Το Φιλώτι πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου, καθώς επικράτησε με 3-2 του ΠΑΣ Νάξου

Κρίθηκε στις λεπτομέρειες

Το Φιλώτι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία του και επικράτησε με 3-2 του ΠΑΣ Νάξου και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων.

Η νεοφώτιστη ομάδα πάντως έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού οι παίκτες που αγωνίσθηκαν έδειξαν ότι έχουν πλούσιο μέλλον.

Το Φιλώτι μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο 8΄με το αυτογκόλ του Πρωτονοτάριου. Δύο λεπτά αργότερα ο Μουστάκης με έναν κεραυνό από τα σαράντα μέτρα έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στην εστία του ΠΑΣ και όλοι πίστεψαν ότι το ματς τελείωσαν πριν καλά – καλά αρχίσει.

Οι παίκτες του Πέτρου Μαράκη όμως είχαν αντίθετη άποψη, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό μείωσαν σε 2-1. Συγκεκριμένα ο Μοσχονάς έπειτα την ωραία κάθετη πάσα του Μαράκης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Παλάζη, που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσεις και να μειώσει το σκορ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο Μανωλάς με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στο Φιλώτι γράφοντας το 3-1.

Στο 20' και 26' ο ΠΑΣ Νάξου θα μπορούσε να είχε μειώσει για ακόμη μια φορά το σκορ με τους Μοσχονά και Σορώκο, όμως στάθηκαν άτυχοι, καθώς ο πρώτος είδε τη μπάλα να περνά μόλις άουτ και ο δεύτερος να σταματά στο δοκάρι του Παλάζη.

Στο 38' ο Σκιαδάς με σουτ νίκησε τον Παλάζη και μείωσε σε 3-2 για τον ΠΑΣ Νάξου.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να έχουν ένα οριακό προβάδισμα.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Ο Παλάζης από πλευρά Φιλωτίου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο δεύτερος μέρος, αφού ήταν ο άνθρωπος που κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

Στο 62' ο Σκιαδάς προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως ο Παλάζης κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του. Το ίδιο συνέβη και δώδεκα λεπτά αργότερα με τον Μοσχονά, όπου από πλεονεκτική θέση προσπάθησε να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Στο 75' ο Λυμπερτάς έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη για τη ομάδα του, καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

ΑΜΣ Φιλωτίου (Βασαλάκης): Παλάζης, Μουστάκας Ν., Λιόφαγος, Κατσούρος, Μουστάκας Α., Προμπονάς (77΄Ψαρράς Σ.), Πολυκρέτης (88΄Κατζιλιέρης), Μουστάκας Δ., Κρητικός, Λυμπερτάς, Μανωλάς.

ΠΑΣ Νάξου (Μαράκης): Χίκα, Φλεριανός, Κλουβάτος, Πρωτονοτάριος, Μαράκης, Σορώκος, Ζακο, Παπαδόπουλος, Μαράκης Π., Μοσχονάς (77΄Μανιός), Σκιαδάς (69΄Ματάκιας).