Χωρίς απαρτία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων

“Εμείς... κι εμείς”

Με μόλις 11 από τα 25 μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Απαρτία δεν υπήρξε αφού έπρεπε να δώσουν το παρών τουλάχιστον τα μισά σωματεία, δηλαδή τα 13 από τα 25. Ακόμη το παρών έδωσαν από πλευράς ακαδημιών η ΑΠ. Σύρος 2002 και ο Νέος Α.Ο. Σύρου.

Έτσι, ο πρόεδρος για να περάσει η προβλεπόμενη ώρα που χρειάστηκε για την επανάληψη της έναρξης της συνεδρίασης, έκανε τον χαιρετισμό του στα παρόντα σωματεία. Μετά ο πρόεδρος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης πρότειναν να ξεκινήσει η συνεδρίαση, από τη στιγμή που δεν περίμεναν κάποια άλλη ομάδα να έρθει στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων κι έτσι με απόφαση των μελών ξεκίνησε η ημερήσια διάταξη.

Όπως γίνεται πάντα, ψηφίστηκαν ομόφωνα ο προϋπολογισμός, ο ισολογισμός και ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Ανοικτό το θέμα των μικρών

Στη συνέχεια τα μέλη έκαναν τις προτάσεις τους, από τις πιο σημαντικές ήταν η αύξηση του αριθμού των μικρών, την ίδια ώρα που η ΕΠΟ προσανατολίζεται να καταργήσει τον υποχρεωτικό αριθμό μικρών στην ενδεκάδα. Η ΕΠΣ Κυκλάδων θα πρέπει να προσανατολιστεί με βάση τις υπόλοιπες Ενώσεις και να ισχύσει κι εδώ ότι ισχύει και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας. Γιατί, καλό είναι να υπάρχουν μικροί στην ενδεκάδα, αλλά, η πρωταθλήτρια ομάδα των Κυκλάδων στη συνέχεια θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ ΄Εθνική, καλό θα είναι όποια βγει να είναι έτοιμοι αγωνιστικά να διεκδικήσει την άνοδο, όπως έκανε φέτος η Μύκονος με επιτυχία. Όποια ομάδα θέλει κάλλιστα θα μπορεί να χρησιμοποιεί στην ενδεκάδα όχι 2 ή 3, αλλά περισσότερους μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Δεν χρειάζεται να παρθεί καμιά απόφαση γι' αυτό. Τώρα αν κάποια ομάδα δεν έχει μικρούς και υπάρχουν, πρέπει να πληρώσει ακριβά το γεγονός αυτό; Ο πρόεδρος Επιτροπής πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής και τώρα της Ενοποιημένης Γ' Εθνικής, τόνισε πριν λίγο καιρό πως το μέτρο αυτό απέτυχε και σίγουρα έχει δίκιο και κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα μιας ομάδες θα πρέπει να το αξίζει ποδοσφαιρικά και όχι να αγωνίζεσαι γιατί είσαι μικρός.

Ακόμη ένα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε αλλά δεν πάρθηκε καμιά απόφαση είναι η υποχρεωτική συμμετοχή στον πρωτάθλημα των υποδομών όσων ομάδων παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα των ανδρών. Δεν πάρθηκε απόφαση, αλλά το θέμα θα παραμείνει ανοικτό γιατί θα ζητηθεί η γνώμη όλων των σωματείων. Κάποιες ομάδες αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην δηλώσουν συμμετοχή και στο τέλος το πρωτάθλημα θα συρρικνωθεί κι άλλο.

Τηλεοπτικά δικαιώματα στις Κυκλάδες;

Τέλος και πολύ βασικό για πρώτη φορά συζητήθηκε από το προεδρείο και στη συνέχεια το “έπιασαν” κάποιες ομάδες και το έκαναν δικό τους, το θέμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Ο κ. Σιγάλας πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων πρότεινε στο σώμα από φέτος να υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα και το ποσό να πάει στο Ταμείο Αρωγής Ποδοσφαιριστών. Βέβαια η συνέχεια ήταν απολύτως λογική, αφού κάποια σωματεία θέλησαν να “εκμεταλλευτούν” αυτήν την πρόταση και να ζητήσουν να διαχειριστούν μόνοι τους τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων απάντησε ότι τα δικαιώματα τα έχει η Ένωση και όποιος θελήσει κάτι παραπάνω θα πρέπει να πάει στην ΕΠΟ και να το ζητήσει.

Το θέμα έχει μείνει ανοικτό αφού θα ζητηθεί η γνώμη όλων των ομάδων και στη συνέχεια θα υπάρξει η όποια απόφαση.