Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η νέα διοίκηση του Φοίνικα Σύρου με τον Αντώνη Ρούσσο να χτυπά... τον κώδωνα του κινδύνου

Οι φίλαθλοι της Σύρου πρέπει να σταθούν στο πλευρό της ομάδας

Η νέα χρονιά για την ομάδα του Φοίνικα ξεκίνησε και επίσημα χθες το μεσημέρι με την συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τη νέα διοίκηση και τον πρόεδρο του "Πειρατικού" Αντώνη Ρούσσο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Ο κ. Ρούσσος στην αρχική του τοποθέτηση ενώ ευχαρίστησε τον Δημήτρη Παλιόπορτα για τα όσα έχει προσφέρει έως σήμερα στην ομάδα, τον θεωρεί ακόμη τον ΠΡΟΕΔΡΟ όπως είπε, κι αυτό γιατί αν δεν ήταν λόγοι υγείας θα ήταν ακόμη στο σωματείο. Επίσης ο νέος πρόεδρο τόνισε με ιδιαίτερο ύφος πως για να φτάσουμε στο σήμερα ο Φοίνικας έφτασε μέχρι και την διάλυσή του, αφού η αποχώρησε του κ. Παλιόπορτα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα, έφεραν τον Φοίνικα λίγο πριν το χείλος της καταστροφής. Η νέα διοίκηση μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισε να συνεχίσει το έργο του Δημήτρη Παλιόπορτα, με τη διαφορά όμως ότι θα δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο, που για να λειτουργήσει σωστά θα χρειαστεί η συμβολή όλων, μιας και δεν θα υπάρχει ο μεγάλος χρηματοδότης. Πλέον και με τα όσα ανέφερε ο κ. Ρούσσος ο κόσμος, οι φίλαθλοι αλλά και περισσότεροι οι επιχειρηματίες του νησιού θα πρέπει να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια ώστε να συμβάλουν οικονομικά και υλικά στο νέο ξεκίνημα του "Πειρατικού". Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, πως ο Φοίνικας εκτός από τη μοναδική ζωντανή διαφήμιση για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σε εβδομαδιαία βάση ενισχύσει με την έλευση των ομάδων στο νησί τις τοπικές επιχειρήσεις.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ρούσσου, ο σχεδιασμός της ομάδας έχει ήδη ξεκινήσει, έχουν κλείσει κάποιοι παίκτες με πρώτους τους Ντόκιτς και Πάρις, όμως για να ανακοινωθούν επισήμως θα πρέπει να κλείσουν και τυπικά οι συμφωνίες. Επίσης μέσα από τη συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε και επίσημα η συμφωνία με τον Ντούσκο Νίκολιτς. Ο νέος προπονητής έχει βαρύ βιογραφικό, μιας και έχει γνωρίσει πολλές επιτυχίες στην πλούσια καριέρα του και σε συνδυασμό με τις προσθήκες και ανανεώσεις που θα γίνουν, ο Φοίνικα αναμένεται για μία ακόμη χρονιά να είναι ανταγωνιστικός και θα διεκδικήσει μία από τις πρώτες θέσεις.

Η προετοιμασία της ομάδας θα πάει σε σχέση με ότι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια δύο εβδομάδες πίσω, μιας και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τέλος Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά το τρίτο διεθνές τουρνουά βόλεϊ, με διοργανωτή τον Φοίνικα Σύρου.

 

"Βρεθήκαμε μία ανάσα από τη διάλυση"

Ο νέος πρόεδρος της ομάδας του Φοίνικα Σύρου, Αντώνης Ρούσσος άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου και ανέλυσε εκτός του πλάνου της νέας σεζόν, τόνισε πως για να φτάσουμε στο... σήμερα το "Πειρατικό" έφτασε μία ανάσα από τη διάλυση.

Αρχικά ο κ. Ρούσσος είπε: "Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία τους το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Ρούσσο, επίσης να πω σ' αυτό το σημείο πως θα ήταν εδώ και ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Λεονταρίτης όμως προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να βρίσκεται στη Σύρο αυτήν την ημέρα. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου της αγαπημένης μας ομάδος. Μιας ομάδας που όλοι ξέρουν τα τελευταία χρόνια και κατά σειρά έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Α2 Εθνικής κατηγορίας, ένα League Cup και στην ουσία έχει κατακτήσει κι ένα πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα το οποίο εκλάπη από την ομάδα μας από τις τεχνικές που εφάρμοσε το κατεστημένο, ένα κατεστημένο που έχει φέρει την Ελλάδα στο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. όλοι γνωρίζουμε τι έγινε αυτήν την εποχή και δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα πάνω σ' αυτό το θέμα. Ο Φοίνικας επίσης έχει πάρει μέρος και έχει αγωνιστεί σε έναν τελικό κυπέλου και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Επίσης, η Σύρος και οι Κυκλάδες για δύο συνεχή χρονιές διαφημίστηκαν στο εξωτερικό από τη συμμετοχή του Φοίνικα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Φοίνικας ακόμη έχει αναλάβει πάρα πολλές διοργανώσεις, με τη στήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας, με αποκορύφωμα τελευταία διοργάνωση του final four του κυπέλλου Ελλάδας. Η εκδήλωση ακόμη και τώρα μετά από τόσους μνήμες μνημονεύεται ως η επιτυχημένη διοργάνωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να είχαν συμβεί εάν πρόεδρος της ομάδος δεν ήταν ο Δημήτρης Παλιόπορτας. Ο Δημήτρης ο οποίος με την οικονομική του στήριξη και με την μεγάλη του αγάπη γι' αυτήν την ομάδα, κατάφερε όλο αυτό το θαύμα, για το οποίο εμείς τώρα χαιρόμαστε και υπερηφανευόμαστε. Όλοι γνωρίζουν τι έχει προσφέρει ο Δημήτρης Παλιόπορτας σ' αυτή την ομάδα και όλοι τιμούν και αναγνωρίζουν το έργο του και γι' αυτό πάντα θα είναι για τον Φοίνικα "Ο Πρόεδρος".

Δυστυχώς όμως λόγοι πάνω από τις δυνάμεις του τον έχουν αναγκάσει να βρίσκεται μακριά από την αγαπημένη του ομάδα. Γι' αυτό σήμερα ξεκινά μία νέα χρονιά, τελείως διαφορετική και κομβική από τις προηγούμενες σεζόν. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε, αφού όλοι πρέπει να γνωρίζουν πόσο δύσκολη ήταν η συνέχιση αυτή της ομάδας. Ο Φοίνικας θα μπορούσαμε να πούμε ότι έφτασε μία ανάσα από το χείλος της καταστροφής και της διάλυσης, λόγω των γνωστόν οικονομικών προβλημάτων της πατρίδας μας και της αποχώρησης του Δημήτρη. Η διοικούσα επιτροπή του ΤΑΑ και τα τρία άτομα που ορίστηκαν από την Γενική Συνέλευση του Φοίνικα, αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να σώσουμε αυτό το οικοδόμημα. Το οφείλουμε στη νησί, στους ανθρώπους στους οποίους αγαπούν αυτήν την ομάδα, στους φορείς, Δήμο, Περιφέρεια, αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι κοντά μας και ακόμη και στον Δημήτρη Παλιόπορτα, γιατί θα ήταν κρίμα επί προεδρία του να διαλυθεί αυτό το οικοδόμημα που με τόσο κόπο έχει δημιουργηθεί. Γι' αυτό έχουμε σηκώσει τα μανίκια και προσπαθούμε να οργανώσουμε τη νέα χρονιά αυτής της ομάδας. Μία χρονιά που θα βασίζεται στη συλλογική δουλειά και ελπίζουμε στην υποστήριξη όλων των φορέων και των Συριανών οι οποίοι έχουν αντιληφθεί τι προσφέρει αυτή η ομάδα στο νησί μας. Αυτό που γράφουμε στα πανό μας "Ένα νησί μία ομάδα" θα πρέπει να γίνει πλέον στην πράξη αφού ταιριάζει στο νέο μοντέλο το οποίο θέλουμε να αναπτύξουμε. Αυτό γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα του ενός χρηματοδότη, πλέον το βάρος πέφτει σε όλους όσους θέλουν να στηρίξουν την προσπάθειά αυτή και με πολύ δουλειά βέβαια από τη δική μας πλευρά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω που για ακόμη μια φορά είναι στο πλευρό μας, τους μεγάλους χορηγούς όπως είναι η Blue Star, αλλά ακόμη και τον κάτοχο διαρκείας που με τον τρόπο αυτόν στηρίζει την ομάδα. Αυτά είπε αρχικά ο κ. Ρούσσος και συνέχισε με τον νέο μοντέλο της ομάδας.

"Νέο πλάνο και παραμονή Ντόκιτς στην ομάδα"

"Αποφασίσαμε να κινηθούμε με τους ίδιους στόχους όπως και την περσινή σεζόν, δηλαδή, με νέους και ελπιδοφόρους αθλητές, πολύ και σκληρή δουλειά. Ο νέος προπονητής (Ντούσκο Νίκολιτς) έχει όρεξη για δουλειά και πιστεύουμε στην αξία του, όπως και ο ίδιος πιστεύει στην αξία αυτής της ομάδας και γι' αυτό άλλωστε συμφώνησε να συνεχίσει στον Φοίνικα Σύρου.

Το αγωνιστικό μοντέλο θα είναι όπως και της προηγούμενης αγωνιστικής. Τώρα θα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλοι της ομάδας ότι ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας. Η καινούργια διοίκηση συναισθανόμενη το βάρος και τα οικονομικά προβλήματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή και ταλανίζουν όλο τον κόσμο, αποφασίσαμε να μειώσουμε τις τιμές των εισιτηρίων και από 150€ σε 120€. Οι υπόλοιπες τιμές θα είναι 80€ και 100€. Ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό εισιτηρίων διαρκείας. Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από τον κόσμο της ομάδας, πρέπει όλοι να αποδείξουμε ότι αγαπάμε αυτήν την ομάδα και πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια. Επίσης, θα υπάρχουν και πάρα πολύ λίγα διαρκείας τα οποία δεν θα έχουν τιμή και ο καθένας θα δίνει ότι μπορεί κι αυτό γίνεται για αν κάποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα. Όποιος αποκτήσει τέτοιο διαρκείας θα έχει κάποια οφέλη, όπως πάρκινγκ στους αγώνες της ομάδας κι ότι άλλα προνόμια μπορεί να έχει".

"Ο Φοίνικας δημιουργεί πρότυπα στη νεολαία του νησιού μας"

Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός ήταν "παρών" στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η νέα διοίκηση του Φοίνικα και κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του τόνισε για ακόμη μια φορά την στήριξή του στην ομάδα.

"Με πολύ μεγάλη χαρά μετέχω κι εγώ στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς για την ομάδα του Φοίνικα. Όπως είναι γνωστό όχι μόνο για εμάς τους Συριανούς, ο Φοίνικας αποτελεί το καμάρι του Αιγαίου καθώς είναι μία ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια με πολύ μεγάλη συνέπεια αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, μας κάνει υπερήφανους ιδιαίτερα τους κατοίκους αυτού του νησιού και είναι μία ομάδα μεταξύ άλλων που δημιουργεί και προωθεί πρότυπα στην νεολαία μας. Χαίρομαι ακούγοντας τον πρόεδρο του Φοίνικα Αντώνη Ρούσσο, που δεδομένου των συνθηκών που γνωρίζουμε, η ομάδα έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες και όχι με υπερβολές. Έχει ένα μπάτζετ που δεν προκαλεί και δεν δημιουργεί προβλήματα στην οικονομική βιωσιμότητα της ομάδας. Επίσης, δημιουργεί τα εχέγγυα για μία ακόμη καλή και επιτυχημένη χρονιά. Οι στόχοι και οι απαιτήσεις για ακόμη μια σεζόν θα είναι υψηλή. Χαίρομαι που στην ομάδα θα έρθει ένας άνθρωπος όπως ο Ντούσκο Νίκολιτς, ο οποίος είναι ένας προπονητής με μεγάλες περγαμηνές και επιτυχίες και επίσης δείχνει πως η ομάδα θα χτιστεί πάνω σε γερές βάσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια και πιστεύω πως ο Δήμος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, θα είναι δίπλα σ' αυτήν την ομάδα".

"Ο κόσμος της Σύρου πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια"

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος είπε μεταξύ άλλων: "Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω όλες τις προηγούμενες διοικήσεις και ιδιαίτερα τον Δημήτρη Παλιόπορτα για τα όσα έχουν προσφέρει σ' αυτήν την ομάδα. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα προσπαθήσει να οργανώσει τους τοπικούς φορείς και μέσο αυτών όλους τους επιχειρηματίες για να στηριχτεί την ομάδα του Φοίνικα. Ο κόσμος του νησιού θα πρέπει να καταλάβει πως ο Φοίνικας έχει την ανάγκη όμως για να συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και να διαφημίζει τη Σύρο σε όλη την Ελλάδα".