Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων η κλήρωση για τους αγώνες μπαράζ

Την τέταρτη αγωνιστική η... μάχη της Σύρου

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η κλήρωση για τα μπαράζ του πρωταθλήματος. Στην κληρωτίδα μπήκαν οι: Α.Ο. Σύρου, Αίαντας Σύρου, Πανθηραϊκός, Θύελλα Καμαρίου και Παμμηλιακός. Το παρόν στην κλήρωση έδωσαν μόνο εκπρόσωποι από τη Σύρο, αφού οι άλλες ομάδες δεν κατάφεραν να βρεθούν στα γραφεία της Ένωσης.

Η κλήρωση δεν έβγαλε τοπική “μονομαχία” αφού οι Συριανές ομάδες θα διασταυρώσουν... τα ξίφη τους την τέταρτη αγωνιστική, ενώ το ντέρμπι της Σαντορίνης θα γίνει την τρίτη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την κλήρωση των μπαράζ, αλλά και τις ομάδες που πέρασαν στην τελική φάση. “Με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες του τρίτου ομίλου, λόγω του μεγάλη αριθμού σωματείων, περνούσαν απευθείας στη δεύτερη φάση η οποία είναι τα play off, ας τα πούμε έτσι, είναι ένας γύρος ο οποίος θα παίζουν όλες οι ομάδες μεταξύ τους σε ουδέτερες έδρες. Σε αυτή τη φάση συμμετέχουν πέντε ομάδες, οι ομάδες αυτές που δικαιούνται να πάρουν μέρος είναι οι δύο ομάδες του τρίτου ομίλου, οι οποίες πέρασαν απευθείας, οι δύο πρώτου από τον πρώτο και δεύτερο όμιλο και οι δύο δεύτεροι του πρώτου και του δευτέρου έδωσαν αγώνα μπαράζ για να συμπληρώσουν τη πεντάδα. Ο αγώνας μπαράζ πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νάξο, μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και του Α.Ο. Πάρου. Τη νίκη πήρε ο Α.Ο. Σύρου και πέρασε στην τελική φάση. Οι δύο ομάδες της Σαντορίνης, οι δύο από τη Σύρο και ο Παμμηλιακός, μπήκαν στην κληρωτίδα και βγήκαν τα ζευγάρια. Οι δύο ομάδες από Σαντορίνη και από Σύρο, πήραν κλειδαρίθμους, για να μην πέσουν ταυτόχρονα, γιατί τα ουδέτερα γήπεδα δεν είναι και πάρα πολλά, αφού με βάση τη γεωγραφική τους θέση, οι ομάδες της Σύρου με της Σαντορίνης θα παίξουν ανάλογα με τα δρομολόγια των πλοίων, σε Πάρο ή Νάξο. Δεν θέλουμε να συμπέσουν ταυτόχρονα τα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα η κλήρωση έβγαλε τη σειρά των αγώνων και από το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν οι αγώνες, ούτως ώστε να έχουν τελειώσει πριν το Πάσχα και να δώσουμε τον πρωταθλητή μας έγκαιρα στην ΕΠΟ, για να μπει στην κλήρωση.

Για το αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα και η κλήρωση αναβλήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων είπε: “Δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, ήταν καθαρά θέμα διαδικαστικό. Δηλαδή, η Πειθαρχική Επιτροπή έπρεπε να κατακυρώσει τον αγώνα μπαράζ που έγινε στη Νάξο, όμως η συνεδρίαση δεν έγινε λόγω του ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Για τυπικούς λόγους υπήρξε η αναβολή. Έπρεπε να σταλθούν στις ομάδες δηλώσεις συμμετοχής όπως γίνεται και στις ομάδες που κατακτούν το πρωτάθλημα και στη συνέχεια δηλώνουν συμμετοχή για τα μπαράζ ανόδου. Αν υποβάλλεις συμμετοχή, μπεις στην κληρωτίδα και δεν κατέβεις στη συνέχεια για κάποιο λόγο, τότε θα έχεις κάποιες επιπτώσεις. Αν δεν δηλώσεις συμμετοχή καθόλου και δεν μπεις στην κλήρωση δεν έχεις κάποιο πρόβλημα στη συνέχεια. Όλα τα παραπάνω τα συζητήσαμε τη Δευτέρα στο Διοικητικό Συμβούλιο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Εξάλλου οι αγώνες ήταν για το επόμενο Σαββατοκύριακο εξαρχής κι όχι γι' αυτό. Για καθαρά τυπικούς λόγους, ώστε να είμαστε εντάξει με τους κανονισμούς”.

Τέλος, ο κ. Σιγάλας ξεκαθάρισε και τις έδρες στις οποίες θα παίξουν οι ομάδες που βρίσκονται από το ίδιο νησί, αφού υπήρξε ένας μικρός προβληματισμός στις ομάδες αλλά και στους φιλάθλους. “Αν οι ομάδες από το ίδιο νησί έχουν κοινό γήπεδο, τότε θα παίξουν στο ίδιο γήπεδο, αν ήταν από το ίδιο νησί και είχαν διαφορετικά γήπεδα, εκεί θα υπήρχε μία συνεννόηση με τα σωματεία. Τώρα, δεν υπάρχει κάποιος λόγος, αφού οι ομάδες που έχουν περάσει από Σαντορίνη και από Σύρο, έχουν κοινά γήπεδα. Αν είχε περάσει ο Πάγος από τη Σύρο, ίσως να υπήρχε κάποιο πρόβλημα, αλλά και πάλι νομίζω ότι οι ομάδες θα έβρισκαν τη λύση. Τώρα, ο Α.Ο. Σύρου και ο Αίας Σύρου, έχουν το ίδιο γήπεδο σαν έδρα, επομένως, είναι κοινό και ουδέτερο ταυτόχρονα”.

Αναζητείται το κλειδί

Την ίδια ώρα που η σύνδεση στο διαδίκτυο σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, αλλά και της Σύρου, είναι ελεύθερο στην Ένωση δεν γνωρίζει κανείς το κλειδί του WIFI. Θα πρέπει για να γίνεται σωστότερη η δουλειά του δημοσιογράφου η Ένωση να μάθει το κλειδί του WIFI και να το δίνει σε όσους έχουν δουλειά εκεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

1η αγωνιστική (8-9/2)

Θύελλα Καμαρίου - ΑΟ Σύρου

Πάνθηραϊκος - Αίαντας Σύρου

Ρεπό: Παμμηλιακός

2η αγωνιστική (15-16/2)

Αίαντας Συρου - Θύελλα Καμαρίου

ΑΟ Σύρου - Παμμηλιακός

Ρεπό: Πανθηραϊκός

3η αγωνιστική (22-23/2)

Θύελλα Καμαρίου- Πανθηραϊκός

Παμμηλιακός - Αίαντας Σύρου

Ρεπό: ΑΟ Σύρου

4η αγωνιστική (29-30/2)

Πανθηραϊκός - Παμμηλιακός

Αίαντας Σύρου- ΑΟ Σύρου

Ρεπό: Θύελλα Καμαρίου

5η αγωνιστική (5-6/4)

ΑΟ Σύρου - Πανθηραϊκός

Παμμηλιακός - Θύελλα καμαρίου

Ρεπό: Αίαντας Σύρου

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(17η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
1. Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ Παρασκευή 28/02/14 16:15 VAN AAKEN Φ., ΒΑΙΛΑΣ Γ., ΖΩΡΖΟΣ Ε.  
2. Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Σάββατο 01/03/14 16:00 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι., VAN AAKEN Φ., ΝΕΟΚΟΣΜΙΔΗΣ Γ.  
ΝΕΩΝ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(8η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
3. Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Σάββατο 01/03/14 18:30 ΖΑΡΑΝΗΣ Ι., ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ Α., ΒΑΣΑΛΟΣ Λ.  
4. ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Κυριακή 02/03/14 10:00 ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ Ι., ΜΟΥΤΑΦΗΣ Α., ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ Σ.  
ΝΕΩΝ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(10η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Κυριακή 02/03/14 11:00 VAN AAKEN Φ., ΝΕΟΚΟΣΜΙΔΗΣ Γ.  
6. Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Τετάρτη 05/03/14 15:30 VAN AAKEN Φ., ΝΕΟΚΟΣΜΙΔΗΣ Γ.  
ΠΑΙΔΩΝ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(6η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
7. Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΗΛΟΥ Κυριακή 02/03/14 16:30    
Ετικέτες: