Ο Φοίνικας επικράτησε με 2-3 της ΑΕΚ στην Γλυφάδα και παρέμεινε ψηλά στη βαθμολογία

Πήρε νίκη-ρεβάνς

Ο Φοίνικας πέρασε από την “Γλυφάδα”, αφού επικράτησε με 2-3 σετ της ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2013-2014 και επέστρεψε στις νίκες έπειτα την εντός έδρας γκέλα από τον Παμβοχαϊκό. Οι Συριανοί θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε μία πιο εύκολη νίκη, αν δεν είχαν μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή τους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η πίεση που νιώθουν οι αθλητές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, αλλά και η κακή ημέρα που βρέθηκαν κάποιοι απ' αυτούς ήταν ήταν τα αίτια της μέτριας εικόνας, του “Πειρατικού” απέναντι στην ΑΕΚ. Οι Συριανοί θα πρέπει από το παιχνίδι με την Ένωση να κρατήσει μόνο τη νίκη και την θετική απόδοση των Τακουρίδη, Σφενδυλάκη και Ντιάτσκοφ. Για τον Ουκρανό βέβαια ήταν μία δύσκολη στιγμή, αφού στην πατρίδα του υπάρχουν πολλοί νεκροί συμπατριώτες του, από τις συμπλοκές των τελευταίων ημερών και ο Ντιάτσσκοφ κοιτώντας τον ουρανό τους αφιέρωσε τη νίκη επί της ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά υπήρχαν περιπτώσεις που όχι μόνο ήταν σε άσχημη μέρα δεν δέχονταν και εντολές από τον Δημήτρη Ανδρεόπουλου και όπως ακούσαμε στη ζωντανή μετάδοση του αγώνα, παίκτης είπε ότι είναι “δικό του θέμα” το πως θα τελειώνει τις φάσεις όταν την ίδια ώρα τα ποσοστά του ήταν κάτω από 20%.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, κυρίως στο πρώτο σετ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι το τέλος, όπου το σετ ουσιαστικά κρίθηκε με τον άσο που πήρε ο Παγιάν και έκανε το 24-22. Το 1-0 για τον ΑΕΚ έγινε χάρη στο μπλοκ του Πέτρογλου στον Ντιάτσκοφ.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ, αφού τόσο ο Φοίνικας όσο και η ΑΕΚ δεν κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Ο Σφενδυλάκης με τα πολύ καλά του σερβίς προς το τέλος του σετ έφεραν τον Φοίνικα πολύ κοντά στην ισοφάριση αφού το σκορ έγινε 19-23. Από την πλευρά της η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση, όμως το “Πειρατικό” κατάφερε τελικά να φτάσει στο 1-1.

Οι Συριανοί στο τρίτο σετ μπήκαν πολύ δυνατά, αφού κατάφεραν να πάρουν μία αρκετά μεγάλη διαφορά (4-11), όμως κάπου εκεί “έπεσε ο γενικός”, η ΑΕΚ με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε αρχικά και στη συνέχεια πέρασε και μπροστά στο σκορ. Η ψυχολογία άλλαξε, στους παίκτες του Ανδρεόπουλου υπήρχε εκνευρισμός και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ. Οι παίκτες του Φοίνικα μπήκαν στο τέταρτο σετ με την “πλάτη στον τοίχο” αφού δεν είχαν περιθώριο να το χάσουν, καθώς θα γνώριζαν ακόμη μία ήττα. Έτσι, το “Πειρατικό” μπήκε δυνατά στο σετ και έφτασε εύκολα στην ισοφάριση και οδήγησε το ματς σε τάι-μπρέικ.

Στο πέμπτο και τελευταίο ματς, οι Συριανοί ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν στη νίκη, είχαν σωστά τελειώματα και έβγαλαν δύσκολες άμυνες. Το 2-3 έδωσε τη νίκη-ρεβάνς στην ομάδα του Φοίνικα και το “Πειρατικό” με τους 38 βαθμούς είναι ισόβαθμο με τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

“Στόχος μας μόνο το πρωτάθλημα”

Ο κεντρικός του Φοίνικα Γιάννης Τακουρίδης ήταν μαζί με τον Αντρέι Ντιάτσκοφ και τον Σφενδυλάκη οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του “Πειρατικού”. Για τη νίκη της ομάδας του ο Τακουρίδης είπε: “Συγχαρητήρια αξίζουν στον Σφενδυλάκη. Στον πρώτο γύρο δεν πήρε πολλές ευκαιρίες και τώρα κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Πελεκούδα. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνει. Η δουλειά του κεντρικού είναι να πάρει τον πόντο στην δύσκολη φάση. Ένας πόντος στην κόντρα μετράει για δύο και σε αυτό τα πήγαμε καλά. Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν υπάρχει μόνο η τετράδα. Ο στόχος είναι άλλος και το ξέρουμε όλοι. Είναι ώρα να το πούμε και να το δείξουμε στο γήπεδο. Υπάρχει δίψα για τίτλους. Ο αθλητής που σέβεται τον εαυτό του και κάνει την δουλειά που κάνουμε εμείς καθημερινά, έχει φιλοδοξίες. Ο προπονητής μας χειρίστηκε πολύ σωστά το θέμα γιατί στην αρχή της σεζόν πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση. Τώρα δεν αρκεί η θέληση, αλλά μόνο η νίκη”.

“Είμαστε πιεσμένοι”

Ο προπονητής του Φοίνικα Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: “Είμαστε πιεσμένοι. Είχαμε αρνητικά αποτελέσματα και είχαμε ανάγκη να πάρουμε ένα ματς με 3-2. Τα παιδιά προσπαθούν πολύ και είναι λογικό να υπάρχει πίεση και στο τέλος ανακούφιση”.

“Οι στόχοι δεν αλλάζουν”

Ο προπονητής της ΑΕΚ Άκης Φλαούνας δήλωσε: “Μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από το ματς. Δυστυχώς μας στοίχισε ο τραυματισμός του Παγιάν στο τέταρτο σετ. Έγινε σε ένα κρίσιμο σημείο. Επέστρεψε βεβαίως στο ματς αφού πήραμε το πράσινο φως από τον γιατρό αλλά ήταν φανερό πως ήταν επηρεασμένος. Στο τάι-μπρέικ δεν είχαμε φρεσκάδα για να το χτυπήσουμε. Τα συνεχόμενα δυνατά παιχνίδια έπαιξαν το ρόλο τους. Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο και στο πρωτάθλημα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Να παίζουμε πάντα δυνατά και όποια ομάδα μας κερδίζει να το κάνει με ιδρώτα”.

“Η δουλειά του ενός είναι να καλύπτει τον άλλον”
Ο Ουκρανός Αντρέι Ντιάτσκοφ του Φοίνικα αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην πατρίδα του: “Το μυαλό μας είναι σε πράγματα που δεν είναι καλά. Το μυαλό μου είναι σε ότι συμβαίνει στην Ουκρανία Θέλουμε να κερδίσουμε παιχνίδια για να μαζέψουμε βαθμούς. Οι απουσίες δεν “μεγαλώνουν τη νίκη”. Η ομάδα πρέπει να παίζει. Η δουλειά του ενός είναι να καλύπτει τον άλλον”.

Ο πασαδόρος της ΑΕΚ Nτούσκο Νοβοσέλατς τόνισε για το παιχνίδι: “Νομίζω ότι η κούραση από τα συνεχή παιχνίδι επηρέασε την απόδοσή της ομάδας, ιδιαίτερα στην επίθεση. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και από την άλλη η Σύρος έπαιξε πολύ καλά. Της αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε στόχους και θα τους κυνηγήσουμε”.

Ο διαγώνιος της ΑΕΚ Χόρχε Παγιάν είπε για τον τραυματισμό του: “Γύρισε το πόδι μου στη φάση με τον Λάππα. Ξεκουράστηκα λίγο στον πάγκο και ξαναμπήκα στο ματς αλλά πονούσα. Προσπάθησα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Θα κάνω εξετάσεις και θα δούμε τι έχει συμβεί”.

ΑΕΚ – Φοίνικας Σύρου (2-3)

Τα σετ: (25-23, 23-25, 25-19, 17-25, 11-15)

Διαιτητές: Γεροθόδωρος – Φραγκάκης

ΑΕΚ (Άκης Φλαούνας): Μαντέκας 7 (5/18 επ, 2 άσσοι, 54% υπ - 54% άριστες), Τόρρες 14 (6/13 επ, 1 άσσος, 7 μπλοκ), Κατσανεβάκης 8 (7/11 επ, 1 μπλοκ), Νοβοσέλατς 3 (1/3 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Παγιάν 19 (14/39 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Πέτρογλου 24 (21/36 επ, 3 μπλοκ) / Γκούζντα (λ, 71% υπ - 43% άριστες), Αλεξίου, Κρέτσης, Ρουμελιωτάκης 1 (1 μπλοκ)

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τερζής 2 (2 μπλοκ), Ζας 10 (10/29 επ), Ντιάτσκοφ 22 (19/37 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 61% υπ - 39% άριστες), Τακουρίδης 12 (7/14 επ, 5 μπλοκ), Λάππας 12 (4/15 επ, 2 άσσοι, 6 μπλοκ, 54% υπ - 40% άριστες), Σφενδυλάκης 10 (8/13 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Παπαδημητρίου (λ, 55% υπ - 27% άριστες), Τσέργας.

*Οι πόντοι της ΑΕΚ προήλθαν από 6 άσσους, 54 επιθέσεις, 16 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα προήλθαν από 5 άσσους, 48 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 45 λάθη αντιπάλων.

Ετικέτες: