Η Μύκονος επικράτησε στη Μυτιλήνη με 3-1 επί της Αναγέννηση Γέρας και το παιχνίδι της Κυριακής είναι...

“Τελικός”... ανόδου

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε χθες το μεσημέρι η Μύκονος, αφού επικράτησε στο γήπεδο Παπάδου, στη Μυτιλήνη επί της τοπικής Αναγέννησης Γέρας με 3-1. Η νίκη αυτή ήταν μονόδρομος για του πρωταθλητές Κυκλάδων, αφού σε διαφορετικό αποτέλεσμα “αποχαιρετούσαν” την άνοδο. Στο γήπεδο Παπάδου βρέθηκαν 100 περίπου φίλοι των γηπεδούχων, που όσο κι αν προσπάθησαν να ανεβάσουν την ομάδα τους, δεν τα κατάφεραν, αφού οι Κυκλαδίτες ήταν αποφασισμένοι να παλέψουν για τη νίκη.

Η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη ήταν κυρίαρχη μέσα στο παιχνίδι και κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους δημιούργησε αρκετές καλές ευκαιρίες. Οι Μυκονιάτες πίεσαν από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου τους γηπεδούχους και κατάφεραν να μετουσιώσουν αυτή την πίεση σε γκολ, ένα λεπτό πριν το φινάλε των πρώτων σαράντα πέντε λεπτών. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους το μόνο που έχουν να θυμούνται από το πρώτο ημίχρονο, ήταν ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Παυλίδη στο 11', όπου η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Άντερσον.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν από την πλευρά τους, την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 4', με τον Κυπριτίδη. Η μπάλα στην κεφαλιά του παίκτη της Μυκόνου πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Αναγνώστου. Στο 18' ο Αργυρόπουλος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, προσπάθησε να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Θεόφιλος Παχατουρίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τόσκα, όπου τον έβαλε στην δεξιά πτέρυγα και από την απέναντι πλευρά πέρασε τον Πανέτα. Η αλλαγή τακτικής έκανε πιο επιθετική την ομάδα της Μυκόνου και ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Τσαλμάς με κεφαλιά έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Κεκελή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Αναγέννησης και άνοιξε το σκορ για λογαριασμό των πρωταθλητών Κυκλάδων.

Στην επανάληψη οι Μυκονιάτες άλλαξαν για ακόμη μια φορά τακτική, καθώς έδωσαν χώρους στην ομάδα του Γέρας καθώς ήθελαν να “χτυπήσουν” στην αντεπίθεση. Αυτό έγινε δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όπου ο Τόσκας έφυγε από τα δεξιά και έβγαλε πολλή ωραία στον Τσαλμά που ακολουθούσε τη Φάση. Ο επιθετικός της Μυκόνου με πλασέ και χωρίς να δυσκολευτεί έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα των Μυτιληνιών και έβαλε τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη. Στο 48' η Αναγέννηση με σουτ του Καπτανγιάννη προσπάθησε να μειώσει το σκορ και να ξανά μπει στο παιχνίδι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κεκελής στο 84' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι¨του Χατζηκλειδαρά και να κάνει το 0-3.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 87' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σεραφίγκου.

Τέλος, ο ΑΟ Μυκόνου θα προσπαθήσει την ερχόμενη Κυριακή να νικήσει την ομάδα της Χίου, Κανάρη Νενήτων με δύο γκολ και πάνω έτσι ώστε να πάρει την πρώτη θέση στην βαθμολογία των μπαράζ που οδηγεί στην Γ' Εθνική κατηγορία.

Αναγέννηση Γέρας – Α.Ο. Μυκόνου 1-3

ΣΚΟΡΕΡ: 87' Σεραφίγκος (πεν.), 44', 46' Τσαλμάς και 84' Κεκελής

Γήπεδο: Παπάδου (Λέσβος)

Διαιτητές: Αντωνίου

Αναγέννηση Γέρας (Μάτας Ν.): Αναγνώστου (71' Χατζηκλειδαράς), ΚουκούληςΛ. (46' Κουκούλης Γ.), Αφαλονιάτης, Τάτας, Μαλακός, Μπαρδέλλης, Σεραφίγκος, Παυλίδης, Τσινταντίνος, Βλάμης, Καπταγιάννης.

ΑΟ Μυκόνου(Παχατουρίδης Θ.): Anderson, Μπαλής, Θεοδώρου, Αργυρίου, Ξένος, Βαλαμούτης, Κέκελης, Κυπριτίδης (28' Τόσκα) (82' Γάτσος), Αργυρόπουλος, Τσάλμας, Πανέτας (88' Καραντζάς).

Βαθμολογία

Κανάρης 12

Μύκονος 9

Γέρα 3

Σάμος 0

Ετικέτες: