Ο Φοίνικας έχασε χθες με 1-3 από τον Ολυμπιακό κι έμεινε... έξω από το κύπελλο

Προδόθηκε από τα δικά του λάθη

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-3 σετ (19-25, 25-22, 19-25, 30-32) του Φοίνικα στην Β' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, παρουσία 800 φιλάθλων περίπου και πέρασε στην επόμενη φάση του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδας. Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν στα κρίσιμα σημεία μεγαλύτερη ψυχραιμία και πήραν δίκαι τη νίκη – πρόκριση. Από την άλλη πλευρά, αν και οι Συριανοί προσπάθησαν αρκετά δεν τα κατάφεραν, καθώς προδόθηκαν κυρίως από τα δικά τους λάθη. Θα μπορούσε το “Πειρατικό” να είχε φτάσει στη νίκη, αν δεν έκανε κάποια σοβαρά λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Ακόμη, σε κάποιες στιγμές η υποδοχή δεν λειτούργησε σωστά κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Τερζής να μην έχει σωστές επιλογές. Επιπλέον, όσες δεύτερες ευκαιρίες τους δόθηκαν τις περισσότερες τις “πέταξε” αφού τελείωσε λίγες κόντρα επιθέσεις. Τώρα, όσον αφορά τη συνέχεια ο Φοίνικας δεν θα πρέπει να απογοητευτεί, να κοιτάξει παρακάτω καθώς έχει αρκετό δρόμο μπροστά του. Ήδη, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχει μπροστά της την τελική φάση του λιγκ καπ, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί, το “Πειρατικό” έχει μεγάλη ευκαιρία να πάρει την κούπα αφού λείπει το μεγάλο όνομα του Ολυμπιακού.

Τέλος, οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων για ακόμη μία φορά δημιούργησαν μία φανταστική ατμόσφαιρα, αν και κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν παραληφθεί. Πάντως σε γενικές γραμμές η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ καλή και σε αυτό βοήθησε και η εξέλιξη του αγώνα, καθώς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Τα σετ

Ο Φοίνικας στο πρώτο σετ δεν μπήκε καλά κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Ερυθρόλευκοι να το κατακτήσουν σχετικά εύκολα.

Ο Καλντέιρα με επίθεση έκανε το 2-4 και και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το συν τέσσερα έπειτα τον πόντο του Γιούρισιτς. Ο Ζας με καρφί στην ευθεία έκανε το 5-8 για τον Φοίνικα. Ο Τακουρίδης με πρώτο χρόνο έκανε το 8-12, ενώ ο Σμαραγδής έδωσε ακόμη μία λύση στην επίθεση για τον Ολυμπιακό (8-13). Ο Γιορντάνοφ με δυνατό καρφί έδωσε αέρα πέντε πόντους στους Ερυθρολεύκους (13-18). Ο Γιούρισιτς έκανε το 16-22 και ο Ολυμπιακός “αγκάλιασε” στο σετ. Ο Καλντέιρα ο Γιορντάνοφ με πόντο έκαναν το 18-24 και ο Ζας με χαμένο σερβίς διαμόρφωσε το 19-25 του πρώτου σετ.

Ο Φοίνικας στο δεύτερο σετ ήταν ανώτερος του Ολυμπιακού, ακόμη κι όταν βρέθηκε στην αρχή του σετ αρκετά πίσω, μάζεψε τη διαφορά και στο τέλος κατάφερε να κάνει το 1-1. Ο Καλντέιρα με επίθεση έδωσε αέρα δύο πόντων στο ξεκίνημα στο Ολυμπιακό (2-4). Ο Ντιάτσκοφ με δύο συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 5-6, όμως ο Χριστοφιδέλης έβγαλε από το τη γραμμή του σερβίς των Ουκρανό. Ο Ζας με επίθεση έκανε το 11-8, για να μειώσει ο Καλντέιρα (11-9). ο Τακουρίδης έκανε το 12-11 και ο Χριστοφιδέλης έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (16-17). Ο Λάππας μείωσε σε 19-20 και ο Καλντέιρα στη συνέχεια πάτησε τη γραμμή των τριών μέτρων για το 20-20.

Ο Ντιάτσκοφ με επίθεση έκανε το 24-22 και ο Τακουρίδης με άσο έφερε το ματς στα ίσα (25-22).

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα, όπου και πάτησε “γκάζι” ο Ολυμπιακός και ξέφυγε στο σκορ. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 19-25 και εκτός από το σετ πήραν και την ψυχολογία.

Το σετ ξεκίνησε με την άουτ επίθεση του Χριστοφιδέλη. Ο Ζας πήρε έξυπνα τον μπλοκ άουτ για το 5-2. Οι παίκτες του Φοίνικα έκαναν λάθος και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 6-6. Ο Φοίνικας πήγε προηγούμενος στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7. Οι παίκτες του κ. Καζάζη σταμάτησαν τον Τακουρίδη και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 9-10. Με ωραία επίθεση ο Χριστοφιδέλης έκανε το 14-15. Ο Γιορντάνοφ πήρε πάνω του το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός ξέφυγε με πέντε πόντους (14-19). Ο Χριστοφιδέλης έκανε το 16-21 και ο Γιορντάνοφ το 16-22. Ο Πελεκούδας με πρώτο χρόνο μείωσε σε 18-24, όμως ο Σμαραγδής τελείωσε το σετ (19-25).

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν στο σκορ, όμως στο τέλος το έχασαν γιατί δεν είχαν ηρεμία και έκαναν αρκετά λάθη, που σε τέτοιο σημείο δεν συγχωρούνται. Βέβαια έσπασαν καρδιές μέχρι ο Ολυμπιακός να πάρει το σετ νίκης, καθώς η δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ.

Οι Συριανοί με τον λάθος των παικτών του Ολυμπιακού έκαναν το 3-0, όμως ο Σμαραγδής σταμάτησε τον Ντιάτσκοφ και μείωσε σε 3-2.

Ο Ζας με επίθεση έκανε το 6-5 και η κακή επίθεση του Γιορντάνοφ έδωσε αέρα δύο πόντων στον Φοίνικα. Ο Λάππας με άσο έκανε το 12-9. Ο Γιορντάνοφ με άσο έκανε το 13-15 και ο Φοίνικας πέρασε ξανά μπροστά με τον Ντιάτσκοφ (16-15). Ο Σφενδυλάκης μείωσε σε 19-20 και ο Χριστοφιδέλης το 19-21. Ο Λάππας με ωραίο τρόπο έκανε το 23-21, όμως το άουτ σερβίς του Τερζή έφερε κοντά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Ο Γιορντάνφ έκανε το 23-24 και ο Ντιάτσκοφ ισοφάρισε σε 24-24. Ο Ουκρανός του Φοίνικας πήρε το μπλοκ άουτ για το 26-25, όμως ο Γιορντάνοφ ισοφάρισε σε 26-26. Οι Φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στον σκορ καθώς σταμάτησαν τον Ντιάτσκοφ στο φιλέ (26-27), ο Ζας ισοφάρισε σε 28-28, όμως η κακή εκτίμηση του Λάππα έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (28-29), οι Συριανοί σταμάτησαν τον Καλντέιρα και πέρασε μπροστά στο σκορ με 30-29, όμως ο Γιούρισιτς ισοφάρισε σε 30-30. Δύο μπλοκ στο τέλος έδωσαν στο σετ και τη νίκη ταυτόχρονα στον Ολυμπιακό (30-32).

Ετικέτες: