Κάλεσμα στον κόσμο έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου της Νάξου ενόψει των κρίσιμων εκλογών

8 Ιουνίου οι εκλογές του Πανναξιακού Α.Ο.Ν.

Εκλογές στις 8 Ιουνίου και χωρίς αλλαγές όσον αφορά τον αριθμό των μελών του Δ.Σ., αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Πανναξιακού ΑΟΝ, που πραγματοποιήθηκε προχθές στο πνευματικό κέντρο της Παντάνασσας, στη χώρα της Νάξου.

Αρκετοί ήταν οι προβληματισμοί που τέθηκαν στην πολυπληθή συνέλευση, καθώς στο σώμα τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί, οι οποίοι είχαν να κάνουν, τόσο με τον οικονομικό προσανατολισμό της ομάδας, όσο και με την διοικητική σύσταση και λειτουργίας της.

Ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν. τα τελευταία χρόνια, χάνει τεράστια άλματα εμπρός, καθώς, έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα, έχει στις ακαδημίες πάνω από 250 παιδιά και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ, πήρε το εισιτήριο για την Α1 Εθνική κατηγορία, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Νάξου.

Οι κ.κ. Καρεγκάς, Βαφείας και Κάρλοβιτς μίλησαν από την πλευρά της διοίκησης και ουσιαστικά έκαναν κάλεσμα σε νέα μέλη, με σκοπό να μπουν στο Δ.Σ. και να βοηθήσουν στη δύσκολη συνέχεια και στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν στο σωματείο.

Στη Γενική Συνέλευση έδωσαν το παρών, οι κ.κ.: Ιάκωνος Ναυπλιώτης – Σαραντινός (εκ μέρος του Δήμου), Αγγελής (δημοτικός σύμβουλος), Συμεώνογλου (πρώην πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας χώρας), Καπίρης (σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας χώρας και του λιμενικού ταμείου), ο Βαγγέλης Στρατούρης (πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου).

Ακόμη στην συνέλευση πήρε μέρος πλήθος κόσμου, που αγαπά την ομάδα και θέλει να την στηρίξει έμπρακτα.

Ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του πρώην προέδρου Γιάννη Βαλληνδρά, ο οποίος άφησε αιχμές στις θεσμικές αρχές και υποστήριξε ότι δεν έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία προς τον Πανναξιακό Α.Ο.Ν., καθώς δεν καταλαβαίνουν πως είναι ένα σωματείο με πολλά τμήματα και όπου υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Επίσης, ο κ. Βαληνδράς έθεσε κάποια ερωτήματα προς σκέψη, ώστε να αναλογιστούν όλοι οι φίλοι της ομάδας, αν έχει κάνει από την πλευρά ο καθένας το ελάχιστο, ώστε να βοηθήσει το σωματείο.

Τέλος, τον λόγο πήραν κι άλλοι φίλοι της ομάδας οι οποίοι είχαν προτάσεις και λύσεις, ώστε να συνεχίσει το σωματείο της Νάξου στην ίδια επιτυχημένη συνταγή.

Μπάτζετ και απολογισμός

Επίσης, ένα θέμα που συζητήθηκε και απασχόλησε αρκετά το σώμα είναι το μπάτζετ, στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η ομάδα. Το μπάτζετ του γυναικείου τμήματος βόλεϊ αναμένεται να φτάσεις στις 180.000 έως τις 200.000 ευρώ. Το ποσό αυτό όπως είπε ο κ. Τουρσούγκας αρκεί, για να πραγματοποιηθεί μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α1.

Στον οικονομικό απολογισμό έγινε γνωστό και το μπάτζετ για τα δύο τμήματα (μπάσκετ – βόλεϊ) της περσινής χρονιάς. Το ποσό αυτό είναι γύρω στις 155.000, τα οποία προήλθαν από επιχορηγήσεις (Δήμο και ΟΠΑΠ) 49.000, από διαφημίσεις, χορηγίες περίπου 14.500 ευρώ, με τα μέλη της Διοίκησης να καλύπτουν το υπόλοιπο ποσό των 91.500 ευρώ.

Η νέα διοίκηση που θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές (8 Ιουνίου), αναμένεται να παραλάβει μια ομάδα καθαρή από πλευράς χρεών, καθώς το ποσό που οφείλει η τρέχουσα διοίκηση είναι μόνο οι μισθοί των προπονητών.

Μετά τις εκλογές ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Ο τεχνικός του Πανναξιακού μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης μίλησε για τη διαδικασία και το πως κρίνει από την πλευρά του τα αποτελέσματα αυτής: “Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις. Θα μπορούσαμε να είχαμε μιλήσει λίγο περισσότερο για οργανωτικά θέματα. Το θέμα είναι ότι οι διαδικασίες αυτές μας έχουν φέρει λίγο πίσω από πλευράς οργάνωσης, με αποτέλεσμα πολλές από τις παίκτριες που θέλουμε να κρατήσουμε στην ομάδα να δέχονται προτάσεις από ομάδες και εκεί κάπου να υπάρχει μια πίεση. Επίσης πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι οι πιθανοί μεταγραφική στόχοι λιγοστεύουν, γιατί μέρα με τη μέρα παίκτριες κλείνουν σε ομάδες με αποτέλεσμα οι επιλογές μας να λιγοστεύουν. Από την επόμενη μέρα των εκλογών τα μεταγραφικά πρέπει να κλείνουν για να μπούμε στον τελικό σχεδιασμό ενόψει του πρωταθλήματος που θα αρχίσει στις αρχές Οκτωβρίου”.