Δεν έβγαλε νικητή το τοπικό ντέρμπι της Σύρου μεταξύ του Πάγου και του Αίαντα

Γκολ και θέαμα

Ισόπαλο 2-2 έληξε το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Πάγου και του Αίαντα Σύρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

Το παιχνίδι αυτό ήταν στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας για την παραμονή. Ο πρώτος κάθε ομίλου εξασφαλίζει την απευθείας παραμονή κι έτσι όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και κρίσιμα, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Οι αγωνιστικές είναι λίγες κι έτσι δεν υπάρχουν τα περιθώρια διόρθωσης του όποιου λάθους.

Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Αίαντας είχε την ευκαιρία να πάρει μία μεγάλη νίκη, όμως ο Πάγος έφερε το ματς στα ίσα στο φινάλε της αναμέτρησης. Το συγκρότημα του Ηλία Ξενικάκη αν και είχε πολλές κλασσικές ευκαιρίες δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα κι έτσι θα πρέπει να νιώθει ικανοποίηση που έστω πήρε το βαθμό της ισοπαλίας.

Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό αγωνιστικά, αφού και οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη και προσπάθησαν να φτάσουν σ' αυτήν.

Η ισοπαλία σε γενικές γραμμές ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα και για τους δύο αφού τόσο ο Πάγος όσο και ο Αίαντας θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη.

Τέλος, ο Αίαντας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο αφού στα μέσα στου δευτέρου ημιχρόνου ο Καριμάλης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

2' ο Φωτεινιάς με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της ομάδας του Αίαντα Σύρου.

4' ο Βάλβης με απευθείας φάουλ από τα 40 μέτρα περίπου προσπάθησε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Αίαντα, όμως ο Βαμβακούρης αποσόβησε σχετικά εύκολα τον κίνδυνο για την εστία του.

10' με γροθιές έδιωξε ο Βαμβακούρης το φάουλ του Χούρου από καλή θέση.

14' ο Νίκος Ρούσσος επιχείρησε μία σέντρα σουτ από τα τριάντα περίπου μέτρα, όμως ο γκολκίπερ του Αίαντα με διπλή προσπάθεια απέκρουσε.

18' άουτ πέρασε το φάουλ με κομπίνα που εκτέλεσαν οι παίκτες του Γιώργου Ρούσσου.

22' μία καλή στιγμή για τον Πάγο, όμως ο Μ. Πρίντεζης δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

28' τεράστια ευκαιρία για να φέρει ο Πάγος στα ίσα το ματς, ο Κάρολος Ρούσσος μπήκε ωραία μέσα στην περιοχή όμως είδε το σουτ που επιχείρησε μετά την παρέμβαση του Βαμβακούρη, σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

39' άουτ πέρασε το σουτ του Βάλβη από καλή θέση.

41' ο Καμπάνης πήρε μέσα στην μεγάλη περιοχή την κεφαλιά έπειτα την εκτέλεση κόρνερ, όμως ο τερματοφύλακας του Πάγου έδιωξε ξανά σε κόρνερ.

45' ο καφτηράνης από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής επιχείρησε ένα σουτ, όμως είδε τη μπάλα να περνά δίπλα κάθετό από το δεξί κάθετο δοκάρι.

51' στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα ο Καμπάνης την βρήκε με το χέρι και ο κ. Ρούσσος καταλόγισε πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Χούρος, ο οποίος έστειλε στο βάθος της αριστερής γωνίας του τέρματος τη μπάλα, για το 1-1.

59' ο Χούρος εκτέλεσε φάουλ από αρκετά μεγάλη απόσταση όμως ο γκολκίπερ του Αίαντα έδιωξε σε κόρνερ.

62' ο μέσος του Πάγου έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αφού το πλασέ που έκανε από κοντινή απόσταση πέρασε άουτ.

66' πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βαμβακούρη πέρασε η μπάλα από το φάουλ του Χούρου

73' τεράστια ευκαιρία για Πάγο, αφού ο Πρίντεζης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βαμβακούρη, όμως ο τερματοφύλακας του Αίαντα με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ

85' Ο Βαμβακούσης με φάουλ πέντε μέτρα πριν από το κέντρο του γηπέδου έστειλε τη μπάλα μετά το ταγικό λάθος του τερματοφύλακα του Πάγου στα δίχτυα για το 2-1.

94' ο Μάρκος Πρίντεζης μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βαμβακούρη και με τον τρόπο αυτόν διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.