Ο προπονητής του Πάγου Ηλίας Ξενικάκης μιλά στην “Κοινή Γνώμη” για την καλή έως τώρα πορεία της ομάδας του και αναλύει το που θα κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση

Είναι μέσα στο στόχο και ελπίζει

Κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκίνησε κρατώντας χαμηλούς τόνους. Όμως πάντα δείχνει σε όλους τους φιλάθλους των νησιών και της Σύρου ιδιαίτερα, ότι κάνει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς μία αξιόλογη προσπάθεια, αφού πάντα καταφέρνει να ξεπεράσει τα όρια που βάζει. Ο λόγος... για τον Πάγο, όπου ξεκίνησε με χαμηλού τόνους κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στις ομάδες που διεκδικούν την πρόκρισή στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Η Συριανή ομάδα έχει μία σταθερά καλή πορεία στο πρωτάθλημα κι αυτός είναι ο λόγος που έχει αποκτήσει αρκετούς fan που σε κάθε ματς δίνουν το παρών.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Πάγος έχει δώσει αρκετά καλά παιχνίδια και μαζί με τους αντιπάλους του έχει προσφέρει πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους. Πριν κλείσει η χρονιά, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στο εκτός έδρας παιχνίδι που έδωσε και μάλιστα με τον Α.Ο. Σύρου και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Θα φιλοξενήσει με την επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Αίαντα Σύρου και στη συνέχεια θα έχει να υποδεχθεί την Άνω Μερά, ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους.

“Ήδη έχουμε πάρει έναν παίκτη και συζητάμε με ακόμη έναν”

Ο Ηλίας Ξενικάκης μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” αρχικά για το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος, αλλά και για την έως τώρα πορεία της ομάδας του στο πρώτο όμιλο της Α' κατηγορίας Κυκλάδων.

“Γνωρίζαμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό, καθώς ο δικός μας ο όμιλος έχει τέσσερις πάρα πολύ καλές ομάδες. Αυτά τα σωματεία είναι στις πρώτες θέσεις και πρωταγωνιστούν, αφού όλοι θέλουν να περάσουν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Εμείς μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα. Είμαστε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρώτου ομίλου, κυνηγάμε, δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη, καθώς οι τελευταίες αγωνιστικές είναι αυτές που θα κρίνουν ποιες ομάδες θα προκριθούν στα μπαράζ του πρωταθλήματος. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε”.

Σαν ομάδα έχετε παίξει αρκετά καλά στα παιχνίδια που έχετε δώσει έως τώρα, έχετε κάνει μία σοβαρή προσπάθεια στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να μου πείτε αν στο ξεκίνημα περιμένατε να βγάλετε αυτήν την εικόνα ή περιμένετε ακόμη περισσότερα πράγματα στην συνέχεια.

“Πιστεύω ότι μόνο στο παιχνίδι με τον Ajax δεν είχαμε καλή εικόνα κι αυτό ήταν ένα παιχνίδι το οποίο αν καταφέρναμε να το πάρουμε θα μας έδινε μεγαλύτερη δύναμη για τη συνέχεια. Στα δύο παιχνίδια με τον Α.Ο. Σύρο είμαστε καλή και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι καλό απ' αυτά τα δύο ματς και νομίζω ότι έχουμε αδικηθεί και στους δύο αγώνες. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι καλό απ' αυτά τα δύο παιχνίδια, αν ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη. Τώρα στο ματς με την Άνω Μερά στην Μύκονο είχαμε μία πάρα πολύ καλή απόδοση και πήραμε το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά και στα άλλα εντός έδρας παιχνίδια που έχουμε αγωνισθεί, δείξαμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Η ομάδα προσπαθεί, τα παιδιά δείχνουν ότι έχουν θέληση, έρχονται όλοι στις προπονήσεις, παρακολουθούν. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό σύνολο και πιστεύουμε ότι κατά τη διάρκεια των εορτών που υπάρχει μεταγραφική περίοδο και ενισχυθούμε τότε θα έχουμε ακόμη καλύτερη πορεία. Ήδη έχουμε πάρει έναν παίκτη και συζητάμε με ακόμη έναν που αν κλείσει τότε θα μας βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια που θα κάνουμε”.

Μιας και αναφερθήκατε στις Μεταγραφές κ. Ξενικάκη, θα ήθελα να μου πείτε αν θα προσπαθήσετε να πάρετε παίκτες εντεκάδας ώστε να σας βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που έχετε στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

“Ήδη όπως είπα έχουμε κλείσει ένα παίκτη και κινούμαστε για μία ακόμη περίπτωση ποδοσφαιριστή ο οποίος βρίσκεται εκτός Σύρου. Αν κλείσει ο παίκτης σίγουρα θα μας βοηθήσει στο έργο μας στη συνέχεια”.

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αναφέραμε ότι ο πρώτος όμιλος θα είναι ο πιο δυνατός από θέμα ανταγωνισμού, καθώς διαθέτει ομάδες με μεγάλη ποιότητα, αλλά και γιατί έχει περισσότερους διεκδικητές. Όντως είναι έτσι; ο Πρώτος όμιλος είναι ο πιο δυνατός και ο πιο αμφίρροπος;

“Το είχαμε πει και στο ξεκίνημα το πρωταθλήματος. Ο δικός μας ο όμιλος δείχνει ότι είναι ο δυνατότερος και ο πιο αμφίρροπος. Βλέπουμε τέσσερις ομάδες οι οποίες κάνουν πρωταθλητισμό, έχουν και κυνηγούν τους ίδιους στόχους και είναι από την αρχή κοντά και προσπαθούν για το καλύτερο. Έχουνε γίνει πάρα πολλά καλά παιχνίδια, αφού οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές, είναι ντέρμπι τα περισσότερα ματς κι έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες. Εκτός από τις ομάδες της Σύρου έχουμε και την Άνω Μερά, όπου είναι μία αξιόλογη ομάδα και προσπαθεί για το καλύτερο. Μην ξεχνάμε ότι την περσινή αγωνιστική περίοδο η ομάδα της Μυκόνου αγωνίζονταν στην Δ' εθνική κατηγορία. Έχουμε δικαιωθεί σε όλα αυτά που έχουμε πει από την αρχή της σεζόν, ότι δηλαδή ο πρώτος όμιλος θα είναι ο πιο δύσκολος”.

“Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν ποιες ομάδες θα προκριθούν”

Που θα κριθεί η συμμετοχή των ομάδων του πρώτου ομίλου στα μπαράζ του πρωταθλήματος;

“Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν ποιες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Βέβαια ο Α.Ο. Σύρου έχει αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα, καθώς έχει αυτή τη στιγμή μία διαφορά θεωρητικά τρεις (έχει έξι) γιατί έχει να κάνει και ρεπό αυτήν την αγωνιστική. Πέρα από εκεί όποια ομάδα καταφέρει να πάρει τα πέντε εναπομένοντα παιχνίδια, δηλαδή όποια κάνει το απόλυτο θα περάσει στην επόμενη φάση. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, μπορεί να συμβεί. Όποια ομάδα εμφανιστεί που έτοιμη και καταφέρει να κάνει το απόλυτο και κάνει καλά παιχνίδια, τότε αυτή θα είναι η ομάδα που θα περάσει στην επόμενη φάση. Μην ξεχνάμε ότι και η δεύτερη θέση σου δίνει την ευκαιρία να περάσεις στα μπαράζ του πρωταθλήματος, αφού θα δώσουμε έναν αγώνα με τη δεύτερη ομάδα του δευτέρου ομίλου και η νικήτρια ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση. Οπότε οι ομάδες κυνηγούν την πρώτη θέση για απευθείας πρόκριση, κι αν δεν το καταφέρουν αυτό θα προσπαθήσουν για τη δεύτερη ευκαιρία που θα τους δώσει το δικαίωμα να έχουν ελπίδα πρόκρισης στα μπαράζ”.

Στον πρώτο γύρο είχατε την ατυχία ή την τύχη όπως θέλετε το παίρνετε, να δώσετε όλους τους αγώνες εκτός αυτό με τον Α.Ο. Σύρου που έγινε στην Άνω Σύρου, τα υπόλοιπα παιχνίδια με τους συν διεκδικητές σας εκτός έδρας. Αυτό σημαίνει ότι στα παιχνίδια που έχετε να δώσετε στη συνέχεια, θα φιλοξενήσετε την Αίαντα Σύρου και την Άνω Μερά στην έδρα σας. Το γεγονός αυτό σας δίνει κάποιο μικρό πλεονέκτημα;

“Οι ομάδες έχουν δείξει ότι είναι πολύ κοντά όλες, ακόμη και ο Α.Ο. Σύρου που είναι πρώτος αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να έχει διαφορά από τους υπόλοιπους και αυτό το αναφέρω με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Είναι καθαρά θέμα ημέρας, εμφάνισης. Έτσι, πιστεύω ότι δεν θα παίξει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι έχουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας, καθώς όπως είπα οι ομάδες δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους. Αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα είναι σε τη κατάσταση θα είναι την ημέρα του αγώνα, κι αν είναι έτοιμη για το συγκεκριμένο ματς. Αν δηλαδή έχεις καλή απόδοση μπορείς να κερδίσει το παιχνίδι. Δεν παίζει σε καμιά περίπτωση ρόλο η έδρα. Κι εμείς πήγαμε στην Μύκονο και φιλοξενηθήκαμε από την Άνω Μερά, όπου έχει μία πολύ δύσκολη έδρα και καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Είναι καθαρά θέμα εμφάνισης”.

Κλείνοντας, ο κόσμος στο ξεκίνημα της χρονιά είδαμε ότι στα παιχνίδια κυπέλλου ήρθε στο γήπεδο ήταν κοντά στις ομάδες. Τώρα, όσο περνά ο καιρός οι φίλαθλοι μειώνονται στην εξέδρα, γιατί συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που οι ομάδες έχουν κάνει ότι καλύτερο μπορούν.

“Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στη μέση του χειμώνα αυτήν την στιγμή, δηλαδή οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές δεν επιτρέπουν στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια, δεν είναι σύμμαχός μας ο καιρός. Από την άλλη οι ομάδες κάνουν ότι μπορούν για να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερο θέαμα γίνεται. Προσπαθούν για το καλύτερο και ο κόσμος νομίζω ότι είναι εκεί. Είναι στην εξέδρα και παρακολουθεί από κοντά. Τα παιχνίδια που ακολουθούν πιστεύω θα έχουν περισσότερο κόσμο, αφού θα κρίνουν πολλά και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από όλους. Από θέμα κόσμου πάντως στην εξέδρα είναι καλύτερα από άλλες χρονιές”.

Δεν θα μπορούσε να ήταν περισσότεροι στην εξέδρα;

“Σίγουρα θα μπορούσε, αλλά μην ξεχνάμε ότι είμαστε και σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία και όλοι κακά τα ψέματα κοιτούν όλα τα δεδομένα. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε παράπονο από τον κόσμο, έρχεται στα παιχνίδια μας, είναι κοντά μας”.

Κλείνοντας θα ήθελα να μου πείτε για την γενική εικόνα του πρωταθλήματος.

“Παρακολουθώ μέσα από τα ΜΜΕ τη συμβαίνει στους άλλους δύο ομίλους, καθώς δεν είχα τη δυνατότητα να βρεθώ κοντά σε κάποιο παιχνίδι. Δεν έχω δει τις ομάδες του δευτέρου και του τρίτου ομίλου από κοντά. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον τρίτο όμιλο, όπου εκεί είναι οι δύο ομάδες της Σαντορίνης που έχουν κάνει καλή δουλειά και δείχνουν να έχουν ξεφύγει, να είναι αυτές που στο τέλος θα περάσουν στα μπαράζ του πρωταθλήματος. Τώρα στο δεύτερο όμιλο, ο Παμμηλιακός δείχνει να ξεχωρίζει και οι ομάδες της Πάρου (Νηρέας και Α.Ο. Πάρου), να έχουν μία καλή παρουσία. Για το δικό μας όμιλο έχω αναφερθεί παραπάνω. Οι ομάδες όσο περνά ο καιρός θα δυναμώνουν και θα παρουσιάζουν ένα καλύτερο πρόσωπο. Τα play off και τα μπαράζ του πρωταθλήματος θα είναι πολύ καλά”.

Είναι νωρίς να χρίσουμε κάποια ομάδα φαβορί;

“Στην αρχή φαινόταν και λόγω των κινήσεων που είχε κάνει τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ο Α.Ο. Σύρου, να έχει τον πρώτο λόγο. Ξανά λέω και πάλι ότι δεν έχουμε δει τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος και δεν μπορούμε να κρίνουμε εύκολα. Ο Παμμηλιακός ξέρουμε από πέρσι ότι έχει ένα πάρα πολύ καλό και ισχυρό σύνολο, έτσι δεν ξέρουμε σε ποια κατάσταση θα είναι στην τελική φάση. Νομίζω πως οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στους ομίλους θα είναι κι αυτές που θα διεκδικήσουν τον τίτλο”.

Τέλος, η μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος θα επηρεάσει αγωνιστικά τις ομάδες;

“Εμείς πάνω σ' αυτό το κομμάτι έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις, αφού ο ένας μήνας διακοπή κάνει κακό στο πρωτάθλημα. Από την πλευρά μας έχουμε κλείσει κάποια φιλικά παιχνίδια, ώστε να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα παιδιά σε καλή κατάσταση και να είναι σε εγρήγορση. Είναι ένα αναγκαίο κακό και θα το “πολεμήσουμε”.

Ετικέτες: