Το "Πειρατικό" πέρασε από την επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και θα αγωνισθεί χωρίς πρόβλημα στο νέο πρωτάθλημα

Άναψε "πράσινο" για Φοίνικα

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ασχολήθηκε και με τους φακέλους των 12 ΤΑΑ που είναι να αγωνισθούν στο πρωτάθλημα της Volley League την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Αρχικά να σημειώσουμε πως άδεια συμμετοχής είχαν εξασφαλίσει μόνο οι δύο "αιώνιοι" Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα οι ομάδες τακτοποίησαν τις όποιες εκκρεμότητες είχαν και συμπλήρωσαν τα όποια χαρτιά έπρεπε να καταθέσουν. Έτσι, από τις 12 ομάδες που είναι να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Volleyleague μέχρι στιγμής άδεια συμμετοχής έχουν μόλις οι επτά κι αυτές είναι οι: Φοίνικας Σύρου, ΠΑΟΚ, Παναχαϊκή, Γ.Σ. Λαμία, Α.Ο. Κηφισιά και όπως αρχικά είχαμε αναφέρει άδεια έχει πάρει ακόμη ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Τώρα, σε αναμονή είναι πέντε ομάδες αφού έχουν ακόμη εκκρεμότητες και δεν έχουν συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Οι ομάδες που ακόμη δεν έχουν πάρει άδεια συμμετοχή είναι γιατί δεν έχουν κυρίως φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, έτσι, άμεσα θα πρέπει να τα προσκομίσουν τα χαρτιά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού οι: Παμβοχαϊκός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Άρης, ενώ η Ορεστιάδα δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το έγγραφο με τον προϋπολογισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, πολλά είναι τα ερωτηματικά στη διαδικασία που ακολουθείται σε ότι αφορά τον Ηρακλή με τους Θεσσαλονικείς να έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την σύσταση νέου ΤΑΑ (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015). Η ομάδα της συμπρωτεύουσας περιμένει την ετυμηγορία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία θα αποφασίσει στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου.