Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΣ είχε αντιπροσωπία του Φοίνικα Σύρου

Βγήκαν θετικά συμπεράσματα

  • Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2013 - 20:09
  • /   Eνημέρωση: 27 Απρ. 2013 - 1:20
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο προπονητής του Φοίνικα Δημήτρης Ανδρεόπουλος στην συνέντευξή του στην “Κοινή Γνώμη” είχε τονίσει κάποια από τα προβλήματα που είχε διαπιστώσει στον ένα μήνα παρουσίας του στην ομάδα. Ο τεχνικός του “πειρατικού” είπε: “Η λειτουργία της ομάδας δεν είναι σύμφωνα με το μέγεθός της, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα στο γήπεδο. Η ομάδα μας δεν έχει κάποιον δικό της χώρο (γραφείο) για να μπορούμε να συζητήσουμε με τους αθλητές ή με τη διοίκηση, επίσης μεταξύ μας το τεχνικό επιτελείο δεν έχουμε έναν χώρο που θα μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις ή να σχεδιάσουμε κάτι, ώστε να βγούμε στη συνέχεια έξω και να το υλοποιήσουμε στην προπόνηση. Αναγκαζόμαστε να κάτσουμε στα σκαλιά της κερκίδας για να μπορέσουμε να βγάλουμε το προπονητικό μας πρόγραμμα ή να κάνουμε μία κουβέντα με τους παίκτες. Ακόμη, το γήπεδό μας δεν έχει έναν χώρο – για μένα αυτό είναι πάρα πολύ βασικό – όπου να μπορούμε να δείξουμε βίντεο στους παίκτες, ώστε να κάνουμε ανάλυση των αντιπάλων. Αυτό μας “έδεσε” τα χέρια. Για να κάνουμε ανάλυση στο βίντεο χρειάστηκε να γυρνάμε από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, να στήνουμε προτζέκτορα για να κάνουμε ανάλυση. Το οπτικό μέρος και η ανάλυση εντός αντιπάλου έχει πολύ μεγάλη σημασία στον σύγχρονο αθλητισμό και εμείς δυστυχώς δεν έχουμε έναν χώρο στο γήπεδο για να κάνουμε κάτι τέτοιο σχεδόν καθημερινά. Επίσης, ο ίδιος ο χώρος του γηπέδου, όπου για εμάς είναι ένας χώρος που περνάμε πάρα πολλές ώρες εκεί (πέντε με έξι ώρες την μέρα) και σε σύγκριση με υπόλοιπα γήπεδα που αγωνιζόμαστε, δεν είναι ότι πιο ποιοτικό υπάρχει. Αυτό βέβαια μας κάνει κακό, καθώς για να λειτουργήσει πιο σωστά μια ομάδα πρέπει να δουλεύει σ' ένα ευχάριστο περιβάλλον”.

Έτσι, χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου (ΟΠΑΣ) κ. Γιάννη Κεράνη και αντιπροσωπίας της ομάδας του Φοίνικα. Από την πλευρά της Συριανής ομάδας ήταν: ο πρόεδρος Δημήτρη Παλιόπορτα, ο προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο ειδικός γραμματείας Θεόδωρος Δούνιας και ο ταμίας και τιμ-μάνατζερ Μανώλη Βαμβακούση. Βέβαια, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε μόνο το γηπεδικό, αλλά και όλα όσα αφορούν την ομάδα, αφού, αυτή ήταν μία από τις επαφές που θα γίνουν με τοπικούς φορείς ώστε να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και μεγαλύτερη συσπείρωση και στήριξη προς τον σύλλογο.

Ο πρόεδρος του Φοίνικα ευχαρίστησε τον Γιάννη Κεράνη για την άψογη συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πλευρές όλη τη χρονιά, καθώς και για το γεγονός ότι ο ΟΠΑΣ και ο ίδιος ο πρόεδρος προσωπικά ανταποκρίθηκαν θετικά και βοήθησαν σε όποιο ζήτημα προέκυπτε. Παράλληλα, του ζήτησε να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες όλων στην ομάδα προς το προσωπικό του Αθλητικού Κέντρου για την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν 2012-2013. Οι εργαζόμενοι στο Αθλητικό Κέντρο ήταν πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν, ακόμα και αν αυτό απαιτούσε να εργαστούν Κυριακές και αργίες ή μέχρι αργά τη νύχτα, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό ώστε το τεχνικό επιτελείο και οι αθλητές να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Τέλος, η αντιπροσωπία του Φοίνικα έθεσε στον πρόεδρο του ΟΠΑΣ κάποια ζητήματα που δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία της ομάδας και άπτονται στις αρμοδιότητες του ΟΠΑΣ. Ο κ. Κεράνης έδειξε ότι καταλαβαίνει τα αιτήματα του Φοίνικα και τόνισε πως θα συζητηθούν εκ νέου, στις μελλοντικές συναντήσεις που θα υπάρξουν.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν πάρα πολύ καλό κι αυτό δείχνει τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φοίνικας μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν, αν υπάρχει καλή θέληση από όλες τις πλευρές, κι όπως έδειξε η χθεσινή συνάντηση υπάρχει καλό κλίμα και όλα μπορούν να βρουν τη λύση τους. Για να κάνει ο Φοίνικας μια καλύτερη πορεία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες.

Ετικέτες: