Τις διαδικασίες τις γνωρίζετε, σεβαστείτε κι εμάς

Στα όσα ειπώθηκαν από πλευράς παικτών Μαρπησσαϊκού για την μεταγραφή τους Α.Ε. Μαρπησσαϊκού-Αστέρα, αλλά και στο δελτίο τύπου του Μαρπησσαϊκού, θέλησε να απαντήσει η διοίκηση του Νηρέα Πάρου.

 

Αναλυτικά τα όσα λέει το δελτίο τύπου του Νηρέα

 

“Επειδή πολλά ακούγονται και δημοσιεύονται σχετικά με το σύλλογο μας τις τελευταίες μέρες σε Μ.Μ.Ε. θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πάντες για την ιστορία της υπόθεσης.

Το καλοκαίρι του 2011 βρεθήκαμε με όλα τα αθλητικά σωματεία της Πάρου σε συζητήσεις όσον αφορά τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας στο νησί, κάτι για το οποίο ο Σύλλογος μας ήταν και εξακολουθεί να είναι πρωτοστάτης, με απόδειξη τις επαναλαμβανόμενες κρούσεις προς τα άλλα σωματεία. Σε εκείνες τις συζητήσεις εξ’ αρχής αποχώρησε ο ΜΕΑΣ Αστέρας Μαρμάρων και στην πορεία αποχώρησε και ΑΟ Πάρου έπειτα από απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης. Εμείς πιστοί στις απόψεις μας συναποφασίσαμε με τον ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκό να συνεργαστούμε αγωνιστικά, διοικητικά και οικονομικά. Επειδή δεν υπήρχε χρονικό περιθώριο για δημιουργία νέου συλλόγου, προχωρήσαμε σε κλήρωση για την ονομασία του συλλόγου και το αποτέλεσμα της κλήρωσης ήταν η ομάδα να αγωνίζεται ως ΑΜΕΣ Νηρέας.

Η συνεργασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα μια καλή παρουσία στα πρωταθλήματα Ανδρών και Νέων και έτσι την επόμενη χρονιά αποφασίσαμε την περαιτέρω συνεργασία, δείγμα του ότι αυτή η συνεργασία ήταν επιτυχημένη.

Το καλοκαίρι του 2012 κατόπιν συζητήσεων μας προτάθηκε από το Δ.Σ. του ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκού η ομάδα να συνεχίσει αλλάζοντας ονομασία και αγωνιζόμενη ως ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός. Εμείς σεβόμενοι την επιθυμία αυτή καθώς και στην ιστορία του συλλόγου και των κατοίκων της περιοχής, δεχτήκαμε αυτή την πρόταση, ζητώντας παράλληλα κάποιες εγγυήσεις που αφορούσαν τη λειτουργία της ομάδας. Ύστερα από Δ.Σ. του ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκού μας ανακοινώθηκε ότι αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις υποχρεώσεις και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία ως έχει αγωνιστικά, διοικητικά και οικονομικά.

Από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 παρατηρήθηκε αδιαφορία από τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκού με αποκορύφωμα την προφορική ανακοίνωση τους προς εμάς τον Νοέμβριο ότι αδυνατούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια. Η πρόταση τους ήταν να αποσυρθεί η ομάδα από το κυκλαδικό πρωτάθλημα. Το Δ.Σ. του ΑΜΕΣ Νηρέα σεβόμενο την προσπάθεια των αθλητών και την ιστορία των δύο συλλόγων αποφάσισε να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα καθώς αντίθετη απόφαση θα είχε σοβαρές βαθμολογικές και οικονομικές συνέπειες ( -6 βαθμούς και πρόστιμο 2.400 Ευρώ ) για την επόμενη συμμετοχή του συλλόγου στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Η απόφαση μας αυτή επιβραβεύτηκε από την πορεία των τμημάτων της ομάδας με την 4η θέση στον όμιλο που συμμετείχε η ομάδα Ανδρών και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Νέων Κυκλάδων.

Τον Ιούνιο του 2013 μας ανακοινώθηκε από το νεοσύστατο Δ.Σ. του ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκού η απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης για τη λύση της συνεργασίας των δύο αυτών χρόνων και μας ζήτησαν να τους επιστραφούν τα δελτία των αθλητών που μεταγράφηκαν στο πλαίσιο αυτής της κοινής προσπάθειας. Από την πλευρά μας απαντήσαμε ότι τα δελτία είναι στη διάθεση του Δ.Σ. του ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκού αρκεί να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις που τους αναλογούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια που είχαμε. Μάλιστα με έγγραφο μας με αρ.πρωτ. 76/23-7-2013 τους αποστείλαμε οικονομικό απολογισμό για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 όπου εκεί φαίνονται οι υποχρεώσεις του κάθε συλλόγου. Επίσημη απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμη, αντί αυτής διαβάζουμε καθημερινά δημοσιεύματα που θίγουν την ιστορία και το ήθος του Συλλόγου μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τους αθλητές που προέρχονται από τον ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκό και συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, για όσα ζήσαμε μαζί αυτά τα δύο χρόνια. Πιστεύουμε από την πλευρά μας ότι κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να γίνουμε όλοι μια οικογένεια. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τους αθλητές του ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκού που ήταν απόντες από αυτή την προσπάθεια. Όσον αφορά τους αθλητές του ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκού που θέλουν να μεταγραφούν στον ΜΕΑΣ Αστέρα Μαρμάρων, τους προτρέπουμε να απευθυνθούν στο Δ.Σ. του ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκού το οποίο γνωρίζει επακριβώς τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν”.

ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΚΙ ΕΜΑΣ

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ετικέτες: