Ο Φοίνικας πέρασε από την Πάτρα επικρατώντας με 0-3 της Παναχαϊκής

Νίκη... φάρμακο

Ο Φοίνικας μετά την ήττα του Ολυμπιακού, αλλά και τη νίκη της Κηφισιάς στο Ρέντη δεν είχε περιθώρια απώλειας βαθμών στην Πάτρα. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου εμφανίστηκε σοβαρή έδειξε τι ήθελε από το παιχνίδι κι επικράτησε εύκολα με 0-3 σετ (22-25, 16-25, 17-25). Η νίκη αυτή ήταν η 12η για το “Πειρατικό” και το τρίποντο επέστρεψε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας στην τρίτη την Κηφισιά και τον Ολυμπιακό στην τέταρτη.

Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Φοίνικας ήταν καλύτερος πίεσε από τη γραμμή του σερβίς, πήρε τα μπλοκ που ήθελε κι έφτασε σε μία εύκολη νίκη. Από την πλευρά τους οι Πατρινοί αντιστάθηκαν μόνο στο πρώτο σετ, όπου ήταν κοντά καθ' όλη τη διάρκεια του, όμως στις λεπτομέρειες ο Φοίνικας επικράτησε με 22-25. Το δεύτερο και τρίτο σετ, ο Φοίνικας είχε εύκολο έργο, καθώς είχε την ψυχολογία με το μέρος του. Κατάφερνε να παίρνει διαφορά στο σκορ και να την κρατά μέχρι το τέλος.

Το “Πειρατικό” πλέον θα ξεκινήσει την προετοιμασία του, καθώς δεν έχει περιθώρια ξεκούρασης κι αυτό γιατί την ερχόμενη αγωνιστική έχει μία δύσκολη αποστολή απέναντι στον Παμβοχαϊκό. Η νίκη απέναντι στην Παναχαϊκή ίσως λειτουργήσει και σαν “φάρμακο” μετά τους δύο χαμένους τίτλους σε διάστημα μίας εβδομάδας. Αυτό άλλωστε το επισήμανε και ο Πελεκούδας στις δηλώσεις του μετά το ματς.

“Αφιερωμένη στον πρόεδρο”

Ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου Παναγιώτης Πελεκούδας μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: “Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στον πρόεδρο μας. Αυτή είναι η αρχή για να μπορέσουμε να μπούμε και πάλι δυνατά στο πρωτάθλημα. Περάσαμε πολύ δύσκολη εβδομάδα λόγω της ήττας από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο αλλά και τον τελικό του Λιγκ Καπ με την ΑΕΚ. Παίξαμε πολύ καλά και θεωρώ αυτή τη νίκη ως μία αρχή. Είναι δύσκολο να χάνεις δύο στόχους σε μία εβδομάδα αλλά με τη στήριξη της διοίκησης τα καταφέραμε. Θα θεωρήσω τον εαυτό μου αποτυχημένο εάν δεν φτάσουμε στον τελικό και δεν σημειώσουμε τουλάχιστον μία νίκη. Γύρισα στην Ελλάδα για να πάρω πρωτάθλημα και με τη δύναμη της ομάδας θα τα καταφέρουμε”.

“Πιο εύκολα”

Ο αρχηγός του Φοίνικα, Ηλίας Λάππας δήλωσε είπε: “Νικήσαμε πιο εύκολα απ΄ ότι περιμέναμε. Η Παναχαϊκή έχει κάνει προσθήκες και θα παίξει καλύτερα στην συνέχεια. Θεωρώ πως αξίζει να μείνει η Παναχαϊκή στην Α1. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η πίεση που ασκήσαμε εμείς. Με καλό σερβίς και μπλοκ κάναμε τη διαφορά. Αφιερώνουμε τη νίκη στον πρόεδρο που για πρώτη φορά απουσίασε από αγώνα της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια”.

“Σημαντικό που περάσαμε στη 2η θέση”

O προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Δημήτρης Ανδρεόπουλος ικανοποιημένος με την εμφάνιση των παικτών του είπε: “Κάναμε μία καλή νίκη. Είχαμε συγκέντρωση, σοβαρότητα και νικήσαμε πιο εύκολα απ΄ ότι περιμέναμε. Είναι πολύ σημαντικό που περάσαμε χωρίς απώλειες από την δύσκολη έδρα της Παναχαϊκής. Ο αγώνας δεν ήταν εύκολος. Επίσης είναι σημαντικό που περάσαμε και πάλι στη 2η θέση της βαθμολογίας. Δεν έχουν περιθώρια ξεκούρασης και θα προετοιμαστούμε για ένα ακόμα δύσκολο ματς με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό στην έδρα μας και θέλουμε τη νίκη για κρατήσουμε τη βαθμολογική μας θέση”.

“Κάτω από το νερό”

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης είπε: “Είμαστε κάτω από το νερό και πρέπει να κάνουμε μόνοι μας τη χεριά για να βγούμε στην επιφάνεια. Ήμασταν ανταγωνιστικοί στο 1ο σετ, έγιναν διαιτητικά λάθη αλλά μετά κι εμείς χάσαμε την ηρεμία μας. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι ομάδες που μάχονται για τα πλέι άουτ προχώρησαν με νίκες. Εμείς δεν τα καταφέραμε αλλά ακόμα ελπίζουμε”.

Παναχαϊκή – Φοίνικας 0-3 σετ

Τα σετ: 0-3 (22-25, 16-25, 17-25)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιώργος Λυκούδης): Γκοτς 8 (8/15 επ, 50% υπ - 25% άριστες), Σαρικεΐσογλου 9 (9/16 επ, 29% υπ - 6% άριστες), Λιβαθηνός 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Μπρίκμαν 7 (5/10 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Νίκος Ρουμελιώτης 8 (7/21 επ, 1 άσσος), Παναγιώτης Ρουμελιώτης 6 (5/5 επ, 1 άσσος) / Μένιος Ρουμελιώτης (λ, 67% υπ - 67% άριστες), Ντονάς, Χριστιάς, Βασιλάκος, Πεφανης 1 (1/2 επ), Βλαχοστάθης 1 (1/2 επ)

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τερζής 5 (4/5 επ, 1 άσσος), Τσας 15 (14/26 επ, 1 άσσος), Γιάνουσεκ 5 (3/7 επ, 2 άσσοι, 67% υπ - 28% άριστες), Τακουρίδης 10 (8/9 επ, 2 μπλοκ), Πελεκούδας 9 (7/10 επ, 2 μπλοκ), Λάππας 10 (5/11 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ, 64% υπ - 50% άριστες) / Παπαδημητρίου (λ, 71% υπ - 57% άριστες), Σφενδυλάκης.

* Οι πόντοι της Παναχαϊκής προήλθαν από 4 άσσους, 36 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα προήλθαν από 5 άσσους, 41 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων

Τα σετ

Ο Φοίνικας δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα και επικράτησε εύκολα της Παναχαϊκής. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς με τον άσσο του Π. Ρουμελιώτη και ήταν συνεχώς μπροστά μέχρι το 12-12. Π. Η Παναχαϊκή με το μονό μπλοκ του Λιβαθηνού στο Λάππα πήρε διαφορά τριών πόντων (7-3). Η διαφορά αυξήθηκε για τους Πατρινούς ακόμη περισσότερο με τους πόντους των Π. Ρουμελιώτη (πρώτο χρόνο) και την άουτ επίθεση του Ζας. Από εκεί και πέρα όμως οι Συριανοί ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους και μείωσαν αρχικά τη διαφορά με τα λάθη των γηπεδούχων και να περάσουν μπροστά στο σκορ με την υπέρβαση του Γκοτς (13-15). Στη συνέχεια η Παναχαϊκή δεν άφηνε τον Φοίνικα να ξεφύγει στο σκορ, καθώς μάζευε τη διαφορά μέχρι το 20-22. Από εκεί και πέρα ο Πελεκούδας με μπλοκ έκανε τον 20-23, ο Λάππας το 21-24 και ο Ζας τελείωσε το πρώτο σετ (22-25).

Στο δεύτερο σετ οι Συριανοί ήταν επιβλητικοί, από την αρχή πήραν το προβάδισμα με τον άσο του Γιάνουσεκ (4-5) και ο με μπλοκ ο Πελεκούδας πάνω στον Βλαχοστάθη έδωσε αέρα δύο πόντων στον Φοίνικα. Ο Πελεκούδας με πρώτο χρόνο έκανε το 6-8 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Το λάθος του Μπρίκαμ ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (8-11) και στη συνέχεια ο Λυκούδης δέχθηκε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή για το 8-12. Ο Τακουρίδης με δύο συνεχόμενους πόντους έκανε το σκορ 8-14 και έβαζε τις βάσεις ο Λάππας για μία εύκολη επικράτηση (8-15). Στο σημείο αυτό το παιχνίδι διεκόπη για μερικά λεπτά γιατί στον αγωνιστικό χώρο έπεσε ένα κάθισμα και ο παρατηρητής έψαχνε τον εκφωνητή για να βγάλει ανακοίνωση. Ζας και Πελεκούδας έκαναν το 9-17. Ο Ζας με ωραίο τρόπο έβαλε με 10 πόντους μπροστά στο σκορ (10-20). Ο Ν. Ρουμελιώτης έκανε το 13-22, όμως ο Τερζής έξυπνα έφερε ξανά τη διαφορά στους δέκα (13-23). Ο Ζας τελείωσε το σετ κάνοντας το 16-25.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια, οι γηπεδούχοι στην αρχή έπαιρναν το προβάδισμα, όμως στη συνέχεια ο Φοίνικας πατούσε “γκάζι” μείνε και έπαιρνε διαφορά ασφαλείας. Ο Π. Ρουμελιώτης με επίθεση έκανε το 6-5, όμως ο Ταουρίδης ισοφάρισε σε 6-6. Ο Ζας έδωσε αέρα δύο πόντων (6-8) και οι δύο ομάδες πήγαν στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Λάππας με μονό μπλοκ έκανε το 6-10 και στη συνέχεια ο Τερζής πήρε άσο για το 6-11. Ο Λάππας με μπλοκ έκανε το 7-15. Ο Ν. Ρουμελιώτης μείωσε σε 8-16 και ο Ζας με επίθεση έκανε το 12-19. Ο Τακουρίδης έκανε το 13-21, ο Λάππας έδωσε ακόμη πιο κοντά στη νίκη των Φοίνικα (13-22). Ο Π. Ρουμελιώτης δέχθηκε την κόκκινη κάρτα και το σκορ έγινε 16-24. Το ματς ολοκληρώθηκε με το σερβίς του Σαρικεΐσογλου, όπου η μπάλα κατέληξε άουτ (17-25).

Ετικέτες: