, αρχικά θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, καθώς τις πολλές αντιξοότητες, το μικρό ρόστερ που είχαμε για πρώτη φορά στον Α.Ο. Μυκόνου, καταφέραμε σαν μια οικογένεια – γιατί είμαστε σαν οικογένεια – παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες, φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην προσπάθειά μας αυτή αντιμετωπίσαμε καλές ομάδες. Δηλαδή, ο Α.Ο. Σύρου για μένα ήταν από τις πιο αξιόλογες, από εκεί και πέρα στα μπαράζ, αυτή η ομάδα που μου άρεσε εμένα προσωπικά ήταν ο Πανθηραϊκός. Όχι, ότι οι άλλες δεν ήταν αξιόλογες ομάδες, αλλά ο σύλλογος της Σαντορίνης έπαιζε ανοικτό ποδόσφαιρο, με τη μπάλα κάτω, χωρίς να έχει σκοπιμότητες, έτσι έπαιξε βέβαια, μ' εμάς, δεν ξέρω πως αγωνίστηκε με τις άλλες ομάδες. Σε γενικές γραμμές και η Μήλος ήταν αναβαθμισμένη, όπως και ο Ολυμπιακός Σύρου, με το νεαρό της ηλικίας των παικτών, έδειξε ότι το μέλλον σίγουρα σ' αυτήν την ομάδα. Αλλά σαν ομάδα, πέρα από τις σκοπιμότητες μου άρεσε ο Πανθηραϊκός”.

* Πιστεύετε ότι η προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων που γίνεται στη Μύκονο, δικαιώθηκαν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

“Δεν θα το έλεγα δικαίωση. Γιατί η ομάδα έχει δείξει καλά στοιχεία και τα προηγούμενα χρόνια, ότι προσπαθεί και δουλεύει για κάτι καλύτερο. Όμως, διάφοροι παράγοντες δεν της επέτρεψαν να φτάσει σε αυτό το στόχο. Αυτή τη στιγμή μας δίνεται η ευκαιρία να καταφέρουμε κάτι το οποίο προσπαθούμε περίπου 12 με 13 χρόνια”.

“Θέλουμε την άνοδο και θα επιδιώξουμε να την κατκατήσουμε”

* Η ομάδα της Μυκόνου είναι έτοιμη να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία;

“Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Έχουμε έναν πάρα πολύ καλό κορμό και όπως σου έχω ξανά πει σε ανύποπτο χρόνο και είμαστε οι μόνοι στις Κυκλάδες που έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλό. Γιατί, αυτή η ομάδα αποτελείται από έναν αξιόλογο κορμό εδώ και πολλά χρόνια, με παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να σταθούν σε μεγαλύτερη κατηγορία, όμως θα χρειαστούν και τη βοήθεια κάποιον προσθηκών που θα έρθουν. Βέβαια, μιλάμε για λίγες προσθήκες και επιλεγμένες. Κοιτάμε πρώτα το πρώτο παιχνίδι το οποίο είναι να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο γήπεδο του Κόρφου, με την Αναγέννηση Γέρας η οποία είναι από την Μυτιλήνη και βλέπουμε και κάνουμε. Παίζουμε με ομάδες τις οποίες δεν τις ξέρουμε, όπως δεν μας ξέρουν κι εκείνοι. Προσπαθούμε μέσω διαδικτύου και μέσω κάποιων DVD, να μάθουμε τους αντιπάλους μας. Γι' αυτό καθιστά και δύσκολο το έργο μας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ομάδες. Είναι άγνωστες και περιμένουμε να δούμε τις ομάδες και ελπίζουμε για το καλύτερο. Βέβαια, για μένα όπως είναι το πρόγραμμα, θα ήθελα να αγωνιζόμαστε αρχικά εκτός έδρας, κι όχι στην έδρα μας”.

* Η αποχώρηση της ομάδας της Σάμου πιστεύετε ότι θα παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο;

“Σίγουρα αν είχαμε δύο περισσότερα παιχνίδια, θα υπήρχαν τα περιθώρια ως ομάδα να κάνεις μία γκέλα και να μπορείς να την αναπληρώσεις. Αυτή τη στιγμή εμείς αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, καθώς ξεκίνησε η τουριστική περίοδο και τα παιδιά δουλεύουν. Έτσι, δεν έχουμε σωστή προσέλευση στις προπονήσεις, κι αν κατά τη γνώμη μου δεν τα καταφέρουμε, τότε υπεύθυνοι θα είμαστε μόνο εμείς. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των παιδιών είναι τέτοιες που δεν τους επιτρέπει να είναι αφοσιωμένα στην ομάδα με το εκατό τις εκατό. Πρώτη φορά η ομάδα της Μυκόνου, δεν πληρώνει τα συμβόλαια που πλήρωνε, πληρώνουμε μόνο τα ενοίκια των σπιτιών που μένουν”.

* Έχετε σχηματίσει κάποια γνώμη για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα μπαράζ ανόδου;

“Είπα και πριν ότι οι ομάδες είναι άγνωστες για εμάς. Προσπαθούμε μέσω διαδικτύου και κάποιων DVD, να μάθουμε κάποια πράγματα παραπάνω. Ψάξαμε και βρήκαμε κάποια παιχνίδια από τις ομάδες και θα κάτσουμε με τον συνεργάτη μου τον κ. Γούλα να τα δούμε ώστε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα”.

“Οι σύλλογοι των Κυκλάδων βελτιώθηκαν πάρα πολύ”

* Κλείνοντας θα ήθελα να μου πείτε πως είδατε την ποιότητα του τοπικού ποδοσφαίρου κι αν οι ομάδες έχουν βελτιωθεί σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια.

“Αν και είχα μία τριετία να δω τις ομάδες, πιστεύω σ' αυτό το χρονικό διάστημα οι σύλλογοι των Κυκλάδων βελτιώθηκαν πάρα πολύ. Μία από τις ομάδες που έπρεπε να είναι στα μπαράζ του πρωταθλήματος ήταν ο Α.Ο. Σύρου, ο οποίος είχε ένα πάρα πολύ καλό υλικό. Βέβαια, είχε την ατυχία να πέσει πάνω μας, αλλά και οι συγκυρίες τον έκαναν να μην μπορεί να πλασαριστεί στην τετράδα. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στην ομάδα της Τήνου και συγκεκριμένα στην Στενή. Βάση αυτών που είδαμε, καθώς απ' αυτά που μας έδειξαν οι εκπρόσωποι των άλλων ομίλων βγάλαμε το συμπέρασμα ότι η Στενή έχει κάνει βήματα μπροστά και μιας που μου δίνεται η ευκαιρία θα ήθελα να τους δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια. Για να κάνει μια ομάδα βήματα μπροστά χρειάζεται, μεράκι, κόπο και χρήμα. Τα έξοδα είναι πολλά, οι μετακινήσεις είναι δύσκολες και είναι ένας παράγοντας που δεν αφήνει τις ομάδες των Κυκλάδων να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Τα έξοδα είναι πολλά ειδικά σε σύγκριση με τις αστικές ομάδες. Συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολούνται με το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στην ΕΠΣ Κυκλάδων για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων. Ακόμη θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διαιτητές που έδειξαν ότι βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Είχαμε πάρα πολλές καλές διαιτησίες”.

* Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κινητικότητα στους φιλάθλους του νησιού, ενόψει των αγώνων μπαράζ.

“Μετά από πολλά χρόνια που ασχολούμαι εγώ με τον Α.Ο. Μύκονου, φέτος, για πρώτη φορά είδα ότι υπάρχει μεγάλη σύμπτυξη στην ομάδα, ενδιαφέρον για την ομάδα, έτσι ώστε να καταφέρει να συμμετάσχει στο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και δεν κρύβω ότι χαρήκαμε πάρα πολύ με τη στήριξη που είχαμε στους αγώνες μπαράζ. Ο κόσμος της Μυκόνου έχει χορτάσει τη Δ' Εθνική και πόσο μάλλον το τοπικό πρωτάθλημα και θέλει κάτι παραπάνω. Υπάρχει ένας γενικός συναγερμός όχι μόνο για τα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά και για τα εκτός. Αυτό έχει να συμβεί από τότε που είχα έρθει εγώ στην ομάδα. Είναι κέρδος αυτό, γιατί ο κόσμος είναι πολύ κοντά στην ομάδα και γιαυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που παρά τους δύσκολους καιρούς και τις πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχουν προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων των φιλάθλων των Κυκλάδων, ώστε να τα καταφέρουμε και τη νέα αγωνιστική περίοδο, μαζί με τον Πανναξιακό που έχει δείξει ότι έχει μια αξιόλογη ομάδα, να εκπροσωπήσουμε επάξια το νομό στη Γ' Εθνική κατηγορία”.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ FINAL FOUR ΠΑΙΔΩΝ
(1η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
1. Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Σ.Ν. ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΘΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΞΟΥ Παρασκευή 10/05/13 16:30 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι., ΡΟΥΣΣΟΣ Γ., ΜΟΥΤΑΦΗΣ Α.  
2. ΝΕΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΞΟΥ Παρασκευή 10/05/13 18:00 ΡΟΥΣΣΟΣ Γ., ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι., ΜΟΥΤΑΦΗΣ Α.  
Ετικέτες: